26.11.07
18:47
Аз съм начинаещ в “света на фитнеса” и се чудех да ли можете да пи помогнете относно храненето (някаква диета или нешто такова).Вече хода на фитнес около 2 седмици ,но относно храненето - тъмна Индия.Искам да сваля кг. ,хо незнам какво е най-добре да се яде(имаите предвид че неискам да пия хапчета и прахове, искам ефекта да дойде по естествен начин).
Висок съм 182-3 ,105кг.
Благодаря предварително !
Темата беше редактирана от emzo на 05.12.07 16:46.
Закършил си я :)
Като начало те съветвам да поразгледаш форума и изданието, да се запознаеш с материята и тогава въпросите. Има тонове информация за всичко, което се сетиш. Ако си сериозен, до лятото спокойно може да си 80кг ;)
Ок!Прегледах саита и форома но немога да намер нешто подходяшто.Молбата ми е да ми кажете някакъв режим или диета(от сорта-сутрин ядеш това на обаяд онова и т.н.)или даите линкове.Имаите в предвид ,че хода в залата 3 седмично.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.
Височина 182-3 см.
Тегло 105 кг.
Години 18 :)
Благодаря предварително !
Мнението беше редактирано от bgidiot на 27.11.07 09:07.
Вече сигурно ви е писнало от мене но имам още едно въпрощче. Препоръчаха ми да правя месна диета (само месо и то пилешко)и да се храня с месо между 4-5 пъти дневно. Вие какво ще кажете за това ?
Наблегни на месото и зеленчуците, гледай да хапваш сравнително на чето по малко, и ще имаш успехи.
Но не само пилешко - всякакво, само панираните на са много за препоръчване.
Aко караш много време на месо, после може да качиш спокойно 2 пъти колкото си свалил, така че ... комбинирай всичко ;)
28.11.07
20:27
Това дето е само месо е маи неква кетонна диета !! не ти я препорачвам по добре РБД или НВД (като си набавяш енергията от растителни мазнини ; НЕ караи само на протеинови храни )!!
А относно (РБД) горе доло колко големи трябва да са порците ??И още един въпрос колко вода да пия на ден (в момента пия между 3-3,5 литра на ден)??
казано от bgidiot на 01.12.07, 15:35:
Имам предвид колко големлеми трябва да са порците като количество ??
100-150 гр месо на хранене.До обяд може да гарнираш с кафяв ориз,или картофи(комплексни въглехидрати).След обяд гарнирай със зеленчуци(фибри).
Избягвай тестените изделия и сладкото(прости въглехидрати).Пий много вода.Храни се със овесени ядки сутрин(комплексни въглехидрати).Пий и зелен чай.Храни се 6-7 пъти дневно.Включвай аеробна тренировка(кардио) в програмата си.Пий витамини и рибено масло.Ползвай ненаситени мазнини.Не търси бързи резултати!
Това са основните моменти, които да дадат основа на твоят режим.Форумът има търсачка,информация има изключително много,така че не вярвам,че не можеш да откриеш.Когато стъпиш на някаква база ще ти бъде по-лесно да продължиш.Ние с каквото можем ще помагаме.
Мнението беше редактирано от Jay_C на 01.12.07 16:08.
Мм искам да питам при положение че спазвам (РБД) мога ли да ям кренвирши (варени или печени) ,салам и наденица(печена) ?
03.12.07
18:26
винаги и по всяко време ама не ги яж постоянно 4е са с наситени мазнини
Мм тренирам вече около месец.Спазвам РБД (под формата на хранителен режим).
9:00 ям плод 2-3 на брои
12:30 месо(като в повечето пъти е пилешко.Незнам дали е между 100-150 гр. зимам я готова от близкия магазин и маи е малко повече но незнам колко.)+гарнитура от зеленчуци
16:00 ям плод
19:30 пак някакво месо +гарнитура от зеленчуци
пия повече от 2,5-3 л. вода на ден
захар , шоколад , бял хляб не ям
Относно хранителният режим ако ми препоръчаре да прибавя още едно ядене незнам как да го направа,къде да го вмъкна.Хода на даскало 2-ра смяна (демек почвам даскало в 1:30 и свършвам в 19:10 ч.)
