02.12.07
12:01
Един приятел твърди, ч на Арнолд ръката му била 65 см. което на менми се струва невъзможно. Ако може някой да каже колко найстина му е била ръката в най-добрия перйод от кариерата му на културист.
Темата беше редактирана от avirex на 02.12.07 12:01.
Dalgia e прав. В най-добър състезателен период е била 56, респективно в Основен е била малко над тази цифра :)
казано от fixer2 на 02.12.07, 12:12:
Dalgia e прав. В най-добър състезателен период е била 56, респективно в Основен е била малко над тази цифра :)
ами не... арнолд е бил от малкото културисти, които в основен период са били по-леки от колкото в състезателен, респективно е била по-малка ;)
Мнението беше редактирано от AMAZER на 02.12.07 12:42.
казано от AMAZER на 02.12.07, 12:41:
ами не... арнолд е бил от малкото културисти, които в основен период са били по-леки от колкото в състезателен, респективно е била по-малка ;)
Е как в основен ще си по-лек?Това немога си го представя.Нали в основния качват маса, от която чистат после..неможе след като изчисти определена маса да тежи повече.
По темата и аз съм чел от рода на 56-57 :)
казано от RedWalker на 02.12.07, 13:54:
Е как в основен ще си по-лек?Това немога си го представя.Нали в основния качват маса, от която чистат после..неможе след като изчисти определена маса да тежи повече.
да, но е факт ;)
Аз се сещам само за един начин, в основен период да понамалява достиженията на науката . . .
казано от AMAZER на 02.12.07, 15:44:
По темата и аз съм чел от рода на 56-57 :)да, но е факт ;)
Нека се произнесе и някой по-компетентен от нас, защото не виждам и малка логика в това и ако наистина е така ще бъде доста странно ;) ;)
Мнението беше редактирано от RedWalker на 02.12.07 19:22.
Ами поради дългия му състезателен стаж има различни размери. На Олимпия 1973 или 1972 май му е най-малка и беше цитирана наскоро в М&Ф 54см. Преди олимпия 81 на слизане от самолета мерят на всички ръцете и той е с 56 (57?) студена.
Имало е периоди без зоб, когато е бил доста по-лек и по-малък. Не е считал за необходимо да е целогодишно назобен (тези които мислеха различно поизмряха)...
Имало е, обаче и периоди когато е бил доста над състезателната си форма:
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/391.jpg
Тази ръка по мое мнение е над 60см.
Ето изчистен в същата поза:
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/237.jpg
Разликата е огромна (според мен).
Арни е губел доста от масата за сметка на формата и затова стои по-естетично от сегашните билдъри.
Нали?
03.12.07
06:00
Снимка 391 не я бях виждал, доста респектира с размерите си на нея.
Има няколко периода (поне 3) в които е яко назобен с нещо оводняващо и е раздут изродски. Обаче явно го е било срам (???) и не е позирал за снимки. Това си е мое предположение - не съм го питал :)
Факт е, че има по някоя и друга случайна снимка в тези периоди, а иначе когато е изчистен и оформен (но доста по-малък) е позирал с удоволствие.
Наистина ми е интересно, колко ли му е била ръката в “нафрашкан” период?
във флекс навремето четох за реалните сантиметри на билдерите. там се казваше че Артур Джоунс е мерил ръката на Арнолд в най добра форма с хартиен сантиметър и тя е била 49см!!! най голяма е била на Серджо - 52см. така че направете си изводите колко ни лъжат!.
Имам една книга на Арнолд и в нея пише,че обиколката на ръката му била 57 см.
Топ форма на Арнолд:
* Ръце: 56 см
* Гръден кош: 145 см
* Талия: 86 см
* Бедра: 72 см
* Прасец: 50 см
* Тегло: 107 кг
* Височина: 188 см
Арнолд започва със следните антропометрични данни: ръст - 181.5 см, тегло - 70 кг, гръден кош - 105; талия - 70 см, обиколка на ръцете - 33 см, бедро - 53 см, прасец 37 см. Започва да се занимава упорито от 1962 г. За пет години променя значително данните си: ръст - 185.5 см, тегло - 106.5 кг, гр. кош - 139.5 см, талия - 79 см, ръце - 52 см, бедро - 66 см, прасец - 45.5 см. По това време постига следните резултати: прикляка с щанга на гърба - 195 кг; повдига от лег 185 кг, мъртъв ход - 275 кг, сгъва за бицепси с леко полюляване на трупа 140 кг. А в най-добрата си форма Арнолд има още по добри данни: гръден кош 153 см, обиколка на ръката - 57 см.
За мене той си остава най-добрия !!! Колко много е постигнал само това се нарича феномен.Културист с акъл и актьорско майсторство Ако можех само да взема автограф от него ...
Не пускай поредни постове !!!! Прочети правилата !!! Обединих ти 3-те поста !
ASTOR
Мнението беше редактирано от ASTOR на 03.12.07 19:30.
казано от Svirepiq на 03.12.07, 16:36:
За мене той си остава най-добрия !!! Колко много е постигнал само :) това се нарича феномен.Културист с акъл и актьорско майсторство Ако можех само да взема автограф от него ...
...ако можеше и да не пускаш предни постове...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.12.07 17:07.
казано от ASTOR на 02.12.07, 20:08:
Какво ти е толкова чудно от 56-те см. малко ли ти се виждат или много.
Не че е малко.. чудно ми е как може да бъде по-малко кг в основен период отколкот в състезателен?
казано от RedWalker на 03.12.07, 19:28:
казано от ASTOR на 02.12.07, 20:08:
Какво ти е толкова чудно от 56-те см. малко ли ти се виждат или много.
