27.11.07
08:37
Здравейте,
Смятам да си купя Кростренажор, за да сваля доста излишни килограми, а и после да си поддържам тялото. Интересувам се на каква храна трябва да наблегна след като ще тренирам само с крос тренажор 5 дни седмично. Все още съм новак и ми е ясно, че първите седмици няма да мога да издържам много. Хранителните режими, които изчетох предполагат ходене на фитнес и заради това се чудех как точно трябва да стане с храненето:) И един директен въпрос... Мога ли да хапвам кафяв ориз ако само въртя на крос тренажора... примерно по към 300 гр. през ден, не на едно ядене?
Благодаря предварително.
не си купувай фитнес уреди за вкъщи, освен ако не искаш да ги ползваш като закачалка ;)
Защо пък като закачалка? Аз съм надъхан да го ползвам и да се поддържам. Все пак 30-40 минути дневдно не е кой знае колко много време. Благодаря за съвета все пак:) Ако някой има свежи идеи и съвети за хранителни режими само при кардио тренировка моля да сподели.
щом си решил точно с кростренажор да отслабваш -ок ,ама наистина ако можеш да отделиш време и пари за фитнес ще е 10000 пъти о-оптимален вариант.Пусни в търсачката “кардио” :)
А за хранителния режим-ами няма такива фитнес-хранене, хранене за тренажор , хранене за баскетбол и т.н. Всеки вид хранене става.Сам трябва да си прецениш дали ти пасва на възможностите,на способността да ограничаваш определени храни. Ето примерно НВД е най-ефективния вариант.., ноРБД-мисля ,че е доста удачно,щом ще правиш толкова често кардио ,пробвай пък и е лесно за спазване :)
Чудех се кой пръв ще ми каже.. ходи на фитнес:) На фитнес ходих... и то с кеф и беше успешно , но спрях защото имам изкълчвания на рамото и то няколко пъти...немалко съм се пробвал какви ли не упражнения ...болката след 40тина минути става нетърпима и това е от много време:) и сега даже като си дигна лявата ръка нагоре или я преместя по-бързо в страни има болка:) тези 2те неща които си ги писала по-горе какви са те? къде да прочета за тях? тук в сайта има ли инфо за тях? :) нямам време да проверя, че ще излизам
Горе долу ми е ясно как да спазвам режима...от сега казвам, че искам само да сваля килограми и после да си поддържам фигурата:) Стана ми ясно, че най-добре да бъхтя сутринта на гладно. Ами след тренировката ??? Като ходех на фитнес си знаех... след тренировка дай ориз дай пилешко:) ама едно е да дигаш щанги друго е кардио:) Стана ми и ясно, че колкото по напредва деня, толкова по-малко калории трябва да се приемат (нали така?)
да ,в сайта има инфо.Отиди на “хранителни режими” или “диети” или пусни търсене ,само ,че в сайта ,че не ми се занимава да пиша подробно :)
да,сутрин кават че е най-добре кардиото . С напредване на деня трябва да ядеш по-малко калорични неща -въглехидратите препоръчително до обяд или поне до 4 4аса . Това не означава да вечеряш в 18 часа!!! Яж си дори преди лягане само ,че определени неща-извара,яйца, към 8 часа също едно по-сериозно ядене ...Абе зависи си от това как си разпределяш времето :)
След тренировката -еми закусваш си нормално ,нали е сутрин :)
като цяло си сметни нужните калорий ( пак в сайта търси ) ,умножи по коефициент на активност ( в случая няма да е малко ,тъй като спортуваш почти всеки ден ) и от полученото извади 300-400 или даже 500 ..... :) Повече от 2 кг мазно на месец няма да свалиш от сега да знаеш . Иначе ти може и др неща да махнеш-мускул ,вода ,но за мазното-това е максимума.
а за питанмето за ориза в пъвия ти пост-абе чак през ден не знам дали ще е много добре.Що не опиташ 2-3 пъти седмично?
п.с. не знаех ,че си с контузия сори :) нямаше да ти предлагам фитнес :)
тайна благодаря много:) не е важно колко мазно а колко качествено го свалям:)неща след 5 месеца пак да съм там където започвам сега. Мускул...аз не съм бил никога много мускулест:) така че нп:) важно е за мен и да съм що годе стегнат:) бавно ама славно казали хората:) ... значи викаш да си закусвам нормално...аз откакто спрях фитнеса не закусвам ама ще почна пак:) Казвали са ми, че е добре на гладно да се пие едно кафе и така да се прави кардио? Това има ли някакав смисал..имам предвид кафето? Забавяло катаболния процес ми казват...преди вземах аминокиселини ама сега смятам, че няма нужда( от цялата работа най-ми харесваше да са ми стегнати и напомпани гърдите) :)
Хубаво е ,че си знаеш,че бавно трябва да стане-НЕДЕЙ се увлича по фет бърнари , по амино незнамси какво ,по добавки-просто ще е проява на нетърпеливост и само ще си дадеш парите. За мен добавките са излишност ,при положение ,че може човек да постигне всичко сам единствено чрез тренировки и правилно хранене.
Не знам какво е катаболен процес и не мога да кажа компетентно мнение.Но интуицията ми подсказва ,че тая работа кафе на гладно + тренировка кардио сутрин ще бъде манЖа с грозде.хаххах Живей си нормално :) Тренировка ,закуска и бягаш :)
Нали знаеш? Има вскякакви режими със всякакви теорий ,коя от коя по -интересна. Общото между всички е ключовата дума”без боклуци” . Т.е. искам да кажа ,спазваш ли възможно най-стриктно тази основа ,всичко друго спада към “подробностите” :) така ,че не се притеснявай поне от начало - яж си качествено спортувай си и ще видиш супер резултати ;)
Кростренажор?? Това не струва... за зимата докато не може да се тича - 3 метра телефонен кабел от по-тънкия и започваш да скачаш, като се стопли е ясно - отиваш в най-близкия парк и започваш спринтовете (макар че аз и зимата си тичам и нищо ми няма ама все пак на повечето хора не им понася)... но ако си твърдо решен да е някакъв такъв скъп и леко излишен уред поне според мене по-добре вземи велоергометър.
Мнението беше редактирано от G33K на 27.11.07 19:02.