26.11.07
12:20
Здравейте на всички, искам да ви помоля за малко помощ в изготвянето на режим за майка ми, която е на 65 години и е с наднормено тегло, от където идват и много от здр. и проблеми - хипертония, болки в ставите,задъхване и.н.
Тя винаги е била пълна, но от 10 години вече е с нагнормено тегло и сега е решена да вземе мерки. не знае колко тежи /ще и купим кантар за Коледа/, но трябва да “свали” поне 20-30 кг, а като за начало и 10 няма да са зле. Не е капризна относно храната и не поема големи количества. Постоянно е в движение, а ходи и на физиотерапия.
Аз благодарение на вашите съвети “оправих ” режима си на хранене, и сега от месеци се храня здравословно и успчвам да подържам килограмите, които преди остигах само с диети , да не кажа направо с глад. Не мисля обаче че моя режим е подходящ за нея. Моля някой ако има опит с изготвяне на режим за дами на нейната възраст да помага. Аз мислех за някаква НВД, но при толкова кг се очертава мн. дълъг периодда се спазва, та незнам дали само с НВД ще изкара, май ще трябва да вкараме и някой ВВД :roll: .
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!!
На тази възраст диетите се спазват под лекарски контрол, иначе са си същите без крайности.
Значи режима е стандартния 5-6 хранения с добра храна - плодове, зеленчуци, риба, чисто месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти и пълнозърнести храни. Освен това ще ти препоръчам да направиш проучвания за използването на стероида Deka-Durabolin (химичното му име е Nandrolone Decanoate) за цели свързани с подобряването на здравето - изчезване на болките в ставите, подобряване на дихателната с-ма и др. когато се използват ниски дози, може да ти изглежда странно но първоначално стероидите са замислени като лекарствени средства и те все още са ако се използват предписаните дози.