02.12.07
14:52
Тренирам от около година и полвина на 17 години сам и имам 1 вапрос.Лятоно време искам да изгоря мазнините за да направа някакав релеф,но до колкото разбирам като тичам или воубще като правя кардио тренировка гора и мусколна маса,затова мисля да си зема глутамин и някакав протеин които да ми задаржат масата която сам направил през зимата и да изгора само мазнините та ако може да ми препорачате някав протеин ,няма голямо значение колко пари е,аз лично сам се ориентирал кам Universal nutrion или Ultimate nutrion та може ли да ми кажете някои добар продукт които да ми сварши работа ?
За да не гориш мускулите първо ти трябва добър хранителен режим с достатъчен прием на белтък(специално за чистене прочети на сайта за НВД или РБД).За протеин бих ти препоръчал не да го пиеш само доакто чистиш,ами постоянно.Една доза след тренировка осигурява на мускулите бърза храна и за да се избегне протеиновия дефицит.За глутамина бих казал същото.Купи си ги и си ги пии постоянно.
За марка бих ти препоръчал NOW Foods,Syntrax,Optimum Nutrition.За тях само добри отзиви съм 1увал!
Аз в момента пия Nectar и GluFM и честно казано съм доволен.Протеинчето е готино,вкусно и някак си като го пиинеш придава едно приятно чувство на ситост.Глутаминчето сущо е хараби,откакто го пия апетита ми се увеличи чувствително,но и съм станал малко по-сънлив(може да е от зимата де ;D )
Но като цяло ти препоръчвам да си ги пиеш редовно!
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 02.12.07 15:40.
02.12.07
15:49
Ми то аз говора за в бъдесще какво да зема ,сега си качвам маса зел сам си креатин на universal и сам мн доволен от тях като марка за тва сам се ориентирал и натам преди пих и gainer na ultimate сащо бех мн доволен и така ... ама немога да разбера примерно кои протеин на univesal за какво е ... :(
Ми то аз говора за в бъдесще какво да зема ,сега си качвам маса зел сам си креатин на universal и сам мн доволен от тях като марка за тва сам се ориентирал и натам преди пих и gainer na ultimate сащо бех мн доволен и така ... ама немога да разбера примерно кои протеин на univesal за какво е ... :(
Гледай протеина да е с минимално съдържание на въглехидрати, про- или нещо от сорта.