19.11.07
18:09
Сняг запръска и колана също. Смених си хранителния режим. Вече се храня по 5 пъти на ден и си ги записвам. Наблягам на месо,плодове и зеленчуци (той май друго не остана).Не ям сладко,пържено,хляб и не пия газирани напитки. Да, но взе да ми прави впечатление, че зеленчуците, които взимам от големите хипермаркети, нямат вкус на зеленчуци. Снощи ядох, домат голям като порткоал и с вкус на ядога ( добре, че не беше обратното). И реших да прибегна до хубавата стара трошиика.
Въпроса ми е ще има ли негативни последици?Ще задържам ли много вода, заради солта използвана при консервацията?По принцип някой от вас яде ли я когато иска да се изчисти?
Мерси предварително
Яж зимните зеленчуци, зелки, броколи ... Задържането на вода не ти пречи на чистенето на мазнините, а ако в туршията няма захар, всичко е наред. Солта е особено вредна при хипертонията, надявам се нямаш такива проблеми. Яж грейпфрути, дори портокалите и мандарините не са с толкова висок гликемичен индекс и не влияят толкова бурно на нивото на кръвната захар, да речем малко по-малко от морковите ;)
казано от Flask на 19.11.07, 19:06:
малко по-малко от морковите ;)
уоу.... сериозно ли ?
20.11.07
07:59
моркова наистина има много въглехидрат над 20гр но да не забравяме че това е целуоза коята не може по никакъв начи да се отложи като подкожна
Е не са чак толкова много пък, 20 гр :)
Идеята е, че бързо повишават нивото на кръвната захар. Относно дали може да ти се “отложи като подкожна” шо да не може, стига въглехидратите да са повече от необходимото.
power_hammer, хапвай туршийка и не се притеснявай, червените камби са изключително богати на витамин C, не знам дали оцелява след обработката, но ... защо пък не.