29.10.07
18:55
тука е счупена раката http://i.data.bg/07/10/29/636549_orig.jpg и на 5-ти ноември ще ми махнат гипса а вапроса ми е кога мога пак да почна с фитнеса
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.11.07 17:34.
Това не е най страшната контузия но все пак иска време, може би 1 месец след кат ти махнат гипса, но докторат трябва да ти каже със сигурност. Би трябвало да ходиш на нагревки, раздвижване ала бала но не бързай, трябва да е въстановено на 100%
Краката може да ги тренираш без проблем. През три дена примерно /без луди килограми разбира се/
Аз също бях със счупена ръка наскоро. Първо трябва да минеш през някаква кинезитерапия и чак тогава да помислиш за фитнес. И изобщо не бързай, защото мискулния тонус ще е доста спаднал /особено ако си бил обездвижен за повече от 10-15 дена зависи от възрастта ти също/. Примерно ако тренираш със щанга и усетиш прободна болка туко виж си си я изтървал на главата... няма да си много красива гледка.
Задавай въпросите си на лекари, тука няма много такива/да не кажа изобщо/.
искам да питам дали ще ме боли от студа и като дигам повече килограми и има ли начин да не ме боли
10x предварително
23.11.07
15:55
казано от blizanko на 23.11.07, 14:42:
искам да питам дали ще ме боли от студа и като дигам повече килограми и има ли начин да не ме боли
10x предварително
Приятелю, голяма вероятност има да те боли от студа
23.11.07
16:42
АЗ съм си чупил лявата китка и има разлика от чупена и нечупена ръка, няма да ти е както преди когато е била здрава
23.11.07
17:37
Аз съм чупил китка, винаги усещам спомена от това по време на тренировките, но се превъзмогва - има доста по-тежки травми и преживявания. Бих изчакал 4-5 седмици до пълно възстановяване на ръката след махането на гипса. Има един гаден момент, в който усещаш безтегловност при нея и докато не отшуми, не би било разумно да правиш каквото и да е по-силово.
Това за безтегловността е базирано на моя опит, може да го няма при другите. :)
аз ще я пазя 2 - 3 месеца за секи случай ще я държа на топло и и ще ви кажа дали си е струвало(дано да си струва)
Счупена метакарпална кост на малкия пръст - май си се боксирал с някого, а :) Спокойно, преди 5 месеца глупаво си счупих абсолютно същата кост и се бях притеснил като теб, но 2 месеца след счупването (около 40 дни след свалянето на гипса) вече можех да правя лицеви опори и набирания. Даже и да са я оставили да зарастне накриво, не се притеснявай, няма да ти попречи да тренираш сериозно.
За тежести - пази я 40-60 дни след свалянето на гипса, при мен имаше едно неприятно усещане на несигурност при някои упражнения - лежанка, мъртва тяга, изобщо там където хвата се натоварва. Вземи си добавка за калций, особено ако храненето ти включва доста белтъчини. Измисли си упражнения, с които да тренираш и сгъвачите и разгъвачите на ръката в предмишницата.
В момента ръката не ме боли нито от студа (даже бих препоръчал контрастни душове на ръката след като се калцира счупването), нито от тренировки с максималните ми тежести, така че няма място за притеснения. Бързо оздравяване и успех :)