23.11.07
20:27
Значи сигурно ще ви се стори поредната банална тема за упражнения у дома...но ето го и моя въпрос:
Понеже нямам възможност да ходя на зала ... Каква тренировка да правя у дома...7 клас съм...тежа 50 килограма и съм висок 1.65..целта ми и е не да ставам някакъв звяр..а просто искам оформено тяло и лек релеф..разполагам с гири по 5 кг :S :S. Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 23.11.07 21:33.
1. Набирания
2.Коремни преси
3.Крънчове
4.Лицеви опори
5.Повдигане на краката (за корем)
6.Качване по стълби (бързо)
Това е малка част от упражненията които могат да се правят, дъмбела разширява обхвата с още 20-30 упражнения най - малко.Просто импровизирай. :)
07.03.08
06:22
Според мен гирите не ти трябват а прави това което написа ASTOR и са по добри като за твойта възраст ;).Прави ги през ден по 4 серии до отказ ;)И наблягай повечко на белтъчини(протеини) в храната.
Казаното от ASTOR + напади с гирите, клекове с гирите, клек на 1 крак, кофички за трицепс между 2 стола или това http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/WtBenchDip.html…
казано от GH0$T на 01.08.07, 12:58:
Определено няма да минеш без да си купиш(или направиш ако можеш) дъмбели .
Трябва да има някъде да се набираш( за мен това е мн важно за разширяване на гърба)
Упражнения за който се сещам са :
гърди: лицеви опори широки/ с дъмбели от лег
гръб:набираня /гребане с дъмбел
крака: клякане/широко клякане като дъмбела се държи между краката (харесвам го тфа упражнение)
бицепс: с дъмбели / набиране с обикновен хват/концентрично сгъване с дъмбел
трицепс:лицеви опори тесни/с дъмбел зад глава/кикбек
рамо:разтваряне с дъмбел с една ръка напред/настрани //разтваряне с дъмбел с 2 ръце //повдигане над глава за рамо
прасец: повдигане на пръсти
То всичко е писано някъде но трябва да се разтърси :) . Но да без дълбели упражненията намаляват драстично така че хващай татко/чичко да ти направи няколко чифта с различни кг .