Два съпроса за развитие на мускулите ..

18.11.07
14:06

Здравейте ... Тренирам някъде от началото на лятото, но скоро като се загледах в огледалото забелязах, че лявата гърда ми е видимо по-голяма от дясната... А пък мускулите на гърба са видимо по-малки от ляво... Нещо не правя както трябва при упражненията или има друга причина? Скоро правя 17 г, , 1.74 см , 63 кг. съм, не пия никакви добавки, само лятото пих Л-карнитин, защото имах няколко килограмчета в повечко...

Темата беше редактирана от thunderchild на 18.11.07 14:06.

18.11.07
14:46

Надали има човек, който да е с идеална симетрия. За изравняване на ‘разликите’, можеш да наблегнеш на упражнения, при които въпросните МГ работят независимо една от друга и не могат да си ‘помагат’.  С повече внимание при упражненията с щанга и с повече наблягане на упражненията с дъмбел.

18.11.07
14:55

То от два месеца правя само с дъмбели за гърди... Попитах инструктора във фитнеса където ходя и той ми каза, че лявата гърда при всеки била по-голяма, защото там било сърцето..  :ohh:  Ако взимам примерно с лявата ръка 17.5 кг, а с дясната 20 кг дъмбели ще се коригира ли това ? А за гърба какво упражнение мога да правя, за да се развие повече отляво? Гребане с дъмбел?

18.11.07
16:51

При мен странно защо дясната страна на гърба не се разбира с лявата :) И трапеца и перката са по-малки от дясно.Откакто го забелязах, започнах да се гледам по внимателно в огледалото докато греба с щангата, когато греба с дъмбел от дясно правя колкото мога а от ляво поне с 2 повторения по-малко от дясно.Никога няма да бъда с перфектна симетрия и го знам, но мисля, че всичко това помага.Незнам при теб до колко е генетически и до колко е технически проблема.Обърни си внимание на техниката, изчакай 1,2 месеца и дано се нормализират.Ако ли не, ще търсиш някакви нови похвати за да се справиш с проблема.Аз съм приел вече начина по който се развива тялото ми, приятно не приятно продължавам(й)! Успех!

18.11.07
18:58

Ще видим след месец-два дали ще се оправи... По принцип не правя гребане с дъмбел, но може да почна само за лявата част малко... Аз нямам навика да се гледам в огледалото при изпълнение, но май вече е крайно време да си го изградя... Поздрави .. :)

18.11.07
20:45

Мисля,че това за сърцето е логично и при мен даже е така и след тренировка лявата е по стегната от дясната,НО и лявата ръка ми е по силна и при някой серии последните повторения дясната изостава малко по надолу и неизправям докрай ,като нямам сили а лявата лети :),незнам причини много може да има :)

18.11.07
21:38

казано от thunderchild на 18.11.07, 18:58:

Ще видим след месец-два дали ще се оправи... По принцип не правя гребане с дъмбел, но може да почна само за лявата част малко... Аз нямам навика да се гледам в огледалото при изпълнение, но май вече е крайно време да си го изградя... Поздрави .. :)

Преди време мислех, че щом правя гребане с щанга няма смисъл да има и с дъмбел в тренировката ми.Зоб дог тогава вика давай не са едни и същи има смисъл  :-P Така или иначе исках да го правя защото...щото баш заради симетрията  :snake:  :-/  .Бе мисълта ми е давай включвай го и това упражнение пък да видим.Във всеки случай не съм инструктур, но във всеки случай по-добро от експеримента няма.Успех !

19.11.07
08:35

Мерси за съветите... Ще го включа пък да видим какво ще стане :D ..
Поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1