Въпрос за едни неща за пиене

NQ

22.11.07
15:13

Здравейте. Искам да ви попитам за няколко добавки, които си взех, за да ми помогнат в отслабването. Първото е ел - карнитин, който се казва Power L-carnitine liquid plus vitamin c , производител HECHeurope според вас добър ли е? И второто е някакъв фет бърнер 100 % натурален на фирма USA Natural. И третото е някакъв протеин super winner na Nutrim. Взимам ги по следния начин:
Сутрин ел карнитин 1 капачка + 2 хапчета от фет бърнера
на обяд пак същото и вечер пак същото. А от протеина взимам 2 супени лъжици разтворени в прясно мляко 1 дневно.
Добре ли е така и ще ми помогне ли това да сваля кг? те добавки добри ли са или не вършат работа? И може лида ми препоръчате нещо още по - силно и действащо ако има такова?? :))))))))) Просто съм нова в тези неща и не съм много наясно, човека от магазина за хран добавки ми каза това онова, но аз реших да питам и тук, защото тук все пак има доста разбиращи... Благодаря предварително. А и другото което искам да питам е, ако взимам тези неща и не спортувам много (примерно само 1 час кардио на ден) има ли някаква възможност вместо да сваля да кача? Целта ми е да сваля 10 кг.

1 час кардио (всеки) ден не е “много спортуване”, а “много редовно спортуване”. :) Аз съм малко консервативен в приема на карнитин и го взимам около два часа преди тренировката. Чувал съм за други препоръки, но се застъпвам за този подход.

Фет бърнер не съм ползвал и не бих могъл да споделя нищо за него като хранителна добавка.

Мястото на протеинът би могъл да е след тренировката. Не ми е по вкуса да добавям мляко, но въпрос на личен избор.

Дали ще качиш или свалиш, това зависи от хранителния ти режим, за който не си споменала нищо. В общия случай не би следвало да “набъбнеш”. :)

NQ

22.11.07
18:51

Много благодаря за отговора. :)
Ами този хранителен режим добър ли е?

Сутрин: Ел карнитин 15 мл. + 2 хапчета фет бърнер
Закуска: 2 яйца с малко масло на омлет + около 200 мл. прясно обезмаслено мляко с нес кафе
Обяд: 125 грама някакво безвъглехидратно сирене (моцарела, швейцарско или фета) + 2 таблетки от фет бърнера и по - късно 15 мл. Ел карнитин
2 часа на велоаргометъра или 1, зависи  + 2 хапчета фет бърнер след това
Вечеря: 250 - 300 гр. пил месо + 200 гр обезмаслена извара + 2 лъжици протеин в 200 мл. обезмаслено мляко.  Преди лягане 2 хапчета фет бърнер + 15 мл ел карнитин.

NE

22.11.07
21:03

не мисля че съзнаваш колко са 2 часа кардио. защо нямаш тренировки с тежести? Добре е сутрин тренировка с тежести, обед почифка и вечер кардио 30-40 мин. Важно е и диетата .

NQ

23.11.07
07:15

neumorniq, защото ми е забранено да вдигам тежести :) затова си мислех да увелича кардиото, не трябва ли?

23.11.07
07:16

по-добрия вариант за кардиото е сутринта .... и после кам 6-7 вечерта с тежести

ИВ

23.11.07
07:54

Абсолютно против кардио 2 часа, камоли 1. Ако ще се лакомим прави 1 най-много. 25-40 минути са ти достатъчни.

Смяташ ли въобще ;) ?

Вечеря: 250 - 300 гр. пил месо + 200 гр обезмаслена извара + 2 лъжици протеин в 200 мл. обезмаслено мляко

Само пилешкото ти е около 60 грама протеин + 28 от извара + 20-30 от този “протеин”... и 6 грама от млякото ги сложи = 114 грама протеин, който би могъл да бъде разделен на 3 или повече части.

NQ

23.11.07
08:20

Мерси много на всички.  :) Ще се постарая да си намаля белтъчините и ще увелича полезните мазнини (предполагам, чен апример маргарин, масло, зехтин и разни такива е добре), примерно ще ям по 1 лъжица в салатата или ще си пържа яйцата с тях. Само се чудя от 1 час кардио ще има ли някакъв ефект, аз преди време съм правела и по почти 2 часа, но пак ми се струва малко.

И имам още един въпрос, понеже ходя на училище, има ли проблем там да си нося за закуска от онези протеинови барчета или те не са подходящи за хора, които отслабват? :)

ИВ

23.11.07
08:43

Използвай само зехтин, без маргарин и масло.

23.11.07
10:36

Може да си носиш от протеиновите Фафли,но са доста скъпички :) 3 лв ще си вземеш 500 грама месо,което е много повече от 30 гр протеин от тая вафла.Защо ще намаляш протеина?

NQ

23.11.07
10:41

Ами, Финдо, аз разбрах че са много? Няма ли да взема да направя мускули така?  :-) Момиче на 16 г. съм. И просто няма как да си нося месо на училище, затова се сетих единствено за вафлите, като вариант.

И имам един последен въпрос, щото вече станаха много - да си купя ли ефедрин и кленбутерол и ако да, откъде мога да ги намеря тези неща, чисти и как трябва да ги пия?  :-) И също така има ли проблем да пия ел карнитина 3 пъти по 15 мл или става много и ще кача маса??? Много съм притеснена, моля ви се кажете ми. :Р Човека от магазина, ми каза че няма проблем, ама също така ми каза и че понятието Разход в покой (на калории) не съществува и вече се чудя дали да му вярвам.

Мнението беше редактирано от nqkolkovaprosa на 23.11.07 10:43.

23.11.07
11:47

Ефедрина е забранен медикамент...Клена също не е добавка,принципно не е страшен,но пък си на 16.С протеина няма да станеш яка... :) Колко кг беше?
Вафлите са безбожно скъпи и системната им употреба ще ти доведат финансов дисбаланс :Д 30 гр протеин за 3 лв някак си не ми се връзва,това е.Айде да е 1 път,2 пъти,ама ти ако караш цялата учебна година...

NQ

23.11.07
12:46

Е да ама аз разбрах че се продавали някакви ампули ефедрин, които не се водят като наркотично вещество и съвсем спокойно може ако не да си ги бия подкожно то поне да ги пия с кафенце.  :) В край на сметка не е някакъв наркотик това, ако не е на хапчета, поне така разбрах от четеното до сега.  :lol:  Изобщо отслабва ли се от тези две неща - ефедрина и кленбутерола или нема никакъв смисъл да се тровя?? И много ли ми е ел карнитина?
Около 63 - 64 кг съм и целя да стана 54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1