Херния

Прескочи до:

21.12.04
11:56

Здравейте! Иска ми се да обсъдим този въпрос, защото имам един проблем (от вчера). Появи се тъпа (и лека) болка долу вдясно. Като се напъвам обаче ме боли повече. Изчетох в една “хирургия” всичко по въпроса, но нещо не намерих симптоми точно като моите. И някъде отвътре усещам опъване и тежест някаква. Точното място е ... там където започва бедрото, по средата от вътрешната част и назад.
Или по-добре така - в основата на члена, но навътре и леко вдясно. Не знам какво става, много ми е странно. Нека да чуем симптомите на различните видове хернии (ако някой от опит може да каже). И въобще ако някой има някакви идеи или предложения, ще бъда благодарен.

Стандартен според мен симптом на разширени канали.....
Определено хернията(предпразположен) е възможна диагноза....
Може и друго. Според мен каквото и да е си направи кратка почивка, после започни пак малко по малко, като не пропускай да тренираш и коремните мускули.

21.12.04
13:15

не съм сигурен, че съм разбрал, а и това, че болката е “тъпа” малко противоречи на моята хипотеза, но дали не е възможно да е неврлгия/невропатия? особено щом при движение (напъване) те боли повече...
аз например имам “опасващи” болки на нивото на черния дроб и бъбреците... букваялно всеки ден ме боли (отдясно, понякога и отляво). гастроентерологът каза, че щом болката се усилва при движение (или подрусване в тролея например), значи не е предмет на гастроентеролозите, а на невролозите, че най-вероятно е невралгия и т.н.
за съжаление, май няма дипломирани лекари тук, а и да имаше, трудно се дава диагноза дистанционно, но все пак опитай тук: http://doctor.bzk.bg/ отговарят доста бързо и поне могат да те насочат.

за съжаление, стандартният съвет е: добре е да отидеш на лекар (макар, че аз нон стоп имам болки къде ли не и не отивам... и се самоуспокоявам: “невралгия, невралгия, радикулит, радикулит” :) )

21.12.04
14:10

:D , мерси все пак. Де да знам, кофтито е, че днеска имам клек и май ще се наложи да  го пропусна. А това ме изнервя страшно много, минавам в катаболен режим и тенировките от последната седмица отиват на кино :lol: . Баси случката, най-много да ми излязат червата отдолу някъде 8)

22.12.04
00:11

Поне познавам Мартин и мога ,да кажа ,че личното ми мнение по клони към нервни проблеми ,а не херния. Не искам да давам от далече диагноза ,а и въобще не искам да я давам ,за това трябва на лекар да се иде !  :!:  Та смятам ,че моето мнение може да ти е някакво успокоение и помисли ,ако искаш на въпроса и гледай да почиваш максимално много в почивните дни и позата да ти е правилна. А в тренировка се мобилизирай напълно и дишането да е от гардите ! Гледай и да не се преоморяваш емоционално ,защото товари нервната система.
по-здрави

ВН

22.12.04
08:21

БУХАХАХА! СЕМ, нали? Сигурен бях! :P

22.12.04
11:39

Владо, не ти разбрах мнението :?  Ако СЕМ означава “синдром на емоционална недостатъчност” , пак на схващам..
Емо, мерси за съветите. Имах някои проблеми напоследък, та мисля, че си прав. Смятам да пропусна 1-2 тренировки, да почивам повече (в правилна поза :D ). Ако не започне да минава за ден-два, все пак ще отида на лекар. Да се похваля, че днес като че ли е по-добре.. :)
ПС - отново четох от хирургията и знаете ли какво пише: “При неясни причини и симптоми, лечението трябва да е незабавно и оперативно”  :o :?  :shock:  :!:  и каквато емоция се сетите още. След като по това учат бъдещите лекари, работата започва да ми се изяснява. Още по-трудно ще ме закара някой на лекар :lol:

22.12.04
21:41

начи един приятел му правиха операция.каза ми какво му са напрвили още отначало.с малкия пръст/на ръката/ мушкаш го под тестиса /нз по кои точно пробвай и двата независимо коя страна те боли/ ако пръста ти потъва тогава може да е херния и е хубаво на докор да идеш

23.12.04
11:00

ХА,ха скаузър, точно така пише в хирургията , че се провежда прегледа. Еми пробвах доколкото мога, ама никъде на успях да си завра пръста :D . А и между другото, пише, че отвора е с размера на малкия пръст и това е нормално, ако е по-голям, тогава било проблем. Е, аз май не успях да се прегледам като хората, ако някой пробва и успее да зи набута пръстчето в някакъв незнаен там отвор да постне, ще ми вдъхне кураж и аз да упорствам :lol: . Все още не се чувствам много добре, явно ще се почива по празниците (а не ми се искаше). Но на лекар отивам само в линейка :evil:
Поздрави!

