01.12.07
23:43
Има ли някой, който може да ми обясни защо един и същ продукт в България струва 2 пъти по-евтино от същия в Германия пирмерно.Искам да си взема на Weider и продуктите в БГ са много по-евтини. Дали в Бг доставят боклуци или в Германия е по-скъпо заради стандарта? Нямам никаква представа? Някой може ли да обясни защо е така?
02.12.07
08:08
Може ли да споменеш конкретни цени и техните източници?
тва за сефте го чувам в България нещо да е по-евтино от някаде другаде ... (за добавки става въпрос..)
Да, всъщност нещата са двойно и отгоре по-скъпи. Направо се подиграват с нас!!!!
02.12.07
09:42
казано от vaskotoo на 02.12.07, 08:37:
тва за сефте го чувам в България нещо да е по-евтино от някаде другаде ... (за добавки става въпрос..)
И аз така защото :-)
Може да се е объркал да има предвид,че там са по-евтини.Лятото във Франция все пак гледах добавки,европейско производство(не се сещам фирмата),които бяха на цени не много ниски,но все пак по-ниски от колкото тук.Кило суроватка беше 23-24 евро,при минимална работна заплата на французите 1200 евро.Затова ми е трудно да повярвам,че в Германия е 2 пъти по-скъпо от колкото тук.
Добре, ще дам конкретен пример.
Ето тези аминокиселини на Weider в Германия струват 26 ЕВРО.Ако се разтърси човек и за 23-24 може да ги намери.
Weider BCAA Germany
А ето вижте в България колко струват от сайта на официалния вносител:
Weider BCAA Bulgaria
Официално в БГ са 17 Евро, но накрая има 10 % намаление и стават 15 Евро.
Та в Германия са 26 Евро, в България са 15 Евро. Е кажете сега защо има такава разлика.
Почват много да ме дразнят тия шваби, мамка им.
Другите продукти не са чак с такава разлика в цените, но пак е съществена!!!
02.12.07
14:22
За Германия не ме учудва, те имат такси и закони за какво ли не. Затова попитах за източниците - до колкото знам и в Гърция има по-скъпи продукти от тук, не сме черната дупка на пазара за добавки. :)
02.12.07
18:41
Здравейте!
Трябва да се отбележи, че фирмата (респективно сайта) за която става въпрос, вече няма лицензия за внос и търговия в България
на продукти с марката WEIDER.
Възползваме се от повода, за да предупредим всички търговци, че поемат известен риск, ако работят с продукти
WEIDER, без оторизация от WEIDER BULGARIA Ltd./ Уидър България ООД.
Удостоверението за отнемане на лицензията на Патентно Ведомство на Р. България, можете да изтеглите от следния линк:
http://www.bgshare.com/266734/termination CEZARI bg.JPG
На въпроса за цените: Да в Германия цените са по-високи, най-вече заради разликата в стандарта.
Тук цените на едро се изчисляват по формула с минимална печалба за вносителя и надяваме се,
в полза на дистрибуторите и най-вече на клиентите.
http://www.weider.bg/producti,18,1.html
02.12.07
19:54
Тук, в Германия, много трудно се намират американски марки по магазините. По сайтовете има тук там, но пак са рядкост. Най-вече се продават родни произведения. Не знам защо - цените им са колкото на американските (понякога СЪС вноса).
При повечето доставката ти е 5 евро средно (ако е с ДХЛ), обръщай внимание и на това.