Разтегнато сухожилие

25.07.07
20:42

Разтегнах сухожилие,което се намира малко над мъжкия полов орган (не тия дето са отстрани) а над него :) Най-силно се проявява като изпълнявам повдигане на краката от вис и мечка на машина. Не знам какво точно се намира там,но е на 2-3 сантиметра от него. Направих 1 седмица почивка,но днес не можах да направя повече от 1 серия мечка на машина. Усещането не е болка,а на някаква тежест и нещо като дърпане.  Въпросът ми е какво точно съм разтегнал или контузил и с какво да заменя мечката?

Темата беше редактирана от Kevin_Kostner на 25.07.07 20:43.

Да не е някаква херния... На лекар ходи ли?

26.07.07
07:39

Не съм ходил,иначе съм опериран от херния като малък. Иначе като повдигам краката там дето ми е “усещането за тежест” усещам че има някакъв мускул и при повдигане се напряга. Почти съм сигурен че има някакво сухожилие там. Миналото лято пак ми беше ставало така (тогава правех само лицеви опори) но за 2-3 седмици отшумя

26.07.07
15:41

Това, че си опериран от херния НЕ означава, че не можеш да получиш отново такава! Почини известно време и ако не мине - лекар.

II

28.07.07
09:57

Около пъпа ли е? Има и пъпна херния, дето си я докарваш, като правиш долен скрипец. Най добре иди на лекар.

От това, което споменаваш не мога да кажа, че става дума за херния, колкото и упорито да се говори за нея в темата. Припомням основните симптоми на хернията - болка, подуване, сърбеж, гадене, повръщане... Хубаво е, ако има съвпадение с някое от последните да го споделиш. По-скоро обаче съм склонен да се съглася с твоето лично мнение. Там, където описваш дискомфорта, се намират 2 структури, за които евентуално трябва да се помисли - m. pyramidalis (мускул) и lig. suspensorium penis (връзка).

За посещението на личния лекар обаче трябва да се съглася с останалите. Ако това усещане започва да ти пречи на тренировките за едно по-продължително време, не се притеснявай да си уредиш консултация. Междувременно можеш да прочетеш 2 материала, които бях писал преди време за изданието -Хернията - вечният враг на спорта и Мускулните и сухожилни травми

29.07.07
13:44

казано от Симеон Гълъбов на 28.07.07, 21:25:

От това, което споменаваш не мога да кажа, че става дума за херния, колкото и упорито да се говори за нея в темата. Припомням основните симптоми на хернията - болка, подуване, сърбеж, гадене, повръщане... Хубаво е, ако има съвпадение с някое от последните да го споделиш. По-скоро обаче съм склонен да се съглася с твоето лично мнение. Там, където описваш дискомфорта, се намират 2 структури, за които евентуално трябва да се помисли - m. pyramidalis (мускул) и lig. suspensorium penis (връзка).

За посещението на личния лекар обаче трябва да се съглася с останалите. Ако това усещане започва да ти пречи на тренировките за едно по-продължително време, не се притеснявай да си уредиш консултация. Междувременно можеш да прочетеш 2 материала, които бях писал преди време за изданието -Хернията - вечният враг на спорта и Мускулните и сухожилни травми

И аз мисля така,защото не усещам нито един от изброените симптоми,а именно: болка, подуване, сърбеж, гадене, повръщане. Просто е нещо като дърпане в тази област (права линия 3-4 см над половия орган). Дискомфортът не се влияе например от пренасянето на 25 килограмови дискове из залата,нито пък от изпълняването на друг вид упражнения с големи тежести. Но сега последната седмица е на яве,дори и в нетренировъчни дни (последния път пак правих мечка и май го раздразних). Ще я заменя с някакво друго упражнение и мисля,че ще отшуми. Но както спомена Симеон Гълъбов, сигурен съм че става въпрос или за мускул или за връзка. Просто изключвам 99.9 % херния

16.11.07
08:00

И аз имам подобно нещо!  и така появява се отвреме навреме и изчезва, но скоро се появи отново обаче няма изчезване ходих на лекар но ми казаха че не било херния значи отдясно ме боли викам да не е черен дроб нещо :| ??? Сега не тренирам и се чувствам много кофти.Имам някъква тъпа болка там и все едно че има някъф мехур които ще се спука такова чувство и аз немога да го опиша точно някой ако е имал подобен проблем да сподели.Значи точно отдясно се намира болката малко 5-6 см над десния тестис и болката ту се качва горе ту слиза долу

Мнението беше редактирано от Svirepiq на 16.11.07 08:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1