Прекалено развити бедра

22.10.05
14:25

Здравейте, казвам се Владо и сам на 27г. обръщам се за помощ със следния проблем: преди време се занимавах усилено с планинско колоездене което разви твърде много бедрата обиколката им е 67см. като се има предвид, че краката ми са добре изчистени а прасеца ми е 42см. В момента се занимавам с фитнес като подчертавам, че целта ми не е натрупване на огромна маса а изграждане на хармонично развито тяло. За да добиете по-ясна представа трябва допълня, че съм висок 188см бицепс 40см. гр. обиколка 115 см. тегло 92кг.  Метаболизмът ми е добър и качвам сравнително лесно. Молбата ми е да помогнете с тренировъчна програма изолираща краката или такава, която да ми помогне да сваля поне малко от бедрата и акцентираща върху гърдите, които са ми проблемна мускулна група.Трябва да допълня също, че тренирам в домашни условия понеже не разполагам с време да ходя на фитнес. Разполагам с лежанка прав и крив лост, дъмбели и достатъчно тежести. Предварително благодаря.

22.10.05
15:02

Бедрата ти са нормални, не са чак толкова големи, почни да работиш по - усилено върху горната част ;) И аз го имам този проблем, и то много отдавна и още не съм намерил разрешение ;)
И за сравнение, вчера си мерих мойто бедро - 69 см. Само да поясня, че аз не съм 188 а 169 см ;) Но краката ми не са чисти, и смятам, че до 66 см мога да ги изчистя по - нататък.
Няма как да смъкнеш от краката и при това да работиш за маса в горната част, още повече щом краката ти са чисти. Мускул се смъква трудно, и обикновенно се смъква и от другаде, а не само от конкретната група. Ще трябва задължително да си на отрицателен баланс, а това е в противоречие с качването на маса.

Пробвай изобщо да не тренираш крака известно време, или ги тренирай само за сила - клек с нисък брой повторения (3 - 5), за да не растат много на размер. На мен това не ми свърши работа (в смисъл, че краката ми не спаднаха), но при теб може и да се получи ;)

Като качиш малко в горната част на тялото, ще се изравнят пропорциите. Само гледай да не качваш много мазно, че ако си като мен, точно в краката ще качваш най - много ;)
Стреми са да развиеш максимално гърба и раменете, за да изглеждаш по - широк горе. Ако имаш тънка талия, и развиеш ширина в горната част, краката няма да са ти проблем.
Пък и това е предимство донякъде - ще можеш да ги тренираш малко и пак да са ти във форма ;)

23.10.05
14:26

А някаква примерна програма можеш ли да ми предложиш :?: Като се имат предвид условията, с които разполагам :idea: Ако изключим краката какъв е най-оптималния начин за тренировка на горната част на тялото :wink: А другото, което ми се ще да те попитам е имаш ли идея каде мога да намеря съотношението тегло ръст обиколки за хармонично тяло.

23.10.05
17:03

Това е схемата по, която тренирам в момента
1ден. гърди, бицепс
2ден  сутрин на гладно 30мин крос в максимално темпо около 6-7км
3ден. рамо, трицепс
4ден  крос
5ден гръб, трапец, предмишница
6ден крос
и повтарям

25.11.07
12:46

Имах приятел с подобен проблем, беше ги спрял нацяло само качваше стълби. Просто му растяха страшно, а беше тесен в раменете, и накрая така  . . .

25.11.07
18:13

Аз съм споделил една моя програма за фокусиран растеж на гърдите, казва се Гърди 3 в 1 - прочети я, ако искаш, мозе да я намериш полезна. Аз лично горещо я препоръчвам - при мен работи страшно..освен това е само три месеца :0)

08.12.07
14:58

и аз имам подобем проблем на 18 години сам и ходя на фитнес като правя основни опражнения като лежанки кофи4ки набирания ме4ка 4укове  и т.н.  като искам да ка4а маса в горната 4аст на тялото .висок сам 177 и тежа 80 кг  но съм слаб в руцете и гурдите нямам мн 6ирок гръб горе доло колкото таза ми е но бедрата и дупето ми са доста едри . предложете ми как да сваля дупето и краката и да ги оформя .благодаря

Мнението беше редактирано от cLique на 11.12.07 16:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1