18.11.07
22:42
От доста време си тренирам по програмата от сайта(гърди-бицепс,гръб-трицепс,трапец,рамо-крака). По принцип обаче знам,че има едно правило когато се тренира винаги да се започва с по-голямата мускулна група. Въпросът ми е да тренирам ли краката преди рамото при положение че рамото ми приоритетно. Миналия месец направих краката преди рамото и след това се чувствах доста изморен и даже упражненията за рамо ги правех с 5-10 кила по-малко отколото преди. Също искам да питам има ли опасност групата,която тренирам заедно с краката да ми изостава?
Ако правиш краката както трябва няма начин която и да е мускулна група да ти изостава.
19.11.07
08:01
Тежка работа си е рамо и крака. Щом рамото ти е приоритет прави го първо него.
19.11.07
09:12
Аз тренирам средно и предно рамо в един ден с краката. Започвам с упражненията за рамо. Задното рамо съм го преместил при гърба.
Нормално е след тренировката за крака да спаднат резултатите при рамото. Но в крайна сметка при рамото е важно не толкова да е тежко, а по-скоро въвможно най-правилно изпълнението на упражнението и в този смисъл мисля, че ако това се прави нищо, че ще е с по-малки килограми ще си дава ефекта.
19.11.07
13:30
Спазвам си едно правило - от голямо към малко. Досега не съм го пренебрегвал, а и проблеми със силата не съм имал особено (или по-скоро нейния спад). При краката и рамото не съм усещал никакво отслабване към края, явно толкова и тренирам тези крака. :)
По добре е да правиш краката в отделен ден заедно с прасците иначе ще ти страда тренировката или за крака или за другата мускулна група засиси какво правиш първо и какво второ.
Мисля, че рамо и крака не са най-добрата комбинация..и идва много за тренировка в един ден при положение, че ги тренираш сериозно.Ако правиш рамо сериозно + няколко серии клек.. вече ситуацията е друга.
Крака + Рамо бих предложил на начинаещите, където сериите и килограмите не са толкова интензивни отколкото при напредналия.
Първата ми програма ( когато навлизах в спорта ) беше точно така ... в един ден си правих крака и рамо.
Но сега нещата стоят доста по-различно.Примерно днес правих крака и след тази интензивна и тежка тренировка която направих, как ще мога да правя и рамо, просто не го мисля.
Сега има и друго... то зависи как ти е тренировката, както се каза по-горе , може да правиш лека тренировка за крака и рамо да включиш... Но аз си държа на моето и краката и рамото са си в отделни дни.
Поздрави