Soy Isolate Pro Nutrition

ГН

14.11.07
21:02

Не е тайна, че много хора изнемогват с финансите. Най-добрия съвет за тях, разбира се , е откажете се от бодибилдинга или поне от добавките и високите претенции. Все пак, има и основни добавки, в случая соев протеин, които не са чак толкова скъпи. Който н може да отдели 50-60 лева за кило американса суроватка, цена от 24лв/кг за 90% соев изолат не звучи зле. Пил съм доста от този протеин, смятам че си струва. По принцип по качества соевият почти не отстъпва на суроватъчния. И все пак, вие как мислите - този румънски продукт заслужава ли си? Според мен-да, но туку виж е плацебо-ефект...?

Темата беше редактирана от Георги Николаев на 14.11.07 21:02.

Опит за реклама...
Струва ми се, че точно соев протеин никога не бих си купил. Като прибавиш към това отпред и румънски...

14.11.07
21:10

Разликата между американски суроватъчен изолат и румънски соев изолат е от земята до небето!

ИВ

15.11.07
06:53

Може би имаше впредвид по свойства :). Качествените разлики са наистина огромни ;).

Иначе... ще попитам авторът на темата с какъв произход е този изолат ? Китайски ? Холандски ? Американски ?

ГН

15.11.07
09:27

Опит за реклама?!? Да бе, аз съм румънски шпионин. Би трябвало протеина да си е румънски. Поне така пише на кутията. А докалкото разбирам тук всички н мислите соевия притеин за качествен протеин по принцип? Защото е растителен ли?

ИВ

15.11.07
09:35

Аз съм на мнение, че соята е изключително полезен протеинов източник, независимо коя фирма го произвежда. Това мнение съм си изградил от доста статии прочетени в bodybuilding.com и от лична употреба на соев изолат.

ГН

15.11.07
17:48

Съгласен съм! А иначе преди малко все пак отидох да си купя румънския, но беше свършил. Затова пък ми препоръчаха друг соев, и то от бодибилдинг магазина ми препоръчаха да отида до магазин за диабетици, тоест чест им прави че не се опитаха да ми пробутат нещо друго. Та в магазина за диабетици 90% соев изолат, 500 гр - 6.00 лв. Пих вече къме 70-80 грама от него, няма за сега стомашни смущения, разтваря се добре, въобще има изгледи да върши работа. При това точно два пъти по евтин даже от румънския, 12 лева килото, а до-скоро е бил даже и още по-евтин, преди голямата инфлация.

15.11.07
18:25

Ти шегуваш ли се?Протеин за 12 лева килото...Дори и да нямаш стомашни проблеми силно ме съмнява да има някаква файда от него.Ефтиното не е качествено!Би ли си купил капут за 2 стотинки?Икономията е майка на мизерията.

ГН

15.11.07
19:29

До прди 3 часа даже не знаех за този протеин. И икономията е майка на мизерията, но мизерията е майка на... евтиния протеин. Имам право на избор - ако имам, да речем, 3 лева на ден за добавки, аз мога да направя следните три неща:

1. Да заеба всякакви добавки
2.Да пия 50 грама скъп протеин
3.Да пияп 250 грама евтин протеин

Ако за момент изключим първото като възможност, остава да избирам между 2 и 3. Парите са един и същи и в двата случая, нали така? Моят избор е 3. Смятам, че дори да пима уникално голямо несъответсвие между това, което пише на кутията и това което има вътре, в това количество ще извлека ефекта, който искам. Същевременно 50 грама, ако ще златен да е, на моите килограми и стаж ефектът застрашително ще клони към нула. Това мисля, а съм се и уверил в него. Знам, че сега една камара хора ще се изреди да обяснява колко съм невеж.

И още нещо - капута за 2 стотинки би могъл да ми донесе страшни проблеми. Протеина за 12 лева, хайде стига, няма да ми направи нищо.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 15.11.07 19:30.

16.11.07
00:14

Много правилно си се изказал: Тоя протеин няма да ти направи нищо! Нищо и не очаквай...

Като се замисля, при така поставената ситуация съм твърдо за 1. - при хранителните добавки или подхождаш с бюджет, или не. Все едно да си карам колата на газ, макар да е с бензин.

Има редица потребители, постигнали завидни резултати без хранителни добавки. Тенденцията “количеството преди качеството” е добре аргументирана, но с всеки изминал ден губи своята стойност, вероятно поради наистина липсата на “качество”.

QM

30.11.07
16:47

ако не спе пробвали не говорете
аз съм и пил от тоя при изчистване го зимах(щото е хубави да пииш сой при кътинг)и съм много доволен

ИВ

30.11.07
17:10

Георги Николаев, ако говориш за този на “Здраве за Вас” във Варна го има за 5 лева половин килограм. Аз го ползвам отдавна и нямам никакви оплаквания. И при диети съм го ползвал и ефектът винаги е бил положителен. Миналата година като чистех със Super Cuts3 на UN, приемах по 150 грама дневно от него и всичко беше идеално (-3 кг за месец :D). Не е овкусен, отвратителен е на вкус :).

Суровината е китайска, но това за мен не е вече от голямо значение.

03.12.07
03:11

Според мен трябва да заебеш всякакви добавки, докато не апднат пари от някъде за нещо качествено, тва 1 кг за 10-12 лева ми звучи ебахти нелепото.Хората по 100 кинта дават за протеин, и то за кило, и пак резултатите не са кой знае какви, да не говорим за този протеин, за който говориш, може да има някъв ефект, но не бих го пил.

BI

17.01.08
19:32

Като чета всичките постове с извинение мога да кажа,че някои хора биха си купили и лайно,ако е американско и струва 100 200 лв,аз съм си взимал на Про Нутришън суроватка и по мое мнение беше сравнително добра,а относно соевия протеин мисля да го пробвам,защото дори на 50% да се усвоява и да съдържа тея 90 грама на 100 белтък пак е файда.

17.01.08
19:55

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223/  Този пост мен абсолютно ме е разубедил да се замислям даже за соя.
Има и растителни изолирани протеини, най-популярен соевия. Растителните протеини имат лош и често непълноценен аминокиселинен състав, усвояват се частично и са подходящи само като добавка към друга храна или ДРУГ ВИД протеин на пудра. Най-популярен от тях е СОЕВИЯТ, КОЙТО СЪДЪРЖА ФИТОЕСТРОГЕНИ, ВОДЕЩИ ДО ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС, ПРЕКОМЕРНАТА МУ УПОТРЕБА ВОДИ ДО ПОДТИСКАНЕ НА ТЕСТОСТЕРОНА, НАМАЛЯНЕ НА СИЛАТА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ ПО-ЛЕСНО КАЧВАНЕ НА МАЗНИНИ И ДРУГИ

Дори да пренебрегнем “...прекомерната му употреба” мисля, че действа разубеждаващо.

BI

18.01.08
14:08

Добре,убеди ме. :) ще го пропусна соевия протеин и ще наблегна на храненето.

ИВ

18.01.08
16:02

Глупости. Соевият протеин е с пълен аминокиселинен профил. А и в почти всички соеви изолати са отстранени фитостеролите.

18.01.08
16:13

казано от Nosferatu на 18.01.08, 16:02:

Глупости. Соевият протеин е с пълен аминокиселинен профил. А и в почти всички соеви изолати са отстранени фитостеролите.

Аз само съм цитирал, а дали са глупости или не не мога да кажа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1