03.12.07
03:45
Аз се бях запуснал в корема за известно време и сега се опитвам да наваксам бързо. Тичам, естествено, но освен това правя коремни по 6 серии с дъмбел от 25 кг под наклон, със завъртане ляво/дясно всеки ден. Това е от месец. Лошото е, че вече не усещам никакво натоварване. Знам, че корема е като прасеца, товари се при всяко човешко движение и много бързо привиква на натоварвания - има хора, които правят по 1,000 преси наведнъж. Аз оттам изходих, че трябва да правя корем яко всеки ден - вие как мислите?
03.12.07
05:50
В началото на “кариерата” си правех и аз корем почти всеки ден, но бързо се отказах от тази методика. Хареса ми варианта “тежко - леко”, т.е. две тренировки седмично, като едната е същинската, а другата е по-скоро допълнителна. Ето как изглеждат те:
Тежка тренировка (трисет от следните упражнения):
1. Повдигане на краката от вис - 4 х 15-20 (амплитудата на движение в сериите е: 180, 90, 180, 90 градуса)
2. Молитва - 4 х 20
3. Извивки встрани на скрипец - 4 х 20
Това (гореописаното) ми е любимата схема за корем, колкото и да я правя, винаги накрая съм като за основен ремонт.
Лека тренировка (трисет отново):
1. Повдигане на краката от лег / комбинирани коремни преси - 4 х 20
2. Къси коремни преси / Преси на римско столче - 4 х 20
3. Странични коремни преси (на уред за хиперекстензии) - 4 х 20
По новата ми програма тежката тренировка е в понеделник, леката - в четвъртък (при 5-дневен сплит без уикенда). Работи много добре при мен, но да не забравяме, че клековете и мъртвата тяга също изиграват важна роля за коремната мускулатура (поне в моите очи). Правенето на коремни преси за бройка не ми е било приоритет, така че не бих могъл да го коментирам.
Пробвай тези упражнения - тежко с малко повторения:
http://youtube.com/watch?v=M2VmDm58MMI - full contact twist
http://youtube.com/watch?v=Ggaj8hB0BUY - renegade row
казано от heavy на 03.12.07, 03:45:
Аз оттам изходих, че трябва да правя корем яко всеки ден - вие как мислите?
Аз корем тренирам по - рядко от останалите мускулни групи. В няколко серии в повторения до 12-15.
Ето това нещо ме заинтригува преди около 4 месеца: http://www.zazz.bg/play:af3b027b
правих го 1 месец и после пропуснах 1 и половина поради причини които не можах да избегна
и сега го правя г/д вече месец и половина през ден като ходя всеки ден да бягам по 40 мин.
и мога да кажа че ефекта е убийствен.
Не спазвам никакъв хранителен режим.
Правя по 2 пъти всяко упражнение което той е показал по 25 повторения и след това не мога да стана от земята.
Правя корем 3 пъти седмично, като редувам тежко с леко. Тежкото е с тежест, лекото - без :-) в 3 серии.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.12.07 11:53.
03.12.07
12:03
По програма трябва да го правя два пъти седмично - ведъж с гърдите и веднъж с ръцете, но напоследък го правя само с гърдите.
Ето как изглежда тренировката ми за корем.
1. Коремни преси от наклон с тежест (10кг) - 1 заграваща (без тежест) + 3 работни по 25-20-20 повторения
2. Коремни преси от наклон с усукване - 3 серии по 20 повторения
3. Повдигане на краката от вис - 3 серии по 20-20-15 повторения.
Скоро ще претърпи промяна, заедно с цялата програма де.
високоинтензивно кардио = на нарязана до последната фибра преса! Коремната преса се тренира само веднъж евентуално седмично. Слоя фибри е тънък, риска от “навик” и претренирване е изключително голям!
Веднъж в месеца правя корем. Не повече. Избирам една “Молитва” до отказ в една серия и любимите ми “Крънч преси”. Другото е работа на диетата и солта в храната!
03.12.07
15:14
Аз корема го тренирам три пъти седмично , през ден
Много благодаря на всички, има страхотни идеи за упражнения и намерих отговор на въпроса си.
казано от Димитър Михайлов на 03.12.07, 05:50:
2. Молитва - 4 х 20
Как се изпълнява тая молитва
04.12.07
08:43
1-2 седмично. Другото си е кардио.
10.12.07
09:15
Аз лично тренирам корема през ден, като напоследък гледам във всяка тренировка да включвам молитва-по 3-4 серии с по 15 повторения.
21.12.07
10:13
Правя корем много рядко, можеби веднъж на 2 седмици. Но коремът ми е стегнат. Мисля, че се натоварва достатъчно от другите упражнения :)
27.12.07
10:48
3 пъти седмично