23.12.04
12:58

хубаво щом не можеш, то и аз не мога не би трябвало да можеш.ако можеш тогава вече е по лошо

24.12.04
00:24

Марто синрдом на емоционална недустатачност незнам дали имаш като те гледам нямаш много :))) . Та тая тема е лично обеждение и става въпрос за СЕС -синдром на емоционалания срив. Имич не подкрепя моите разбирания ,но в тва няма лошо. То и аз доста си ъпдеитнах разбиранията напоследак.
по-здрави

24.12.04
01:13

Съчувствам ти Мартине няма с какво да ти помогна но искам да те Окуража за пропуснатите тренировки да не съжаляваш ни най малко за тях щото може и да е по добре за теб да релаксираш малко.Аз колко съм пропуснал хеее но виждаш че пак съм напреднал ще ги направиш по късно растежа няма да избяга

Поздрави и дано не е нещо сериозно но наистина мисля че ако не изчезне проблема след почивката да отидеш на лекар.
Ще стискам палци да се оправиш

X_

26.12.04
20:26

ами какво да ти кажа Мартине,имах почти същият проблем преди 6-7 години.Болкота е тъпа и постоянна ,дразнеща ....ниско долу,точно както обясни и ти.В началото си помислих,че  е апендисит.Предположих,че е временно и ще отминеНаложи се да отида на лекар,не съм спирал да тренирам и това си ме болеше.Не знам да не те заблудя,но при мен се оказа следното-скъсани мускулни влакна.Така ми казаха,нямам херния,нямам проблеми с апендисита...просто за известно време не тренирах коремната преса и всичко отшумя.

ВН

26.12.04
20:51

Да, определено може да се дължи на разкъсване на мускулни влакна, но все пак иди на лекар!

26.12.04
21:59

Аз съм имал същата болка известно време (няколко дни ) и ми мина . Ако говорим за едно и също , аз си вдигах но с малко по-малки килограми . И най-силно усещах болката ,когато правех коремни преси .

27.12.04
01:15

Мартине къде изчезна бе човек няма те нещо напиши какво става с проблема ти.

27.12.04
15:45

Не съм изчезвал. Нямах нет просто..... Благодаря на всички за мненията. Ето какво стана: отидох в залата, обух си едни стари бански (щото нямам бандаж и не знам къде продават, ако някой знае да свирка), предупредих ако стане нещо да ме водят във военна болница - не в Пирогов и направих една зверска серия клек. Незнам за другите, обаче аз така се чувстван след клека, че каквото и да ми има, после не усещам нищо. Довърших си тренировката, а като отмина ефекта на клека, нещата си бяха като преди това. На бъдни вечер и коледа така преядох, че отново не усещах нищо и на 26-ти пак бях в залата. Супер тренировка стана. С днешна дата, проблемът е почти изчезнал. Това е засега, отново благодаря на всички и ще ви държа в течение.
Поздрави! :)

27.12.04
15:48

[quote author=“Martin”]Не съм изчезвал. Нямах нет просто..... Благодаря на всички за мненията. Ето какво стана: отидох в залата, обух си едни стари бански (щото нямам бандаж и не знам къде продават, ако някой знае да свирка), предупредих ако стане нещо да ме водят във военна болница - не в Пирогов и направих една зверска серия клек. Незнам за другите, обаче аз така се чувстван след клека, че каквото и да ми има, после не усещам нищо. Довърших си тренировката, а като отмина ефекта на клека, нещата си бяха като преди това. На бъдни вечер и коледа така преядох, че отново не усещах нищо и на 26-ти пак бях в залата. Супер тренировка стана. С днешна дата, проблемът е почти изчезнал. Това е засега, отново благодаря на всички и ще ви държа в течение.

ХАХАХАХ е направо ме оби тази пропувед и каква само хронология водиш не е истина ! :))
по-здрави

27.12.04
18:47

Браво Мартине че не е нещо сериозно дано отшумят и последните знаци на болката ти.С теб сме

28.12.04
10:43

Ииии, благодаря за подкрепата, трогнат съм :P
Ми вече май нищо ми няма (и с другата ръка чукам на дърво :D ).

