15.11.07
12:39
Здравейте,
Преди малко се регистрирах във форума. Иначе използвам сайта вече от доста време. След като прегледах няколко пъти отделни тренировъчни програми реших да питам тук за това колко често мога да тренирам. Видях програми в които три дни в седмицата се тренира едно и също. В други програми пък една мускулна група се тренира само 1 път в седмицата. Аз тренирам в къщи, като тренирам с дъмбели, на лост и коремна преса. Искам да увелича масата си в ръцете (бицепс, трицепс и рамо) и да намаля мазнините върху гърдите и корема - от лятото до сега свалих доста, но искам да се изчистя още особено по гърдите, където напредъка е по-малък. Иначе маса в гърдите не ми липсва, а и не искам да правя балкони все пак :-). Та въпросът ми е ако тренирам през ден като във всяка тренировка тренирам за бицепс, трицепс и рамо дали ще има ефект по-бързо или ми трябва повече време за възстановяване? Също така обмислям дали да не си купя от аптеката някакви аминокиселини. Мислил съм и за L-Carnitine.
Благодаря предварително.
Поздрави
За по-бърз ефект не,най-много да претренираш.Тия тренировки дет са прави всяка мг са кръгови и се използват при начинаещи,най-вече за тия дето сефте влизат в залата или си тренирал,но си спрял за някакъв период от време.След като мине месец,два,три минаваш на програма-тренирайки всяка мг веднъж в седмицата.
Съветвам те да не си взимаш добавки от аптеките.
15.11.07
15:44
Защо всички питат за глупавите добавки!?!?!?!?!?!?!? Не можеш ли да се опиташ сам да постигнеш нещо?Пък и ако си мислиш че добавките правят мускулите си много далеч от истината! Тренирай си редовно не прекалявай с натоварването на дадена мускулна група 1 път седмично ти е достатъчно,ХРАНИ СЕ ПРАВИЛНО,ТРЕНИРАЙ РЕДОВНО,МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ и труда ти ще бъде възнаграден.По-нататък ако решиш по-сериозно да се занимаваш тогава си вземи добавки и се трови щом ти е мерак но за да пооформиш тялото си не са ти нужни боклуци!
vladko,защо се изказваш неподготвен?Преброй до 10 и пак помисли преди на напишеш нещо.Виж наистина трябва да се храни правилно и да тренира както трябва,но добавките не са боклуци,има фирми боклуци(пример:Нутрим),но не всички са под общ знаменател.Нека си питат,кво те бърка,накрая сам ще разбере,че само с прахчета не става...
Към автора отивай в зала,така с тия гири и набирания...В залата много по-пълноценно да натовариш мускула,имаш по-голям избор от уреди и тежести.
15.11.07
17:40
Финдо не мисля че съм се изказал неподготвен! 1-во: Изказвам лично мнение! 2-ро: Едва ли има човек разбиращ от добавки и др. който да предложи на някой който тренира просто ей така вкъщи да пие квото и да било! 3-то просто казвам каквото мисля,това дали ще приеме съвета ми или ще си ме сложи на к**а си е негова работа.И при цялото ми уважение към теб не ти приемам тъпите забележки!!!
Ясно,ти явно си от онези дето си мислят,че всичко което се приема допълнително е химия.Що не се аргументираш,защо си против добавките?Ти какво си мислиш,че с добавки няма да полага труд ли?Ми ако ще и да зоби,без правилна храна и трениране до никаде няма да я докара.
Второ човека пита,тъй или иначе е решил и колкото и да го убеждаваш няма да стане,нали знаеш,че забранения плод е най-вкусен(това го казвам в друг аспект,а не че добавките са зоб).Въпроса е да извлече максимума.
Да,теб никой не може да те задължи примерно да приемаш добавки или каквото и да било,но с твоето глупаво мнение,настройваш другите дето ти първа ще се занимават с този спорт/наука.