30.10.07
16:11
Еми аз съм учник,на 18 съм и тази година завършвам.187 съм и съм към 95 кг.Искам да посваля малко килца,но в повечето време съм навън(от 7 до към 18).Някакви идеи какви храни да си купувам като съм навън,и евнтуално някакъв режим да кажете :)
Зависи за какво си навън ... Ако си на училище можеш да си носиш храна ако си на работа също . Ако си по кафетата нищо неможем да ти помогнем . Свалянето изисква стриктно хранене и редовни тренировки(кардио и силови, но най вече кардио).
Ако на всяко ядене влизаш в магазин и търсиш нещо готово,ще ти излезне дявол с рога.Това е начина както каза призрака.
Фитнеса е начин на живот,а не безразборно ходене до залата за 1 час.
За фитнеса съм съгласен,но просто нямам време за него.Просто училицето ми ангажира цялото време.Имаме и занимания след училище който почти всеки ден продължават до към 17:18.А относно храната от вкъщи.Каква да е тя
Тегавина е яденето, като си яко зает... Са аз лично съм си набелязал неколко скари, където месото не е особено съмнително и са оборотни. Цените са поносими - пилешка пържола филе - 2 точки, св. пържола - 2,45 точки, кебапи и кюфтета - 0,6 точки и тн.
Друга игра са месарниците, по 100-150 гр винаги ше ти резнат...
Друга игра са столовете, поне в университета има скара винаги...
Друга игра са тия meal replacement-итете, но не съм ги пробвал и не мога да ги коментирам...
Мнението беше редактирано от armando на 01.11.07 11:12.
Човека ти каза да ядеш скара в общи линии :). Тук опира до пари. Иначенаистина най-добре е като си навън да хапваш пържолки, но незнам как си с финансите. Замисли се да си носиш храна от вкъщи. Аз като бях в гимназията така правех. Носех си вакумирани пържоли. Имат вкун на гума, но се по-добре от баници и тутманици. Също ако можеш да си го позволиш, протеиновите вавли за добър вариант както казаха по-горе. Проблема е че хубавите са по 3-4 лв. и едва ли ще те нахранват.
02.11.07
00:30
ами да и аз най-често си купувам пържолки иначе е мн голям проблем храненето като си зает добре че в унито има стол :)
п.с.armando да не си от ВИАС :)
Мнението беше редактирано от PhoebosS на 02.11.07 00:31.
02.11.07
11:59
Какво има да му разбираш... литър мляко средно 30-35 грама протеин идеално.
03.11.07
11:11
В дните които не тренираш, протеина се пие сутрин преди ядене, а в дните които тренираш го пиеш преди тренировка и след тренировка. По 30 гр. това са 3 супени лъжици с връх. А относно яденето не мога да се наема да давам акъли :)
аз даколкото прочетох meal replacement не е протеин,а някакъв хранителен заместител.Мерси за помоща :)
09.11.07
00:51
казано от Alkorin на 01.11.07, 18:13:
Пий по литър мляко и OK.
Литър мляко? :gulp: С лактозата знаеш ли какво “понижаване” на килата му предлагаш, хайде малко по-сериозно, пичът ще вземе да те послуша. Особено ако това го стори вечер, малко преди лягане...
09.11.07
11:33
казано от Flask на 09.11.07, 07:18:
еййй, ама вие това мляко шоколад го изкарахте беееееее
Ако не си наясно, по-добре не пиши по такъв начин. Човекът все пак иска помощ, по възможност компетентна...
казано от Nacionala на 09.11.07, 00:51:
Пий по литър мляко и OK.
Литър мляко? :gulp: С лактозата знаеш ли какво “понижаване” на килата му предлагаш, хайде малко по-сериозно, пичът ще вземе да те послуша. Особено ако това го стори вечер, малко преди лягане...
Ти май се имаш за голям умник а? цитирам Крис Айсето който “може би” разбира малко повече от теб по въпросите за храненето, цитат от негова статия:
18) Milk
Low fat or skim, milk is a complete source of protein, and highly anti-catabolic. The amino acids in milk digest slowly – which makes it ideal in preventing muscle breakdown. Plus, milk exerts a repartioning effect – where calories become less efficient at making body fat – which means they are either used to build mass, or simply burned off the body.
Превод - Нискомаслено или обезмаслено, млякото е пълноценен източник на протеин и силно антикатаболен.Аминокиселините в млякото се усвояват бавно - което го прави идеално за предпазване от разграждане на мускулна маса.Плюс това, млякото има преразпределящ ефект - т.е. калориите в него стават слабо ефективни за натрупване на телесна мазнина - това значи че те или се използват за изграждане на мускули или просто се изгарят от тялото.
