Протеин и креатин - как да да се вземат ?

MN

21.11.07
17:02

тренирам 3 пъти седмично . сутрин 7.30 ч преди работа.
кога ,как и в какви дози да вземам протейн и креатин ?

балгодаря

Петко К - пускай темите си в правилните раздели!

Темата беше редактирана от Петко К на 21.11.07 17:49.

21.11.07
20:10

Значи най-добре според мен е : 7ч. пиеш 30гр протеин и 5гр креатин ... веднага след тренировка 30гр протеин.Като протеина може да го смесиш с мляко или вода. И най-важното нещо е след тренировка и преди да изпиеш протеина и креатина да приемеш някакъв прост въглехидрат,дали то било мед или един банан.
Поздрав

Храниш ли се преди тренировка?
Преди тренировка 5 гр. креатин и след пак 5. Като почиваш сутрин на гладно 5 и следобяд след някое хранене.
Протеина ако не се храниш преди тренировка го вземи тогава и след нея. Ако се храниш го вземи веднага след нея и по - късно през деня с някое хранене бедно на белтък. В почивен ден - 20 мин. след ставане и пак след някое хранене бедно на белтък.

MN

22.11.07
07:23

казано от Георги Гайдов на 21.11.07, 21:32:

Храниш ли се преди тренировка?
Преди тренировка 5 гр. креатин и след пак 5. Като почиваш сутрин на гладно 5 и следобяд след някое хранене.
Протеина ако не се храниш преди тренировка го вземи тогава и след нея. Ако се храниш го вземи веднага след нея и по - късно през деня с някое хранене бедно на белтък. В почивен ден - 20 мин. след ставане и пак след някое хранене бедно на белтък.

благодаря Ви

22.11.07
07:45

Значи мен са ме съветвали (консултанти от 1 известен магазин) -  30 гр. суроватъчен протеин сутрин след ставане, преди трениовка пак толкова + 5 г креатин и след тренировка пак 30 гр. суроватъчен протеин + 5 гр. креатин. В дните когато не тренирам само 30 гр. протеин след сън. Креатина след 5 тренировки пиремане преди и след тренировка, после само след това.

22.11.07
08:02

казано от sportist на 22.11.07, 07:45:

Значи мен са ме съветвали (консултанти от 1 известен магазин) -  30 гр. суроватъчен протеин сутрин след ставане, преди трениовка пак толкова + 5 г креатин и след тренировка пак 30 гр. суроватъчен протеин + 5 гр. креатин. В дните когато не тренирам само 30 гр. протеин след сън. Креатина след 5 тренировки пиремане преди и след тренировка, после само след това.

След сън сигурно имаш предвид сутрин на гладно ? и после от каде ви идва тва креатин само след тренировка  :blank: креатина дава сила ... точно затва в зависимост от вида (моно;етил;малат;алкалин) са взима 20-30мин преди трен

22.11.07
08:25

да определено става дума за сутрин веднага след ставане........това за креатина само след тренировка идва от консултанта, който ми го продаде, пък и повечето ми колеги пак така го взимат.

22.11.07
08:33

мии както казах креатина е основно за сила и ако някой ми каже че не го взима заради силата няма да му повярвам .... след тренировка са взима един вид за възстановяване ама то ако разчиташ на креатин да та възстанови ..... преди трен задължителен прием ! поне за мен ...

22.11.07
13:34

Креатина преди тренировка 5 и след тренировка пак 5 задължително.

23.11.07
18:05

казано от gigitas на 22.11.07, 13:34:

И ако ми кажеш след тренировка е задължителен тоя креатин, ще те позлатя ???

23.11.07
18:16

казано от GrizlitoZ на 23.11.07, 18:05:

казано от gigitas на 22.11.07, 13:34:

И ако ми кажеш след тренировка е задължителен тоя креатин, ще те позлатя ???

Аз няма да та позлатя ама също ми е интересно кви доводи имаш ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1