хранителен режим за тренировки само с Кростренажор

27.11.07
08:37

Здравейте,

Смятам да си купя Кростренажор, за да сваля доста излишни килограми, а и после да си поддържам тялото.  Интересувам се на каква храна трябва да наблегна след като ще тренирам само с крос тренажор 5 дни седмично. Все още съм новак и ми е ясно, че първите седмици няма да мога да издържам много. Хранителните режими, които изчетох предполагат ходене на фитнес и заради това се чудех как точно трябва да стане с храненето:) И един директен въпрос... Мога ли да хапвам кафяв ориз ако само въртя на крос тренажора... примерно по към 300 гр.  през ден, не на едно ядене?

Благодаря предварително.

27.11.07
10:49

не си купувай фитнес уреди за вкъщи, освен ако не искаш да ги ползваш като закачалка ;)

27.11.07
12:25

Защо пък като закачалка? Аз съм надъхан да го ползвам и да се поддържам. Все пак 30-40 минути дневдно не е кой знае колко много време. Благодаря за съвета все пак:) Ако някой има свежи идеи и съвети за хранителни режими само при кардио тренировка моля да сподели.

27.11.07
12:37

щом си решил точно с кростренажор да отслабваш -ок ,ама наистина ако можеш да отделиш време и пари за фитнес ще е 10000 пъти о-оптимален вариант.Пусни в търсачката “кардио” :)
А за хранителния режим-ами няма такива фитнес-хранене, хранене за тренажор , хранене за баскетбол и т.н. Всеки вид хранене става.Сам трябва да си прецениш дали ти пасва на възможностите,на способността да ограничаваш определени храни. Ето примерно НВД е най-ефективния вариант.., ноРБД-мисля ,че е доста удачно,щом ще правиш толкова често кардио ,пробвай пък и е лесно за спазване :)

27.11.07
12:56

Чудех се кой пръв ще ми каже.. ходи на фитнес:) На фитнес ходих... и то с кеф и беше успешно , но спрях защото имам изкълчвания на рамото и то няколко пъти...немалко съм се пробвал какви ли не упражнения ...болката след 40тина минути става нетърпима и това е от много време:) и сега даже като си дигна лявата ръка нагоре или я преместя по-бързо в страни има болка:) тези 2те неща които си ги писала по-горе какви са те? къде да прочета за тях? тук в сайта има ли инфо за тях? :) нямам време да проверя, че ще излизам

27.11.07
13:50

Горе долу ми е ясно как да спазвам режима...от сега казвам, че искам само да сваля килограми и после да си поддържам фигурата:) Стана ми ясно, че най-добре да бъхтя сутринта на гладно. Ами след тренировката ??? Като ходех на фитнес си знаех... след тренировка дай ориз дай пилешко:) ама едно е да дигаш щанги друго е кардио:) Стана ми и ясно, че колкото по напредва деня, толкова по-малко калории трябва да се приемат (нали така?)

27.11.07
15:07

да ,в сайта има инфо.Отиди на “хранителни режими” или “диети” или пусни търсене ,само ,че в сайта ,че не ми се занимава да пиша подробно :)
да,сутрин кават че е най-добре кардиото . С напредване на деня трябва да ядеш по-малко калорични неща -въглехидратите препоръчително до обяд или поне до 4 4аса . Това не означава да вечеряш в 18 часа!!! Яж си дори преди лягане само ,че определени неща-извара,яйца, към 8 часа също едно по-сериозно ядене ...Абе зависи си от това как си разпределяш времето :) 
След тренировката -еми закусваш си нормално ,нали е сутрин :)
като цяло си сметни нужните калорий ( пак в сайта търси ) ,умножи по коефициент на активност ( в случая няма да е малко ,тъй като спортуваш почти всеки ден ) и от полученото извади 300-400 или даже 500 ..... :) Повече от 2 кг мазно на месец няма да свалиш от сега да знаеш . Иначе ти може и др неща да махнеш-мускул ,вода ,но за мазното-това е максимума.
а за питанмето за ориза в пъвия ти пост-абе чак през ден не знам дали ще е много добре.Що не опиташ 2-3 пъти седмично?

п.с. не знаех ,че си с контузия сори :) нямаше да ти предлагам фитнес :)

27.11.07
15:27

тайна благодаря много:) не е важно колко мазно а колко качествено го свалям:)неща след 5 месеца пак да съм там където започвам сега. Мускул...аз не съм бил никога много мускулест:) така че нп:) важно е за мен и да съм що годе стегнат:)  бавно ама славно казали хората:) ... значи викаш да си закусвам нормално...аз откакто спрях фитнеса не закусвам ама ще почна пак:) Казвали са ми, че е добре на гладно да се пие едно кафе и така да се прави кардио? Това има ли някакав смисал..имам предвид кафето? Забавяло катаболния процес ми казват...преди вземах аминокиселини ама сега смятам, че няма нужда( от цялата работа най-ми харесваше да са ми стегнати и напомпани гърдите) :)

27.11.07
15:47

Хубаво е ,че си знаеш,че бавно трябва да стане-НЕДЕЙ се увлича по фет бърнари , по амино незнамси какво ,по добавки-просто ще е проява на нетърпеливост и само ще си дадеш парите. За мен добавките са излишност ,при положение ,че може човек да постигне всичко сам единствено чрез тренировки и правилно хранене.
Не знам какво е катаболен процес и не мога да кажа компетентно мнение.Но интуицията ми подсказва ,че тая работа кафе на гладно + тренировка кардио сутрин ще бъде манЖа с грозде.хаххах Живей си нормално :) Тренировка ,закуска и бягаш :)
Нали знаеш? Има вскякакви режими със всякакви теорий ,коя от коя по -интересна. Общото между всички е ключовата дума”без боклуци” . Т.е. искам да кажа ,спазваш ли възможно най-стриктно тази основа ,всичко друго спада към “подробностите” :) така ,че не се притеснявай поне от начало - яж си качествено спортувай си и ще видиш супер резултати ;)

27.11.07
19:00

Кростренажор?? Това не струва... за зимата докато не може да се тича - 3 метра телефонен кабел от по-тънкия и започваш да скачаш, като се стопли е ясно - отиваш в най-близкия парк и започваш спринтовете (макар че аз и зимата си тичам и нищо ми няма ама все пак на повечето хора не им понася)... но ако си твърдо решен да е някакъв такъв скъп и леко излишен уред поне според мене по-добре вземи велоергометър.

Мнението беше редактирано от G33K на 27.11.07 19:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1