Не че е малко.. чудно ми е как може да бъде по-малко кг в основен период отколкот в състезателен?
Ами по същия начин, както и Кевин Леврон - в извън състезателен период спира да тренира и да зоби и се смалява.
@Петко
Но обичайната практика не е ли “тотално освинване” ( => покачване на значително количество маса ) и после изчистването й .. ( => сваляне на значително количество ) ?
@ASTOR опа грешка :D
Мнението беше редактирано от RedWalker на 03.12.07 20:04.
03.12.07
21:02
на арнолд ръката му е точно 57 сантиметра, а най голямата в света беше на Манфред някой си и беше 64 сантиметра
един малък тест тогава: измерете обиколката на главата си. тя е в диапазона 55-60см. сега намерете културист чиято ръка е по голяма от главата му. ръката на Арнолд определено е по малка. ако беше дори 55см щеше да изглежда кошмарно голяма. освен това обема на ръката идва най вече от трицепса. вижте Манфред с къв трицепс е!!! а Арнолд има доста посредствен трицепс. Ако Арнолд има 57ръка то Дориян трябва да има поне 65, а всеки знае че не е така. реално аз считам че Арнолд е към 50 а Дориян и останалата назобена компания от калибъра му към 53-55 макс! и говорим за напомпени ръце а не студени както се изхвърлят всички профита!
не ме разбирайте погрешно - и с 50см ръка Арнолд остава супер културиста на всички времена. но айде да не се будалкаме!
освен това една качествена 50см ръка е коренно различна от 50 ръка на леля Гица!
Имаше един период в който ръката му е стигала 61 см,но на подиума е стигала 56-57см.Има такива културисти които в основен период са по-леки от състезателния.Арнолд е бил от тях.Освен споменатия Кевин Лаврон имаше и е дин Флавио Бианчинини(ако не бъркам името).Той се води и най-малкия за всички времена.Беше висок около 148-150 см и на подиума тещеше около65 кила ,а в основен период беше около 50-52 кг..Така че в това няма нищо чудно.
T-nation interview:
Q: Is it true you have to gain a bunch of muscular body weight overall in order to get big arms?
A: Typically, you have to gain 15 pounds of overall body weight to add an inch to your upper arm measurements. Now, if you want to go from 21 to 22-inch arms, which is enormous, it’ll be more like a 25 pound gain.
Weider writers claimed that Arnold used to have a 22 inch arm COLD. Arthur Jones said they were full of shit. Arthur Jones was right: The Weider camp was full of shit. For Arnold to have a legitimate 22 inch arm, he would’ve had to weigh 308.
If you’re going from a 14 inch arm to 16, then 30 pounds will do it. But going from 18 to 20 inches will require more like a 50 pound gain.
04.12.07
10:27
казано от vlade на 04.12.07, 08:41:
T-nation interview:
Q: Is it true you have to gain a bunch of muscular body weight overall in order to get big arms?A: Typically, you have to gain 15 pounds of overall body weight to add an inch to your upper arm measurements. Now, if you want to go from 21 to 22-inch arms, which is enormous, it’ll be more like a 25 pound gain.
Weider writers claimed that Arnold used to have a 22 inch arm COLD. Arthur Jones said they were full of shit. Arthur Jones was right: The Weider camp was full of shit. For Arnold to have a legitimate 22 inch arm, he would’ve had to weigh 308.If you’re going from a 14 inch arm to 16, then 30 pounds will do it. But going from 18 to 20 inches will require more like a 50 pound gain.
Пише че на Арнолд ръката му обикновенно била 22 инча- 55,88 см, демек 56. Толкова му била през по-големия период от време.
Zob Dog,
интервюирания казва, че от щаба на Weider са лъгали за размера на ръката, защото според съотношенията ръка - тегло Арнолд е трябвало да тежи около 140 килограма за 56 см студена ръка :)
04.12.07
12:51
Попринцип Артър ги е дебнел на всичките и твърдеше, че ръката на Арнолд е 50 см, защото след един полет от самолета и с метъра ги е мерил. Това знам аз, а попринцип казват, че тогава много се спекулирало с размерите, но незнам не съм бил там да ги меря :)
04.12.07
13:02
В едно интервю Серджо Олива казва, че по негово време само Арнолд е имал ръка почти 50, а другите звезди са били доста по-малко. Самият Олива имал към 55, измерена от Артър Джоунс. Това го казва Олива все пак, а той не се е обичал нито с Уидър, нито с Арнолд.
Ако Арнолд има 57ръка то Дориян трябва да има поне 65, а всеки знае че не е така. реално аз считам че Арнолд е към 50 а Дориян и останалата назобена компания от калибъра му към 53-55 макс! и говорим за напомпени ръце а не студени както се изхвърлят всички профита
Ами виж сам - и други хора са си задавали въпроса за сравнение между големите и дори са направили сайт за това. Ето една снимка точно за Арни и Дориан. Арни е изчистен, а Дориан е в основен период, но въпреки това (според мен) не е с по-голяма ръка:
http://ironage.us/virtual/arnold-casey-dorian.jpg
Арнолд има доста посредствен трицепс
Малей, закопа ме. Помисли пак? Ако този трицепс е “посредствен” какво ли е за теб “добър”?
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/415.jpg
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/412.jpg
и за да не каже някой, че Арни няма и гръб пускам снимка:
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery9/smg122.jpg
По мое мнение Арни е гонил естетика, а не само размер. И затова на състезание е доста по-малък, но значително по-естетичен.
Признавам си, че съм силно предубеден - за мен Арни е най-добрия. Не целя да засягам никого, просто лично мнение.