17.11.07
11:13
Може ли някой да ми обясни как тия хора си тренират 3те движения 6 или 7 пъти седмично, и успяват да се възстановяват?
Аз мисля да опитам подобна тренировка, даже си измислих някаква програма вече. Но не знам дали ще се възстановявам.
Та към всички хора тренирали трибоя, просто за сила и тн по този начин-пие ли си нещо за възстановяване, или заради специвиката на трен-а няма проблем да се тренира толкова често?
17.11.07
17:40
Ами аз гледах едно интервю на един наш добър щангист те също правят тея упражнения: мъртва тяга и клек, а лежанката не я правят и щангиста каза, че тренирали всеки ден по малко експлозивно и не до отказ т.е. не претренират а си тренират няма страшно някой като почне с тея претренирания са олива... а те тренират по 2-3 пъти на ден всеки ден :)
за да почнеш силови тренировки трябва да имаш поне 3-4 години опит в залата и с тежестите за да имап натрупана ММ и вече да си тренираш основно нервната система за да буташ повече кг
аз така мисля
казано от mug на 17.11.07, 11:13:
Може ли някой да ми обясни как тия хора си тренират 3те движения 6 или 7 пъти седмично, и успяват да се възстановяват?
Малък обем и без отказ.
17.11.07
20:10
казано от Петко К на 17.11.07, 18:54:
Малък обем и без отказ.
Сега се замислих и си напълно прав, благодаря! :wow:
Не съм сигурен обаче се мога да определя какъв точно да е обема за мойта тренировка...
Вторник и Четвъртък....................................Понеделник,Сряда и Петък.....................Събота
Клек...............................................................Клек.......................................................Бедрено сгъване 2 х 12
3 серий загрявка..........................................3 серий загрявка.....................................Римска тяга 2х 10
5 единици.....................................................5 х 3…....................................................Бедрено разгъване 2 х 15
1 лека с 6-8 повторения...............................1 х6-8….........................................................................................
..................................................................................................................................Висока тяга
Лег..............................................................Лег..........................................................2 загрявка
2 серий загрявка.........................................2 серий загрявка......................................3 х 3
4 единици...................................................4 х 3….....................................................Чукчета 3 х 6
1 лека с 6-8 повт.........................................1 х 6-8…..................................................Гребане на машина 3 х 8
.......................................................................................................................................................................
Тяга............................................................Тяга.........................................................Полулег 1 загрявка и 3х6
3 серий загрявка.........................................3 серий загрявка......................................Флайс 3 х 8
5 единици...................................................5 х 3….....................................................Кофички 3 х 10 с тежест
1 лека с 6-8 повт.........................................1 х 6-8
Като на края на всяка тренировка без събота прикрепям още един мусул.
Пон- Тесен хват 3х6 и вдигане на дълбел над глава 3х8 + 2х20 коремни
Вторник- Полулег 3х8 и полулуг с дъмбел 3х8
Сряда- Набирания 3х12 неутрален и 3х10 с тежест широк
Четвъртък- Раменни преси зад врат 4х8, Дъмбел настрани 3х8 и Дъмбел за задно рамо 3х8
Петък- Бицепс прав лост стоеж 3х8, скотово 3х8 + 2х20 коремни
Бях намислил да пробвам тази... Какво мислите, може би да намаля с една работите серий всеки ден?
Въобще става ли тая програма щот сам съм си я сътворил? :red:
Аз глеах интервю с нашия най-добър трибоец ... той каза че зима от достъпните добавки по много :) (протеин;креатин;глутамин;аминокиселини;трибестан; има и още :-) ) пък и то кат имаш голям опит и са свиква ... възстановяването става по лесно
17.11.07
21:49
Повечето тренират всеки ден по 2 пъти а не 3 пъти седмично.
18.11.07
11:21
казано от Георги Гайдов на 17.11.07, 21:49:
Повечето тренират всеки ден по 2 пъти а не 3 пъти седмично.
Ем, аз мисля да пробвам 5 дни тренировки и 1 ден спомагателни упражнения и раздвижване... Мисля си че ми е рано още за двуразово, пък и нямам такава възможност.
Та, моля всички който могат, да си кажат мнението за програмата по-горе. 8-/
23.11.07
18:50
Според мен за да станеш силен в едно движение трябва да го тренираш,а именно-най-добре смятам,че ще дойде да правиш трите движения всеки трен. ден,като си правиш цикъл от 8 седмици,в които падаш от 8 на 1 повторение покачвайки килограмите всеки път.Но и твоята програма е добра,пробвай я и ако работи си тренирай по нея.
Според мен, трябва да започнеш с по една макс работна серия от по 3-4 повторения след 3-4 загряващи за всяка група всяка тренировка през първата седмица, след това да станат две макс през втората седмица, три през третата и 4 през 4-тата. След това караш на по 4 макса от по 3-4 повторения при всяко движение, като се опитваш естествено да качваш всеки път килата на щангата, за следващите два месеца. След това почиваш две седмици и си готов. Трябва да качиш поне 15-20 кг сила за трите месеца и горе долу толкова кила, ако си със стаж по-малък от две години. Ако стажът ти е по-голям, едва ли ще можеш да каюиш по повече от 8-10 кг на маса.