Бих искал да получа вашето мнение(забележки- не може да няма аз се пак съм новобранец и те първа се уча) и съвети.
И ако може да ми кажете или да оставите линк как се измерва от колко протеин се нужда е тялото ми на ден и как се измерва колко мазниима в КГ. има в тялото ми спрямо всички други органи?Ако съм написал някоя небивахица в последното изречение се извинявам(се пак те първа навлизам).
Недохранваш се човек, бая килограми си и освен мазнините имаш и доста мускулна маса, която се крие под тях, но не можеш да я видиш.
Сутрин плод не е оферта. Сложи овесени ядки, всички ги хрупаме на поразия тук + прясно мляко. Пробвай да направиш закуската в 8:30 да кажем и към 10:30 може да ядеш още едно кисело мляко. Вместо този плод в 16:00 пробвай пак с кисело мляко. Давам ти го за пример, защото аз лично го предпочитам(2% или по-малко). Никъде не виждам мазнини, добави маслини, бадеми или фъстъци... Да речем на основно ядене около 10-12 маслини са ти достатъчни, толкова и бадеми, ако избереш фъстъци една шепа, не препълнена, може би към 25-30 фъстъка идват. Ненаситените мазнини са изключително важни, ако искаш да разграждаш собствените мазнини. Нищо не казваш за трениране. Ако си мислиш, че ще свалиш 20 кила без спорт .. Да ти кажа, че няма да стане.
Тренирам 3-ти седмично. А относно месото което поемама много ли е или може повече от 100-150 гр. да се поема защото аз маи поемам повече?Мюсли е овесени ядки, прав ли съм ?А относно киселото мляко в 10:30 ще може ли да го приема да кажем между 9:30 и 10:00 ??
Мнението беше редактирано от bgidiot на 03.12.07 21:44.
Не е хубаво да ти е 1 час след закуската, сам може да си обясниш защо. Мюслито не са овесени ядки, овесените ядки са си овесени ядки. Така като чета, си мисля, че ядеш вакумираните пилешки гърди, а те са доста гадни, ако ти харесват, няма проблем де. Задължително добави мазнините, за които ти споменах, няма да отслабваш пълноценно без тях ...
04.12.07
08:03
Плода не било оферта сутрин ??? да бе да !!Плодовете и зеленчуците са анти оксиданти освен тва кам овесените ядки мое да добавиш някои плод с ниско ГИ например зелена ябалка ( освен тва в зелените ябалки имаш нещо дето подпомага отслабването!!
Ами разбира се, че не е оферта плод на закуска, защо говориш напразно?? Не мога да разбера.. Ако трябва да се прибавя нещо към овесените ядки и млякото, то задължително трябва да е протеин, а не още въглехидрати !!! Това нещо, което уж помага, е ябълков пектин и той не помага за отслабване, а за регулиране нивото на холестерола!
Е тука вече много се обърках с тия плодове на закуска дали може или не !!!!!!!
казано от ivo_the_monster на 04.12.07, 08:03:
Плода не било оферта сутрин ??? да бе да !!Плодовете и зеленчуците са анти оксиданти освен тва кам овесените ядки мое да добавиш някои плод с ниско ГИ например зелена ябалка ( освен тва в зелените ябалки имаш нещо дето подпомага отслабването!!
Може, но не трябва да са му основното ядене.Сутрин има нужда от бърз протеин и малко бавни въглехидрати.
А като цяло режима му е минал покрай РБД или каквото и да е друго там.
С тоя бавен метаболизъм си само за плодове, млека и овесени ядки. Глад, глад и пак глад. Това е истината, друг начин няма. Какво имам предвид:
Сутрин хапваш 1/3 банан, колкото да не умреш.
На обяд хапваш 2-3 лъжици ориз, колкото да не умреш.
Към 5 часа ядеш малко пилешко, колкото да не умреш и след 5 часа само вода.
