Причерняване по време на тренировка

16.11.07
15:50

Здравейте!:)
Днес бях на тае бо и отидох с голямо желание на тренировката (искам да отбеляжа, че не съм редовна посетителка и последно бях ходила преди 2 седмици), само че на 30-стата минута започна леко да ми причернява, много се изморих и прекъснах. Последния път когато ходих се случи същото нещо, само че тогава мисля, че беше защото почти нищо не бях яла от закуска. А днес си бях и обядвала и закусвала и не виждам защо така се получи. Явно имам някакъв проблем с аеробните тренировки, защото понякога след каране на кростренажор вкъщи, също ми се вие свят... но това се е случвало мн рядко, а чак да ми причернява никога.
Имате ли някави идеи защо така става при тае бо-то?  Дали ако ходя редовно ще се оправи?... и м/у другото пия вода по време на упражненията, дали има нещо общо?
Сега се чувствам разочарована от себе си, ако бях повече мотивирана :-/ .. не че не съм, но просто физически супер много се изморявам от такива енергични тренировки...

Темата беше редактирана от me:) на 16.11.07 19:22.

16.11.07
16:13

Не мисля че водата има нещо общо, ако прекалиш с нея може да ти стане тежко на стомаха но не ми се вярва да ти причернее. МОже да имаш проблем с кръвното. Най добре гледай преди тренирвка да си починала добре и да си яла и по време на тренировка го давай по леко мисля че с течение на времето ще се оправиш, ако съвсем малко почне да ти причернява веднага спираш. А може и да имаш проблем с вестигуларния апарат, затова може да ти помогне скачане на въже н не прекалявай

SA

16.11.07
16:31

Здравеи. Ами това може да ти се полу4ава по разли4ни при4ини.Това 4е пие6 вода е много правилно ! По малко но по 4есто пъти е  много добре.Амм на мен ми е ставало така когато съм ял много малко.. или ако не съм приемал достата4но въглихидрати.Можеби не си прриела достата4но въглихидрати.. въпреки 4е си закусвала и обядвала.На мен поне от това ми става.Когато ти стане спи, по4ини и ако ти еотминало може6 да продалжи6 тренировката ако несе 4увства6 добре по добре недеи.А за това ако продалжава6 да ходи6 дали 6те го преодолее6.. ам незнам пробваи постепенно да овели4ава6 анаеробните тренировки. Аз освен фитнес тренирам футбол и ако не съм тренирал месец примерно ако трагна да бягам спринтове.. няма да ми се слу4и по разли4но от това при теб. :) Успех  в тренировките :)

SA

16.11.07
16:34

Аааа и как може да каже6 4е си “разо4арована ” от теб ... :( Трябва да се гордее6 4е спортува6.Броя на моми4етата к оито спортуват е много малак. ТРябва да  ти прави 4ест 4е неси някоя марзелана. :)

ВН

16.11.07
16:40

Ниско кръвно. Недостатъчен капацитет за разграждане на чернодробен гликоген и/или твърде тежка за теб физическа работа. С две думи, пада ти кръвната захар, защото нямаш тренираност да се занимаваш с тае-бо и високо (..., а майче и средно) интензивна аеробика. Иди на фитнес и тренирай по програма с малък обем, оправи си храненето. Мисля, че се храниш не само ниско калорично, но и рядко. Ядеш кофти и непитателни храни. Другият момент е неспособността ти да дишаш правилно. Като нарушиш темпа на дишане и дишаш повече от колкото ти е нужно, хипервентилираш. Замайва ти се главата - мозъкът ти е надрусан с кислород.

16.11.07
17:55

казано от Владимир Недков на 16.11.07, 16:40:

Ниско кръвно. Недостатъчен капацитет за разграждане на чернодробен гликоген и/или твърде тежка за теб физическа работа. С две думи, пада ти кръвната захар, защото нямаш тренираност да се занимаваш с тае-бо и високо (..., а майче и средно) интензивна аеробика. Иди на фитнес и тренирай по програма с малък обем, оправи си храненето. Мисля, че се храниш не само ниско калорично, но и рядко. Ядеш кофти и непитателни храни. Другият момент е неспособността ти да дишаш правилно. Като нарушиш темпа на дишане и дишаш повече от колкото ти е нужно, хипервентилираш. Замайва ти се главата - мозъкът ти е надрусан с кислород.

a може ли това да не се получава, ако примерно преди тренировака си хапна едно малко “корни” или пък една филийка бонус?
Всъщност попринцип кръвното ми е ниско, но това, че нямам тренираност си е така... мн бързо се изморявам :(. Знам, че дишането е важно за една трнировка, но много често го пренебрегвам.
samoten, мен пък ме изненадва как залата винаги е пълна.. и то не с дебели жени или момичета, а такива които просто искат да се поддържат :)

16.11.07
19:30

казано от me:) на 16.11.07, 17:55:

казано от Владимир Недков на 16.11.07, 16:40:

a може ли това да не се получава, ако примерно преди тренировака си хапна едно малко “корни” или пък една филийка бонус?
Всъщност попринцип кръвното ми е ниско, но това, че нямам тренираност си е така... мн бързо се изморявам :(. Знам, че дишането е важно за една трнировка, но много често го пренебрегвам.
samoten, мен пък ме изненадва как залата винаги е пълна.. и то не с дебели жени или момичета, а такива които просто искат да се поддържат :)

Значи... от личен опит, изпитвъл съм го това нещо с причерняването и то когато правя СВРЪХ тежко при Клек. Тогава,както каза Владимир Недков, ти пада кръвната захар или по точно гликогена от кръвта а това идва най-често от виглехидратите, та моят съвет е,понеже пипита за “корни”, когато ти причернее най-хубаво е да изядеш 1-2 лъжици мед(понеже той най-бързо се усвоява от организма). А иначе за да ги няма тези причернявания, просто трябва да видиш какви въглехидрати поемаш.

ВН

16.11.07
19:53

Недей да пъхаш гликогена в кръвта, че става страшно :). Последният е вещество съдържимо в клетките. Най-общо казано гликогенолизата (процес) освобождава глюкоза от чернодробният гликоген към кръвта. Това изисква време и има етапи. Шоковото отделяне на глюкоза е бързо, но отделя много малко глюкоза като процент от целия гликоген. За останалия се изисква по-бавна реакция. Може да се окаже, че имате чернодробен гликоген, от който да произвеждате глюкоза, но харчите по-бързо и повече такава, от колкото можете да транспортирате. Ако това се случи, преосмислете си тренировките. Когато тренирате бедрата си бъдете особено внимателни. Кръвоснабдяването там е по-бавно. Може да се окаже, че сте си минали възможностите, но ще го разберете около минута по-късно. При дамите това си е предпоставка за припадане. Ако се случи припадане, недейте да се наливате със захар. Всъщност от поемането на захар с питие/храна до навлизането и в кръвта ще мине повече време, от колкото ако черният дроб пусне шокова доза глюкоза. За целта поливане с ледена вода и стряскане, ще свършат по добра работа. Нужен е адреналин. После си трябва сериозно преосмисляне на храненето и тренировката.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 16.11.07 19:55.

16.11.07
20:27

Мен след тяга ми причернява за 2-3 секунди точно като пусна тежеста
на вас случва ли ви се?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1