21.11.07
13:55
Искам да попитам според вас нормално ли е човек, който тренира от близо 3 години ВИНАГИ след тежка тренировка за ГЪРДИ, ГРЪБ примерно да има мускулна треска?Не че ми пречи или нещо такова, просто от любопитство.Така един вид разбирам, че не съм си губил времето, щом се усеща болка:) Как мислите вие? Чакам мнения. По-здрави:)
Темата беше редактирана от vE на 21.11.07 13:56.
Да, нормално е и ако искаш непрекъснато да имаш прогрес, непрекъснато търси “Мускулната треска”. Тя е сигурен гарант за добре свършена работа във фитнес залата!
21.11.07
15:46
казано от Питона на 21.11.07, 15:24:
Да, нормално е и ако искаш непрекъснато да имаш прогрес, непрекъснато търси “Мускулната треска”. Тя е сигурен гарант за добре свършена работа във фитнес залата!
Постоянна мускулна треска , но лека мускулна треска а не някава дето да не може да ходи
За да бъда по точен :), треската трябва да отмине до 24 часа след физическо натоварване. Ако времетраенето и отнеме повече време, то това е 100% претренираност на мускулните влакна и нулева ефективност.
След тежка тренировка винаги ме държи около 2 дни . Това значи ли че до сега винаги съм претренирал ? :gulp:
21.11.07
18:14
Ахааа, Пити, добре дошла ;) Имам чувството че от 1000 години не съм те виждал.
Мускулната треска не значи, че правиш нещата както трябва.
Нито, че какот не. На практика е възможна, нормална и нищо не значи, ако е слаба. Зависи как си правиш почивката, как си структурираш например тежестите и уппражненията - ако едната тренировка са едни, другите други....
Единственият дундаментален извод:
Мускулната теска означава, че мускулът не се е адаптирал към тренировката.
Което е добре. Адаптира ли се, няма ръст на маса.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.11.07 18:14.
Ооооооо, ДЗВЕР-оооооооо, имаш една Физиология, моя у теб, навремето лекинко така ми я поиска, дадох ти я, но помня само цвета на корицата й!
Мускулната треска зависи зависи от много неща, но дефакто тя е резултат на “парещото” свойство на млечната киселина върху микро “раните” на миофибрилите. И ако тази болка не отмине до ........ погледни малко по-нагоре, за да не се повтарям, става ..... пак да не се повтарям.
П.С. Очаквам си учебника, на последната страница имах важен телефонен номер на една мадама, да не си й звънял? :ohh:
нормално ли е след като в понеделник правих гърди,а вторник(вчера) гръб след тренировката за гръб да ми се появи мускулна треска в гърдите ?!
Мускулната треска в тренираните мускули се появява около едно денонощие след натоварването. Така че е нормално.
При различни хора, различно. Аз например като тренирах редовно никога не съм имал МТ.
Аз имах мускулна треска само в първите 2 седмици когато започнах да тренирам. След това почти никакви мускулни трески. Не мога да получа мускулна треска каквото и да правя, а какво ли не съм опитвал. Веднъж за тренировка за гърди, толкова ги натоварих, че не можеш да си завържа обувките, но нямаш мускулна треска :blank:
22.11.07
11:46
Моето мнение е, че мускулната треска не е универсален показател как сте тренирали. Ак ое някакъв показател, по - скоро е положителен за качеството на тренировката, но не е никак задължителна, така че не мисля че трябва да става цел.
казано от Питона на 21.11.07, 18:23:
Ооооооо, ДЗВЕР-оооооооо, имаш една Физиология, моя у теб, навремето лекинко така ми я поиска, дадох ти я, но помня само цвета на корицата й!
Мускулната треска зависи зависи от много неща, но дефакто тя е резултат на “парещото” свойство на млечната киселина върху микро “раните” на миофибрилите. И ако тази болка не отмине до ........ погледни малко по-нагоре, за да не се повтарям, става ..... пак да не се повтарям.П.С. Очаквам си учебника, на последната страница имах важен телефонен номер на една мадама, да не си й звънял? :ohh:
ГЛей го па тоя :)
Аз му се радвам, той ме връхлетя се едно съм му откраднал физиологията.
А ти спомняш л иси, че изчезна за неопределено време след като м ия даде? Стана там футболен маниак, охлюви, туй - онуй...
Имаше една стара тема, “на кой искате да благодарите и за какво” в която аз ти благодарих за физиологията, не си ли забелязал :) :) :)
Как да ти я върна? Голям си чук. Вместо да кажеш нещо хубаво за мен, ти ще накараш тука хората да си помислят, че крада книги под формата на заемки.
Поздрави :) И майтап де.
ПП. На телефон някакъв от физиологията звънях. Дигна някакво момиче. Пита ме откъде й имам номера. Казах й: “От една физиология”. И тя найш кво каза: “Тоз, Питона... Ако го знаеш къде е. Да му кажеш, че ще му разбия главата с точилката. Тез голи снимки дето ми ги прави, каза че в Интернет няма да ги пуска, във физиология ги публикувал, така ли?” И ми затвори. Нищо не знам повече :lol:
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.11.07 11:54.
22.11.07
22:14
Е аз след като тренирам за гърди например и имам около 3 дена лека мускулна треска. Означава ли това, че претоварвам? За гърди правя по 3 упражнения с по 3-4 серии, а тренирам от 2 г. Сега пия сурватъчен протеин и матрица от креати, глутамин, аргинин и таурин.
24.11.07
08:15
Аз най-много имам мускулна треска на гърдите и ме държи 2-3 дена и мисля че това не е от толкова голямо претоварване