Хранителен режим:мнения и забележки

KO

26.11.07
09:38

На 16 години (184см) съм тренирам от близо 3 месеца като преди да почна бях 74кг при 15.1% мазнини през тези месеци тренирах главно за маса като не спазвах някакъв режим - ядох мазно,сладко,хляб и такива буклуци.За тези 3 месеца станах 80 кг. при 19% мазнини общо взето качих и ММ и мазнина и заради това реших да си направя режим на хрането(преди 1 седмица) ;)  - спрях мазното,сладкото и хляба и започнах да се храня през 2-3 часа.Общо взето това ще ми е яденето :

7:30 - 200гр кис. мляко + 150 гр овесени ядки + 1/2 грейпфрут+ гейнър
8:20-9:30 : тренировка в залата
10:00: 1 банан + гейнър + 1/2 грейпфрут
12:30 или 13:00 - пиле/риба (250 гр) + картофи/ориз/спагети + салата от доматки :)
16:00 - Ядки + айрян+ банан или е по-добре едно пил. бутче + млечна салата + пълнозърнесто хлебче
19:00- Пиле/риба + картофи/ориз/спагети + салата

добре ли е така смисал не искам да давам точни грамажи просто искам да се храня “здравословно” до колкото е възможно в днешно време :) Целта ми е да кача още 5 кг ММ до март месец и после да чистя,но да намаля и мазнините до към 16-17% дотогава та по-лесно да чистя.Как може да стане това? Може би да вмъкна кардио някаде?Забелязах че типа ми тяло е такъв,който качва ММ лесно но и същевременно и мазнини.Дайте ми съвет какво да правя с режима,добавките и тренировките.Скоро ще пусна и тема за това как тренирам в момента.Добавките който имам в момента са On Whey 100% и ABB supermass gainer , но протейнчето е на привършване.Септември пих и креатин монохидратен сега може да направя още един цикъл....

26.11.07
12:04

Сутрин след ставане ти трябват много белтъчини!Това 200гр кисело мляко не е нищо.Направи го 500гр,а също така бих ти препоръчал да удраш и една доза протеин със ставането.Още повече.че след това ти е тренировката и ти трбябват белтъчините задължително!След тренировка пак пии протеин.Обяда ти е добре,но го доближи по време да е максимално след тренировката(11,11-30)защото след трениране организма доста добре усвоява протеина.За яденето в 16х гласувам за пилешкото бутчес 2 ръце!На вечеря недей да ядеш въглехидрати,защото ще качиш още мазно.Можеш да ги преместиш при бутчето.Преди лягане вкарвай 200-250гр извара-хем се обработва бавно в стомаха хем дава добро протеинче!
Горе долу това е.Има още да се шлайфа по режима ;)

26.11.07
15:34

Закуската е добра, ако в гейнера има достатъчно белтъчини ( не го знам какъв е), ако не - увеличи киселото мляко;
Яденето след тренировката нека да е час, час и половина след нея, но 13 часа е късно;
Яденето в 16 часа (папай бута!) го изтегляш към 3, а това от 19 в 18 часа;
Яж още веднъж белтъчини към 21 часа - яйца примерно;
Преди лягане извара 150-200 гр.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.11.07 15:35.

KO

26.11.07
17:41

Значи след 18 часа да избягвам въглехидрати така ли ? Извара не ям , затова ще заложа на яйцата ... закуската ясно .... Значи гейнъра е около 30 гр белтък а протеина ще наблегна на него тогава докато свърши после ще карам чисто :)иначе като цяло съм доволен защото за тези 3 месеца найстина заякнах и се надъхах да продължа и за напред,но просто като начинаещ постъпих грешно защото ядох много боклуци и станах доста мазен :)

ИВ

26.11.07
18:05

Изварата не е толкова страшна ;). С червен или черен пипер е супер !

KO

26.11.07
18:45

Аз съм много гадлив към млечни продукти :) така че не става :) никак.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1