16.11.07
00:38
Наложи ми се да претурпя такава операция.Преди операцията поразпитах малко някакво лице което си личи, че разбира от такива работи , мисля , че е лекар. Та попитах го кога ще мога да се върна в залата и тои ми вика : “Поне до пролетта” останах изумен ... някой ако има познание по областта да помага ако може :)
Аз нямам подобен опит но изчакай поне месец и пробвай с упражнения.Ако не усещаш някакво напрежение действай.
Пошегувал се е.Може да не е разбрал за какво питаш.Решил е че имаш херния.Проблема ще е чисто механичен.Да не се трие оперираното място в бельото и в стегнати дрехи.За да се избегне някакво възпаление,инфектиране,замърсяване.Предполагам ще ти препоръчат в първите 2-3 седмици да избягваш спорт,бягане,бързи движения,скачане,клякане.Няма да участваш активно в часове по физическо.Трябва да не носиш много стегнато бельо и да се пазиш от настинки,грип,инфекции.Заздравее ли оперираното,ще може спокойно да тренираш горната част на тялото-ръце,рамене.По-нататък и останалото.
Можеш да прочетеш за подобни проблеми в Дир.бг-Клубове-Взаимопомощ-Медицина и Дир.бг-Наука-Природни науки-Медицина.В тия форуми можеш да зададеш въпроси за по-бързо възстановяване и други проблеми.
17.11.07
12:42
Добре, Мерси
На мой приятел му беше правена такава операция.Бързо се възстанови.Мен пък тая година ме рязаха в областа на корема и се върнах след 1,5 или 2 месеца не помня точно - сравнително бързо.При всички упражнения ти се напряга и стяга корема - аз имах (имам) за кво да се плаша...ти не чак толкова (мисля) :) Айде всичко хубаво и успехи!
Спре ли да те дразни главичката от търкането в гащите - свободен си ;) (личен опит)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.07 21:45.
18.11.07
08:47
казано от MOHCTAPA на 17.11.07, 21:45:
Спре ли да те дразни главичката от търкането в гащите - свободен си ;) (личен опит)
Добре :)