09.11.07
12:17
казано от Alkorin на 09.11.07, 12:08:
казано от Nacionala на 09.11.07, 00:51:
Пий по литър мляко и OK.
Ти май се имаш за голям умник а? цитирам Крис Айсето който “може би” разбира малко повече от теб по въпросите за храненето, цитат от негова статия:
18) Milk
Low fat or skim, milk is a complete source of protein, and highly anti-catabolic. The amino acids in milk digest slowly – which makes it ideal in preventing muscle breakdown. Plus, milk exerts a repartioning effect – where calories become less efficient at making body fat – which means they are either used to build mass, or simply burned off the body.Превод - Нискомаслено или обезмаслено, млякото е пълноценен източник на протеин и силно антикатаболен.Аминокиселините в млякото се усвояват бавно - което го прави идеално за предпазване от разграждане на мускулна маса.Плюс това, млякото има преразпределящ ефект - т.е. калориите в него стават слабо ефективни за натрупване на телесна мазнина - това значи че те или се използват за изграждане на мускули или просто се изгарят от тялото.
Ще подмина арогантната ти лична нападка, явно трябва да се дообяснява. Говорим за литър мляко, а не за млякото. Няма смисъл да продължавам.
В 1 литър мляко има около 45гр. въглехидрат от толкова опасната лактоза, горе долу толкова има в 4 филийчета Бонус, 100гр шоколад тн. Оставам на твоята компетенция да прецениш, кое как ти влияе на организма и кои въглехидрати се усвояват по-бързо. Относно млякото, съдържащите се в него мазнини(говорим за нискомаслено мляко, от порядъка на 1%, 1.5%) забавят усвояването на въглехидратите от “смъртоносната” лактоза, редом с това приемаме и добро количество белтък, който знаем за какво ни трябва. В общи линии, с особеностите на сезона, млякото е добър избор ... Разбира се, че зеленчуците са предпочитан източник на въглехидрати, ама тия гуми, които са по пазарите за нищо не стават. Да не говорим, че половината от тях действат изключително по-бързо на нивото на кръвната захар от млякото ... В крайна сметка, аз не мога да ям по една зелка на ядене или по 1кг броколи, така че ... Има още много работи, които могат да бъдат написани, но мисля, че няма смисъл.
ПП Забравих да се изкажа относно млякото вечер, преди лягане. Точно тогава калцият се усвоява най-добре от организма + че действа антиоксидантно !!!
Мнението беше редактирано от Flask на 09.11.07 12:27.
09.11.07
12:37
казано от Flask на 09.11.07, 12:25:
В 1 литър мляко има около 45гр. въглехидрат от толкова опасната лактоза, горе долу толкова има в 4 филийчета Бонус, 100гр шоколад тн. Оставам на твоята компетенция да прецениш, кое как ти влияе на организма и кои въглехидрати се усвояват по-бързо. Относно млякото, съдържащите се в него мазнини(говорим за нискомаслено мляко, от порядъка на 1%, 1.5%) забавят усвояването на въглехидратите от “смъртоносната” лактоза, редом с това приемаме и добро количество белтък, който знаем за какво ни трябва. В общи линии, с особеностите на сезона, млякото е добър избор ... Разбира се, че зеленчуците са предпочитан източник на въглехидрати, ама тия гуми, които са по пазарите за нищо не стават. Да не говорим, че половината от тях действат изключително по-бързо на нивото на кръвната захар от млякото ... В крайна сметка, аз не мога да ям по една зелка на ядене или по 1кг броколи, така че ... Има още много работи, които могат да бъдат написани, но мисля, че няма смисъл.
ПП Забравих да се изкажа относно млякото вечер, преди лягане. Точно тогава калцият се усвоява най-добре от организма + че действа антиоксидантно !!!
