15.11.07
20:17
Дали има някой от форума,който да се навие да ми прати 1 кг. декстроза по “SPEEDY” с наложен платеж? Проблема е там,че нашия град е много смотан и никаде не мога да намеря. Дори в аптеките ми казват че такова нещо не съществува. :roll:
15.11.07
22:06
Точно на входа на града имаше Била. Там не може да няма :)
Значи ако декстрозата в билата седи при другите видове хранителни добавки,то значи в нашата била в ловеч няма. Кажете ми как изглежда,какво производство е..? Направо нз какво да правя вече :roll:
Намираш някой диетичен магазин и обяснаваш на продавача ако те гледа умно като му кажеш декстроза, че търсиш глюкоза на прах.
А можете ли да ми кажете само последно евентуално ако си намеря как и кога да го пия.
17.11.07
16:48
казано от emzo на 16.11.07, 18:50:
Намираш някой диетичен магазин и обяснаваш на продавача ако те гледа умно като му кажеш декстроза, че търсиш глюкоза на прах.
Онзи ден, след дълги обяснения си купих “глюкоза на прах” от една аптека за 60ст. Проблема е, че беше разфасовка от 75гр. Когато аптекарката ми я показа, само дето не припаднах, ама ме досрамя да я върна. Платих си я и си тръгнах.
А иначе в центъра на София, най-добрата оферта, която съм намерил досега е 200гр за около 85ст. в супермаркет Промаркет.
За сравнение, във Варна си купувам половин кило за лев.
Ок де то е ясно че е евтино,ама може ли някой да каже как да го пия тва нещо?
18.11.07
23:35
казано от Barovski на 18.11.07, 12:00:
Ок де то е ясно че е евтино,ама може ли някой да каже как да го пия тва нещо?
Примерно по 40-50 грама след тренировка.
Владимир,
зад Съдебната палата има едно магазинче за диетични храни, там е 3 лв. за 1 кг :)
Благодаря много на всички! Днеска най-сетне си намерих глюкоза на прах. Разфасовка 75гр - 87ст. Веднага ще пия,понеже сега се връщам от тренировка. Мерси отново!
19.11.07
09:14
казано от vlade на 19.11.07, 06:43:
Владимир,
зад Съдебната палата има едно магазинче за диетични храни, там е 3 лв. за 1 кг :)
Благодаря. Ще го навестя. Дано да имат и кафяв ориз :-)
Vladimir,
така и така ще си в района - много хубав насипен кафяв ориз има в Халите, щанда с ядките. :)
19.11.07
10:46
казано от vlade на 19.11.07, 09:29:
Vladimir,
така и така ще си в района - много хубав насипен кафяв ориз има в Халите, щанда с ядките. :)
Да беше казал по-рано, вече си взех пакетиран за 2лв килото :P
19.11.07
21:42
в Магазин Здраве за вас до училище Димчо дебелянов във Варна има : овес 2 лева килото, кафяв ориз 2 лева килото... и всичко, което ви трябва за качествена диетка.
19.11.07
21:43
казано от Barovski на 19.11.07, 07:39:
Благодаря много на всички! Днеска най-сетне си намерих глюкоза на прах. Разфасовка 75гр - 87ст. Веднага ще пия,понеже сега се връщам от тренировка. Мерси отново!
Леле човек това е ужасно малко на космична цена. 1 килограм тук е за 3 лева (Варна).
казано от Nosferatu на 19.11.07, 21:43:
Леле човек това е ужасно малко на космична цена. 1 килограм тук е за 3 лева (Варна).
Кво да ти кажа-всичко в нашия град е така.
20.11.07
13:57
казано от Nosferatu на 19.11.07, 21:43:
На кого го казваш това :-) Другият магазин “Здраве за вас” (не този до Димчо Дебелянов, а другия на Чаталджа) се намира точно под прозореца ми :P Едва ли има някъде по-добри цени на здравословните храни. Ама айде стига толкоз, че изби на реклама :-)
25.11.09
14:04
40-50 грама след тренировка, а в колко вода да я разтворя ? и лошо ли е ако е повече от тия 40-50 грама ? благодаря ;]
има ли разлика между дектоза и глюкоза
Мнението беше редактирано от daka934 на 25.11.09 19:45.
25.11.09
19:54
Владимир,
къде точно е този магазин?
Вих искал да попитам няколко неща :
1.Какво точно е дектоза ( глюкоза на прах?)
2.С какво кафявият ориз е по-добър от обикнвения бях ориз и каква е разликара с дългия бланширан ориз?
