Процентно съотношение м/у силови постижения в различните упражнения

29.11.07
08:57

Сигурно повечето то вас са видяли статията в T-nation вече, но за тези които не са - www.t-nation.com, статията се нарича How Much Can You Lift (Wimp)? (нещо май са забранили директни линкове  >:( ). Тези съотношения са на базата на наблюдения от страна на автора, така че едва ли могат да се вземат като абсолютни, но ми се сториха интересни. Лично при мен някои неща съвпадат, но други като лежанка - тяга се разминават драстично  :lol:

Темата беше редактирана от vlade на 29.11.07 09:06.

29.11.07
09:21

Те и не могат да са точни още повече че всеки е наблягал малко или повече на различни вдигания а и му се отдават повече някои от други, общо взето правилото за трите базови вдигания е следното тяга>клек>лег ако не е така значи има някакъв дисбаланс.

29.11.07
09:28

Алкорин,
на мене според лега тягата ми отива над 190 :wow:  Бая разлика има с реалноста :)

29.11.07
13:15

Прегледах я снощи набързо тази статия и ми се стори че според нея клека трябва да е по-силен от тягата което ми се струва непостижимо поне за мене.

29.11.07
13:50

G33k,
явно е било много набързо ;)

Deadlift — 100%

Back squat — 71.4 %

29.11.07
16:10

• Bulgarian squat (weighted) — 27.5 % Какво е това чудо.. ?

ВН

29.11.07
16:33

Януари месец специално ще обърна внимание на българския клек. :) Иначе, това е клек с един крак, докато другият е подпрян на ниска пейка зад клякащия. Прилича доста на напад.

29.11.07
16:59

Ще чакам с нетърпение да прочета повече подробности за това българско чудо :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1