И да не отварям друга тема: Диджорджо и другите. Нещо напоследък имам проблеми със сърцето. Със сигурност е от многото храна и бързо качените килограми (8 за последния месец), но все пак трябва да се направи нещо. Искам да питам вие как сте се чувствали, когато сте (ако сте) качвали много кг? Мерих кръвно, пулс, ОК са си. Ма нещо ме стяга и опъва откъм сърцето нощем. Диджорджо, ти като качи тия кг, как се чувстваше, някакви отрицателни ефекти? Щото не искам да прекъсвам качването - още 5кг и ще ми станат 100 - кръгличко си е и хубаво :D . За 1 месец още като нищо ще ги кача, обаче да не се повредя нещо.....

28.12.04
10:51

Върви на кардиолог Марто !!! Да ти каже какъв ти е проблема и да ти направи екг и ехограв. И после ще коментираме и даваме савети ! 100 кила според мене няма да ти доидат зле иначе ! А аз качих от 74 на 103 кила преди години и нямах никакви проблеми от този род ,но като зобнах тогава вече.
по-здрави

28.12.04
10:59

Емо, а за колко време ги качи тия кг? Щото си мисля, че проблема е в бързото качване, а не в качването по принцип.

28.12.04
11:05

Ами за няма и полувин година можеби 4-5 месеца някаде ,но и аз бях млад организам на 15 години.
по-здрави

28.12.04
12:20

Бе хора пазете се бе! като чета сега в какво състояние отивате да дигате, малиииии...
То и аз бях луда глава едно време, ама..
Това със сърцето ми изглежда познато донякъде! Аз като качвам, особено като се прибера при нашите (тогава палачинките в къщи изчезват), така през вечерите ми се е случвало това некомфортно състояние! Ма мина и и при мен, холестерол ли е било, притискане на клапаните от мазнина ли....

Все пак, умната ей  :wink:

28.12.04
12:48

Бе на мене холестеролец ми се чини, ще взема и една кръвна картина да си пусна...

28.12.04
19:12

[quote author=“Martin”]Ииии, благодаря за подкрепата, трогнат съм :P
Ми вече май нищо ми няма (и с другата ръка чукам на дърво :D ).

И да не отварям друга тема: Диджорджо и другите. Нещо напоследък имам проблеми със сърцето. Със сигурност е от многото храна и бързо качените килограми (8 за последния месец), но все пак трябва да се направи нещо. Искам да питам вие как сте се чувствали, когато сте (ако сте) качвали много кг? Мерих кръвно, пулс, ОК са си. Ма нещо ме стяга и опъва откъм сърцето нощем. Диджорджо, ти като качи тия кг, как се чувстваше, някакви отрицателни ефекти? Щото не искам да прекъсвам качването - още 5кг и ще ми станат 100 - кръгличко си е и хубаво :D . За 1 месец още като нищо ще ги кача, обаче да не се повредя нещо.....

Сега ще ти разкажа моята “патила” може да има сходство
И така в периода дето качих най много кг. имах проблеми и аз, а именно като си легна вечер и сърцето ми понякога почва да тупти някак си бързо и неритмично (аритмия ли се казва не знам) и ти продължава около минута не боли но е гадно чувството ,случвало ми се е както си спя ,събуждам се и пак такова неритмично туптене.Това се случваше когато наддадох най много кг.И сега да те успокоя всичко си преминава с времето от година не съм имал такива проблеми.Ако твоя проблем Мартине е сходен няма от какво да се притесняваш,когато се качват много кг сърцето го отнася докато не се приспособи към новите кг
Успех със 100 оки

28.12.04
20:41

Ае Джордж братле не е толкова безобидно както го описа защото с тези показатели човека може да си замине. Може да овреди сърцето. Ако е склонен към скрероза натрупването на калции и холестерол може да я придизвика ,което стана и при мен.
по-здрави

28.12.04
20:53

djgorgio, аз имам такъв проблем в момента
от вни месец насам
кардиолога каза, че имам синусоидна аритмия
понякога си лягам и в 3 през нощта и до 5 сутринта не мога да заспя - пулсът ми е висок, ударите са силни...
когато си меря кръвното, понеже апаратът е електронен и се чува самият пулс, се усеща как прескача - например 20 удара и след това 2 удара, за времето за един =(
вечер мога да заспя само надясно, понеже имам увството, че когато съм наляво сърцето е твърде притиснато...