3. Биена мая?Има няколко теми за това нещо знам, че има много витамин Б, но нещо повече...даите малко повече информация за бирената мая, и дали има значение дали е на прах или на хапчета. Можете ли да кажете като цяло още някакви такива неща които биха помогнали на начинаещите да напредват по убедително ;)
Мерси предварително ;) \/
26.11.09
12:57
казано от Валентони на 25.11.09, 14:04:
40-50 грама след тренировка, а в колко вода да я разтворя ? и лошо ли е ако е повече от тия 40-50 грама ? благодаря ;]
50 грама са ти достатъчни. В половин литър вода е добре иначе е много сладко.
26.11.09
12:58
казано от daka934 на 25.11.09, 14:44:
има ли разлика между дектоза и глюкоза[/quot
Никаква. Едно и също са.
26.11.09
13:01
казано от B.o.b.y. на 25.11.09, 19:54:
Владимир,
къде точно е този магазин?
Вих искал да попитам няколко неща :
1.Какво точно е дектоза ( глюкоза на прах?)
2.С какво кафявият ориз е по-добър от обикнвения бях ориз и каква е разликара с дългия бланширан ориз?
3. Биена мая?Има няколко теми за това нещо знам, че има много витамин Б, но нещо повече...даите малко повече информация за бирената мая, и дали има значение дали е на прах или на хапчета. Можете ли да кажете като цяло още някакви такива неща които биха помогнали на начинаещите да напредват по убедително ;)Мерси предварително ;) \/
Декстроза има и във всички ммагазини Европа. За декстрозата пише изключително много , но все пак ... бърз въглехидрат, който ти вдика инсулина след тренировка и попълва гликогена загубен по време на тренировката. За бирената мая също има много материали във форума. Пий спокойно според указанията.
Разлика има разбира се. Правилното е глюкоза, а “декстроза” явно е измислено от некадърните преводачи. Глюкозата може да се ползва както обикновената захар - не е нужно да се пие само с вода, може и с чай, кафе или всичко, което се нуждае от подслаждане.
Може ли някой да даде точен адрес във София каде мога да купа че ми писна да постояно запитвам и обикалям и никаде не намирам????
Във фантастико глеах няколко пъти и не видяx.
Мнението беше редактирано от nino на 26.11.09 18:58.
26.11.09
17:42
казано от moonclub на 26.11.09, 15:00:
Разлика има разбира се. Правилното е глюкоза, а “декстроза” явно е измислено от некадърните преводачи. Глюкозата може да се ползва както обикновената захар - не е нужно да се пие само с вода, може и с чай, кафе или всичко, което се нуждае от подслаждане.
Дефакто разлика няма. Единствено в изписването.
26.11.09
23:22
кажете кога и по колко трябва да се пие дектозата и бирената мая
30-40-50 грама след тренировка. За попълване на гликогеновият запас и по-бързо усвояване на нутриентите приети след тренировка. Лично не съм приверженик на големите дози бързи въглехидрати след тренировка и мисля че 30 грама са ти напълно достатъчни.
Бирената мая с храненията. Кажи каква бирена мая си взел за да ти кажа по колко да приемаш?
27.11.09
13:09
проблем ли е ако взимам 60 ? или е на принципа колкото повече-толкова повече :)
01.02.10
15:06
70 kg sym ;]
Не мога да разбера защо се чудете къде да намерите Декстроза,когато в сайта на silabg.com предлагат една страхотна декстроза на Olimp- Dextro Juice + Taurinе.Цената не е никак лоша.Колкото до Декстрозата,която се намира в аптеките-тя е в такива разфасовки понеже не е предназначена за масовия трениращ за възстановяване на гликогеновите запаси след тренировка,а за изследване на кръвната захар при хора със съмнения за диабет.
Два изомера на алдохексозните захари са известни като глюкоза, но само естествената ѝ форма (D-глюкоза), известна като декстроза. ;)
25.12.11
18:12
казано от ZEX Power на 25.12.11, 13:38:
Два изомера на алдохексозните захари са известни като глюкоза, но само естествената ѝ форма (D-глюкоза), известна като декстроза. ;)
Видя ли от коя дата е мнението? Сигурен съм, че ще му свърши чудесна работа отговора ти - само някакви си две години и един месец си закъснял :D
казано от head_hunter на 25.12.11, 18:12:
казано от ZEX Power на 25.12.11, 13:38:
Видя ли от коя дата е мнението? Сигурен съм, че ще му свърши чудесна работа отговора ти - само някакви си две години и един месец си закъснял :D
Хаха да, но все пак ако някой като търси може да му свърши работа, ако го разбере. :Д
21.12.12
21:35
казано от Barovski на 15.11.07, 20:17:
Дали има някой от форума,който да се навие да ми прати 1 кг. декстроза по “SPEEDY” с наложен платеж? Проблема е там,че нашия град е много смотан и никаде не мога да намеря. Дори в аптеките ми казват че такова нещо не съществува. :roll:
Брат щом в Търговище име Декстроза няма начин в Ловеч да няма!. Провери в Кауфланд или в Била