Лактозата е дизахарид, което я прави по-бавно усвоявана от организма (особено вечер малко преди лягане, което имах предвид, а не друго (калция), което ти визираш). В комбинация с това количество (прословутия 1 литър), аз съм на мнение, че не е добър вариант, особено ако е всеки ден. Иначе хубава ирония, “смъртоносна” лактоза, допада ми. :)
Въртя, сука ... Пак на наща дойде. В общи линии само някои плодове и зеленчуци имат по-нисък гликемичен индекс. Ако трябва да бъда честен, един ден на кисело и прясно мляко могат да ти доставят необходимото количество белт/въгл/мазн, тук идва въпросът кой какво количество приема за нормално... Не бързай да нападаш хората ;)
09.11.07
12:47
казано от Flask на 09.11.07, 12:42:
Въртя, сука ... Пак на наща дойде. В общи линии само някои плодове и зеленчуци имат по-нисък гликемичен индекс. Ако трябва да бъда честен, един ден на кисело и прясно мляко могат да ти доставят необходимото количество белт/въгл/мазн, тук идва въпросът кой какво количество приема за нормално... Не бързай да нападаш хората ;)
Не съм дошъл на “ваш’то”, пиша си за едно и също, защото говоря само за едно и също :). Не нападам никой, спорим в момента, целта е да се разберем, а и защо не да се научи нещо ново. Единствено на “колегата” ти се издразних леко, че прояви някакво лично отношение, не знам защо. Аз самият пия всеки ден мляко, но не ставаше дума дали “за” или “против” него. Може и да не сме се разбрали кой какво е имал предвид, въпреки че уж пишем на български :). Лични нападки от мен няма да видиш, дори и да направи някой безумно изказване, за мен това е доста селска реакция (в лошия смисъл на думата).
Мнението беше редактирано от Nacionala на 09.11.07 12:49.
За да не се обясняваме излишно давам линк към една статия, която е добре да се прочете преди да се започват спорове - http://www.bodybuilding.com/fun/catmilk.htm
Nacionala как да се отнасям с човек който без да вниква в нещата или дори да попита? бърза да отхвърля съвет който съм си направил труда да дам и то не към него, да не говорим за начина на изразяване, цитат - “хайде малко по-сериозно, пичът ще вземе да те послуша”.Как да се изкажа при положение че говориш глупости и пренебрегваш и оплюваш чужди мнения - естествено със съответното пренебрежение.
Храна за космонавти, храна в кутия, приготвена от вкъщи - брат ми ходеше в едно частно училище, където лафки нямаше, за да не се парадира с пари от 10 годишни, и за да не се тъпчат с боклуци, та там това си беше практика - храната в кутия...
Трея да видиш кво има в твоя район, къдете учиш - в София примерно в Кауфланд и БИЛЛА можеш да се направиш МАЗАЛО със скара на оптимални цени и доказано качество!!!
Мнението беше редактирано от armando на 09.11.07 18:05.
10.11.07
14:54
казано от Alkorin на 09.11.07, 17:28:
За да не се обясняваме излишно давам линк към една статия, която е добре да се прочете преди да се започват спорове - http://www.bodybuilding.com/fun/catmilk.htm
Nacionala как да се отнасям с човек който без да вниква в нещата или дори да попита? бърза да отхвърля съвет който съм си направил труда да дам и то не към него, да не говорим за начина на изразяване, цитат - “хайде малко по-сериозно, пичът ще вземе да те послуша”.Как да се изкажа при положение че говориш глупости и пренебрегваш и оплюваш чужди мнения - естествено със съответното пренебрежение.
Това ли ти е извинението за личната нападка, каквато аз спрямо теб не съм отправил? Похвално, достойно. И не обвинявай за нещо мен, което ти правиш (точно ти не си вникнал за какво пиша, а не обратното). Нищо лично, поне от моя страна, от твоя обаче не съм сигурен. Интересно защо.
Мнението беше редактирано от Nacionala на 10.11.07 14:56.
10.11.07
14:55
казано от Nacionala на 10.11.07, 14:54:
казано от Alkorin на 09.11.07, 17:28:
Nacionala как да се отнасям с човек който без да вниква в нещата или дори да попита? бърза да отхвърля съвет който съм си направил труда да дам и то не към него, да не говорим за начина на изразяване, цитат - “хайде малко по-сериозно, пичът ще вземе да те послуша”.Как да се изкажа при положение че говориш глупости и пренебрегваш и оплюваш чужди мнения - естествено със съответното пренебрежение.Това ли ти е извинението за личната нападка, каквато аз спрямо теб не съм отправил? Похвално, достойно. И не обвинявай за нещо мен, което ти правиш (точно ти не си вникнал за какво пиша, а не обратното). Нищо лично, поне от моя страна, от твоя обаче не съм сигурен. Интересно защо.