все НЕнормални неща =(

29.12.04
00:55

При мен всичко отшумя бързо.Разказах какво е било при мен и как ми премина.Отам нататък е той не знам какви други болежки има,може да има и т.н.Аз му казах ако е това да не се плаши толкова защото според мен това е адаптивна реакция на сърцето,а и съм чувал и други че са я имали.толкоз по въпроса .Но все пак emil_mlo би ли разказъл какво стана при теб

29.12.04
01:34

Ами и аз като ваз късно вечер имах този проблем ,но и от стероидите имунната система и въобще организма ми беше отслабнал. Та отидох на кардиолог и ми направи кръвна картина и иследване на орина ,екг и ехограф. Според кардиолога по наследство съм бил предрасположен към скрероза и тн. . Та освен запушените артери от холестерола и калция май съм имал и скрероза ,но кардиолога не беше много сериозен :) и той не знаеше много много за състоянието. Та някакви билки ми даде. Спирането на стероидите беше трудно защото след 2-3 месеца след спирането се чуствах като отровен в продалжение на 4-6 седмици ае ужас беше. От 105 кила свалих на 84 и се чуствах добре вече можех да хода по витоша и тн. . Сега съм отново 100 ,но пак добре си се чуствам и нямам вече проблеми със сърцето да чукна на дърво. Та аз смятам ,че освен аеробните тренировки за сърцето помагат и анаеробните защото се получава нещо като периферна сърдечна деиност.
по-здрави :))

29.12.04
01:45

Това е сериозно но такива ли са били симптомите както ги описах и на стероиди ли си бил тогава

29.12.04
01:49

Да, апсолютно същите симптоми имах. Вечер ми ставаше това ,което описа ,а и в залата ми стана на 2пъти тъка. Но след като свалих килограми отидох и пак си направих иследванията и вече бяха в нормите. И да на стероиди ,но ги спрях веднага като почна да се влошава.
по-здрави

29.12.04
11:05

Ммм, Диджорджо, точно така се чувствам, както описваш. А ако вечер хапна леко и два часа преди лягане, нямам никакъв проблем (случи ми се два-три пъти през последните два месеца  :D ). Ще пробвам да устискам без много въглехидрати след 18:00 часа.

29.12.04
16:41

Аз си ядях яко щото не виждах връзка.Но както казах всичко си премина и сега съм още повече кила и не съм имал такова нещо от тогава.(може и да е няква адаптация не съм сигурен)

29.12.04
18:39

Сорка за лошите постове ,но вчера бях като прибит защото дръпнах 210 тяга сутринта ,а и на работа бях. Та не съм свалил до 74 ,а до 84. Сега вдигнах над 103клг. пак някаде до към 105 кила докарах миналата вечер и пак ми стана тежко точно след като повдигнахме темата :) . Но сега сутринта малко аеробика и съм като нов :) .
по-здрави

29.12.04
18:43

Ииии, браво бе 210 и си трайкаш, а. Е поздравления, поздравления шъ черпиш значи :D

29.12.04
18:49

E ще почерпа много ясно ! Но нали не се съмняваше в мене все пак :) съм сериозен билдер :))
по-здрави

29.12.04
19:10

[quote author=“emil_mlo”]E ще почерпа много ясно ! Но нали не се съмняваше в мене все пак :) съм сериозен билдер :))
по-здрави

Емиле не че ти се бъркам ама какво правиш да не се насилваш да достигаш некви кг преди няколко дена се радваше на100 сега 105 ами не сърце ами незнам какво ще ти стане с тия темпове да се движиш.Сега пак ли си на зоб ? Внимавай това покачване не е полезно 5 кила за седмица какво е това

29.12.04
19:16

Не братле още преди месеци си бях станал 100-103 килограма. А 5 килограма + - е нормално за билдер.
по-здрави
ПП тва с радостта не го разбрах

29.12.04
19:20

Мисля че имаше твой пост в който се кефеше че си 100 кг скоро това е за радоста може да съм се объркал.

29.12.04
19:23

ОК :) то аз съм 100 килограма още от 15 годишен междо другото ,а тогава бях с 10см по-нисак. И имах 47,3см ръка тогава.
по-здрави

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1