Щанга+ тежести+дъмбели до 200лв ?

22.11.07
12:30

Не знам дали темата е за тук,но не намерих по-подходящо място..Та ,разполагам с около 200лв и искам да си купя щанга ( лост + тежесети ( 2х10кг,4х5кг) и дъмбели,на които да могат да им се сменят тежестите (с шайба отстрани). Какво ще кажете,може ли да се намерят такива на цена до 200лв ? За лежанка сигурно няма да останат пари,но поне лост+тежести за него + дъмбели ще можем ли да ги вместим в тези пари?Искам да са нови ,също така ако можете да ме насочите към някой магазин в Бургас,къдеето няма да ми отрежат главата и има това ,което търся,ще съм ви много благодарен! Мерси предврително!

Темата беше редактирана от smokee на 22.11.07 12:32.

22.11.07
13:18

За момента, май нямаш много възможности.

Погледни тук http://www.flexcom-bg.com/index.html

23.11.07
22:49

A ваййй..един лост 130лв !!!!!!! За една тръба ..не са ли малко височки тези цени,или аз съм прекалено беден ? :(

24.11.07
11:04

Всъщност, ако е за олимпийски лост...ако е марков, надали ще намериш такава цена.
Не четеш, пич. :)

Лостове - 65, 60, 55, 15, 130 лв.

15лв - 30 сантиметров, ф30 диаметър -  лост ‘дъмбел’
Другото е в зависимост от самия лост дължина, тегло, дали крив/прав, с какъв диаметър  е ф30 или ф50.. - от 55 до 130лв. :)
Ако ще си взимаш само дъмбели и лост, най-добре си вземи 2х дъмбели и 1 прав лост и се насочи към ф30. :)
При подобна ‘конфигурация’ ще ти останат към 100тина+ лв., с които ще можеш да си вземеш към 50кг тежести. Като начало, не е зле.
Не се хвърляй веднага на ‘големите’ дискове - вземи си и няколко по-малки.
Ако си решил да инвестираш в тренировки у дома, имай предвид, че занапред ще трябва да отделиш още средства в тая насока. Ти си прецени.

Успех.

24.11.07
11:20

казано от smokee на 23.11.07, 22:49:

..или аз съм прекалено беден ? :(

:) Това е отговора.
Сериозно, цените са си нормални.
Лоста от щанга е далеч от понятието тръба - първо, не е кух. Правен е да издържа прилично натоварване без да се огъва и да губи еластичност, удобен е и балансиран. Ако пробваш вместо лост да ползваш тръба, ще усетиш разликата :) И на практика няма какво да му се повреди, ако е качествен, ще изкара поне 10 години, а може и до живот да си го ползваш. Дисковете пък са на практика вечни, в залите още се срещат такива от преди 30-40 години. На фона на това, цените са нормални. 130 лева е цена за любителски лост, той едва ли ще издържи голяма тежест, нито пък ще изкара дълго време на сериозни натоварвания. Професионалните и олимпийските лостове може да са 10 пъти по - скъпи.
200 лева ще ти стигнат за някой малък лост (50-60 лева) и 60-70 кг тежести. Ако вземеш и дъмбели, тежестите ще паднат до 40-50 кг.
За пълноценни тренировки ти трябват поне две дръжки за дъмбели, един хубав прав лост, регулируема пейка, стойки за щангата (за клек, раменна преса) и поне 100-120 кг тежести (сега и да не вдигаш толкова, трябва да имаш запас за в бъдеще). Плюс лост за набиране и успоредка. Крив лост (за трицепс и бицепс) и два чифта дъмбели (за да не сглобяваш и разглобяваш постоянно) вече са допълнителни екстри.
Засега почни от лоста и дъмбелите, а тежести ще си попълваш постепенно, това не е проблем.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.11.07 11:21.

25.11.07
03:52

Бе хора,вижте сега..аз не искам да е най-марковия лост и най-марковите тежести..просто някакъв ,който да ми върши работа.Знам,че сигурно има и по 1000лв лостове,но аз не съм професионалист и най-малкото не съм ги заслужил :) Какво им е на тези по 50/60лв? Да не би да се изкривят като им сложа по 20кила от двете страни ?Аз повече от 60/70кг скоро няма да вдигам... Та,дайте сега да ги скалъпим за до 200лв и кажете от кой магазин в Бургас да ги купя.Мерси много !
@ Петко К - какво представлява този малък лост ? Колко тежи и става ли за гърди от лежанка например?
И между другото - цените от този сайт http://www.flexcom-bg.com/index.html   са без ДДС нали ?

Мнението беше редактирано от smokee на 25.11.07 04:27.

25.11.07
09:57

Малкия е прав лост с ф30 и обикновено е 10 кг, а не 20, колкото са олимпийските. Горе на сайта го има, и в зависимост от дължината е от 55 до 65 лева. По - добре си вземи най - дългия. Остават ти 130 лева за дискове - по 1,85 кг, имаш възможност да си вземеш 70 кг. Например 2х15, 2х10, 2х5 и няколко от 2,5 кг. Заедно с лоста ще имаш максимална тежест на щангата 80 кг.
Цените от сайта са крайни ако не се лъжа. В Бургас не знам къде има и на какви цени са.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.11.07 09:59.

25.11.07
11:46

Имам щанга с тежести към 120кг и лежанка с уред за крака. От Бургас съм, ако решиш пиши на ЛС ще ти ги дам като на свой ;-) Нови съм ги купувал не са някакви скалъпени!

Мнението беше редактирано от леонид на 25.11.07 11:47.

25.11.07
11:50

казано от леонид на 25.11.07, 11:46:

Имам щанга с тежести към 120кг и лежанка с уред за крака. От Бургас съм, ако решиш пиши на ЛС ще ти ги дам като на свой ;-) Нови съм ги купувал не са някакви скалъпени!

Moже ли една снимка ?
или за по-лесно пиши на skype:  smok_85

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1