Тука сега ще скочат всички, но те не са с твоя метаболизъм.
Храните са само примерни, ясно е че не може всеки ден това. Ясно е и че не може да се товариш в залата с тая диета много. Научи се да усещаш кога организма реве за храна и му давай по-малко. Колкото да не умреш е в кръга на шегата разбира се.
По малко зеленчуци също, и това голямо СЯДАНЕ на масата го забрави.
Мнението беше редактирано от леонид на 04.12.07 19:24.
@леонид - само ако знаеш колко време седях и си мислех дали да не ти изтрия поста ! Пълни глупости си написал ! А още по лошо е ако вярваш в тях !
Изтрий му го! Последният начин да задействаш бавен метаболизъм е с глад, да знаеш... Освен да му стане още по-бавен, друго не виждам как може да стане. Да не говорим, че с толкова малко от всичко няма да може да функционира нормално, а и ще стопи малкото мускулна маса, която се е натрупала покрай носенето на наднорменото тегло. Психическата активност ще е равна на 0 и освен да е вечно гладен, друго няма да стане. След 1 седмица така, ще налети на всичко възможно за ядене и ще качи изгубената мускулна маса под формата на мазнини... Страшна стратегия.
05.12.07
08:00
казано от леонид на 04.12.07, 19:22:
С тоя бавен метаболизъм си само за плодове, млека и овесени ядки. Глад, глад и пак глад. Това е истината, друг начин няма. Какво имам предвид:
Сутрин хапваш 1/3 банан, колкото да не умреш.
На обяд хапваш 2-3 лъжици ориз, колкото да не умреш.
Към 5 часа ядеш малко пилешко, колкото да не умреш и след 5 часа само вода.
Тука сега ще скочат всички, но те не са с твоя метаболизъм.
Храните са само примерни, ясно е че не може всеки ден това. Ясно е и че не може да се товариш в залата с тая диета много. Научи се да усещаш кога организма реве за храна и му давай по-малко. Колкото да не умреш е в кръга на шегата разбира се.
По малко зеленчуци също, и това голямо СЯДАНЕ на масата го забрави.
Направо един бан си 6е докараш човека до анорексия!!
05.12.07
13:04
Един плод сутрин не е лоша идея, особено кисел-зелена ябълка, киви, грейпфрут. Понякога това може да е по-добра идея от солидна доза бавни въглехидрати като овесените ядки. Ако включиш и бърз протеин, както ти казаха вече, ще стане още по-добре.
Бавният метаболизъм може да се ускори с малки и чести хранения, което е много по-добре от варианта на Леонид. Защото едно е да отслабваш, което може да стане лесно, друго е да изчистиш излишните мазнини.
Я вижте как се отслабва в Сървайвър! Може и малко да съм се поулял ама такъв ми е темперамента. Както каза един изрод при Митьо крика, за това как е отслабнал 70кг - 2 дена не ям на третия ям малко и пак така.
казано от леонид на 05.12.07, 13:19:
Я вижте как се отслабва в Сървайвър! Може и малко да съм се поулял ама такъв ми е темперамента. Както каза един изрод при Митьо крика, за това как е отслабнал 70кг - 2 дена не ям на третия ям малко и пак така.
пич адски зле си. Звучиш като заблудена жена .
Надявам се да са малко хората, които ще ти се вържат на приказките. :-S
тайна е права.
Мнението беше редактирано от Zlatina на 05.12.07 13:53.
казано от тайна. на 05.12.07, 13:47:
казано от леонид на 05.12.07, 13:19:
пич адски зле си. Звучиш като заблудена жена .
Това е моето мнение, кой е зле да не коментираме. То всеки много разбира за себе си. И модератора, ако искаш трий то това ти е работата. Заблудени-много, може и аз да съм сред тях :coolsmile: Във всеки случай не съм видял някой да е отслабнал с 6 хранения на ден и 100-150 гр. месо на ядене.
Мнението беше редактирано от леонид на 05.12.07 15:23.