Национала,а какво е твоето компетентно мнение?Според мен малко е пообъркахте,явно не четете часовата граница,която е посочена.Щот стандартния ученик е от 7 до 12 примерно,при тоя вариянт литър мляко е добър вариянт,но от 7 до 17:00 ч. не може да кара на литър мляко.Докато има общи въпроси,ще има и общи отговори.Отговора е носиш си в кутии.Да не мислиш,че някой специално за теб(към автора) ще седне да ти пише хр. режим в толкоз чеса,кво па по колко грама...Не може да ви се налива с фунии в главата,сядате и четете,е по-лесно е да се пусне тема и ние да ви се зарадвате и на драго сърце да ви пишем(не само за теб,за всички начинаещи става дума) програмите.Знаеш ли колко съм чел форума,като гост,без да имам регистрация,виждам отговори на подобни на мои въпроси и така съм събирал много информация,докато си изградя начина ми на хранене/живот.А сега регистрация,няма сърч батка оп пляс темичка.На мнението на @tpd съм в темата за модераторска намера,щот ми писна да чета индентични теми,да се затварят.Форума се напълни с идентични теми,то разбирам да се отговаря един път,два пъти,ма те никнат кат гъби..кафа вече.
казано от gorki1 на 18.11.07, 18:24:
ОФФ:стандартния ученик е от 8 до 13:30 най-малко :)
Или от 13:30 до 18:30 като не включване нулеви или 7 часове и пътуването от и до даскало :) .
Което значи че в у-ще трябва да имаш 2 яденета най малко .
Ако сваляш 1 литър прясно мляко било то нискомалсено или обезмаслено не е никак удачно .
Лактозата не се усвоява еднакво от всички . На някои може да му се образуват газове или подут стомах на друг нищо . Аз лично ям млечни продукти(сирене,кашкавал , кисело мляко) всеки ден а прясно мляко най малко 5-6 пъти в седмицата и нямам проблеми с него но когато реша да чистя го махам от списъка “мога да хапна това” .
и ако това го правиш всеки ден ( с 1 литър п. мляко ) за в бъдеще бъди сигурен че ще ти се получи т.н. тюленска кожа което не е никак красиво
ахахахааха разсмивате ме с това мляко ? за бога , пийте по литър мляко на ден и да видиме с какви “сексапилни” тела ще се сдобиете.
Дори няма смисъл някой да се обосновата защо не е хубаво по толкова много ВСЕКИ ден .
Като си навън - сурови ядки,или си носиш “дюнер” - демек във зелеви листа мушкаш квото искаш-месо,яйца,други селенчуци и си го правиш на сандвич. Или “палачинка”-омлет от яйца , пак напълнен с нещо,завит като палачинка. Може вярно скара ако намериш някъде ....но НЕ И ПРЯСНО МЛЯКО
спаунбг,но комент...Ти знаеш ли колко стотици литри са ми минали през корема,не незнаеш...за твое сведение съм си жив и здрав и кожата ми е в отлично здраве.Аз от малък си пия мляко,дори когато незнаех,че съществува думата фитнес.Така,че изказвания от тоя род са смешни.
Колкото до лактозата,нещото за което толкоз мрънкате,ще ви кажа,че зависи от млякото.Вие кво си мислите,че тия в кутиите имат лактоза.Тва сичко е химия.Ако обаче купувате мляко от село ИСТИНСКО вече е друга бира.Ми дайте да не ядем мляко тогава,то киселото е същото пак има лактоза.Според мен много издребнявате,по 1-2 млека кисели и 500 мл прясно на ден няма да ви са отразат чак толкова на изваяната фигура,още повече в основен период,ся на НВД и аз не пия мляко,ма не щото кожата ми щяла да стане на еди кво си.
Темата май трябва да се преименува :Д
Мнението беше редактирано от Финдо на 19.11.07 13:39.
малко офтопик, ама да питам- Фибела шоко (шоколадовото прясно мляко 500мл) върши ли някаква работа или да го озбягвам? не, че го пия често, но ако може мнение?
казано от Elitsa на 19.11.07, 15:33:
малко офтопик, ама да питам- Фибела шоко (шоколадовото прясно мляко 500мл) върши ли някаква работа или да го озбягвам? не, че го пия често, но ако може мнение?
хаха тва е риторичен въпрос,нали? :)
естествено ,че по-добре натурално мляко отколкото шоколадово....
Мнението беше редактирано от тайна. на 19.11.07 15:55.
работата е там, че аз не питах кое е по- добро Фибела или натурално (натуралното даже не съм го споменавала) :D
въпросът ми беше- по- добре да го избягвам (при условие, че го пия 1 път седмично) или може и с него, т.е. добре е от гледна точка на това, че е НЯКАКВО прясно мляко :)
Само фибела нагъвам :) и съм склонен да мисля,че то няма лактоза.Още повече,че ще го пиеш 1 път седмично,няма проблем...пий си на воля и си сфиркай.
Мнението беше редактирано от Финдо на 19.11.07 16:36.