Напомпване на гърди

30.11.07
09:35

Искам да ви попитам когато правя ръце(бицепс,трицепс) след трениторвка рацете ми са напомпани  и все едно надути усещат се упражненията напомпващо.
Обаче когато правя гърди няма такова нещо. Само рацете са ми някакси умрели и неадекватни. Тренировката ми за гърди е:
Полулег -4х8
Лег 4х8
Обратен лег 4х8
повдигане на дъмбели от полулег 4х8
и така. Не усещам така напомващо нещо както при бицепса, ами само някаква умора в рацете и така. Моля дайте мнение. Може би така трябва да е, но да съм сигурен питам.

30.11.07
10:48

Нормално е да ти се напомпват повече, ако ги тренираш стабилно. Според мене ако правиш на лежанка пирамида може гърдите да ти се напомпат страшно мн. Друго което съм пробвал е да тренирам трицепса преди гърдите, тогава от малки тежести гърдите се напомпват мн лесно, защото работят предимно те.

30.11.07
17:02

казано от DiCanio на 30.11.07, 10:48:

Друго което съм пробвал е да тренирам трицепса преди гърдите, тогава от малки тежести гърдите се напомпват мн лесно, защото работят предимно те.

Не е правилно това защото трицерса става лимитираща група а не гърдите. Чувал си за предварително изтощение но то се заключава в флайс например + преси с щанга

30.11.07
17:05

Щом усещаш, че ти работят ръцете а не гърдите значи някъде има проблем.Предполагам, че той е в техниката или несъобразените килограми.

Нещо определено не е както трябва. Моите гърди стават много по - големи по време на тренировка за тях.
Трябва да се концентрираш върху работата на пекторалиса(гръдния мускул) по време на серия. Трябва всяко повторение да натоварва гърдите а не рамене или трицепси. Само там ще да е проблема.

Един съвет отностно програмата ти - вкарай някакъв флайс(от лег или полулег) за да работиш и за другата функция на гръдните мускули - да “прегръщат” и обвиват.

FZ

30.11.07
20:18

казано от efir на 30.11.07, 09:35:

Искам да ви попитам когато правя ръце(бицепс,трицепс) след трениторвка рацете ми са напомпани  и все едно надути усещат се упражненията напомпващо.
Обаче когато правя гърди няма такова нещо. Само рацете са ми някакси умрели и неадекватни. Тренировката ми за гърди е:
Полулег -4х8
Лег 4х8
Обратен лег 4х8
повдигане на дъмбели от полулег 4х8
и така. Не усещам така напомващо нещо както при бицепса, ами само някаква умора в рацете и така. Моля дайте мнение. Може би така трябва да е, но да съм сигурен питам.

Ако техниката на изпълнение е перфектна няма причина да не се помпят гърдите  :coolsmile:

01.12.07
08:32

мхм благодаря. Няма как да сложа трицепса преди гърдите защото тренирам всяка мускулна група в отделен ден
1.Гърди+корем
2.Гръб
3.крака
4.рамо+корем
5.Ръце(бицепс,трицепс)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1