Яйца ?

SO

18.11.07
09:35

“the protein in raw eggs are only 51% bio-available, whereas a cooked egg is nearer 91% bio-available, meaning the protein of cooked eggs is nearly twice as absorbable as the protein from raw eggs.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Egg_(food)#Nutritional_value

това дали е вярно  :roll:

18.11.07
09:54

е ти ги пиеш сурови ли?

Мнението беше редактирано от Flask на 18.11.07 09:55.

SO

18.11.07
10:26

не ама има много хора които ги пият сурови :)

ZO

27.11.07
10:06

Не мисля,че разликата е толкова фрапантна.Истина е обаче,че имаше някакъв ензим в яйцата,който пречи пълното им усвояване и при температурна обработка се разрушаваше,ама не мога да се сетя как се казва или нещо повече за него :roll:

27.11.07
21:22

Ако ти понасят ги пии обаче,ти препоръчвам само домашни яйца(от село) или там където гледаш птици

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1