30.11.07
00:10
здравейте! тренирам отскоро, но имам голям проблем с умората. Не говоря за мускулна треска - напротив - мускулите които съм тренирал предната вечер (тренирам вечер) си ги чуствам добре напомпени. Проблемът идва че като се събудя сутринта нямам енергия като цяло , супер отпаднал съм и едвам ходя... спа около седем часа някаде (и странно защо се събуждам от самосебе си но недоспал). Храня се нормално - много кисело , прясно мляко (ама много)...
мои приятели които тренират споменаха че може да е нещо от недостиг на въглехидрати ли не знам... препорачваха ми креатин , глюкоза след тренировка и тн. идеята с креатина не ми допадна много защото е временно решение...
моля ви помогнете ми , защото искам да продължа да тренирам , но тежкото ежедневие което водя (изпълнено със МНОГО ходене и динамика) изисква енергия която аз нямам още на сутринта
Пиши заглавията на темите с малки букви !!!!!
ASTOR
Темата беше редактирана от ASTOR на 30.11.07 16:58.
30.11.07
07:17
Я напиши как ти минава един ден в хранене, защото си мисля, че там е проблема...
30.11.07
09:05
Колкото и странно да звучи, но базирано на личен опит и сериозни експерименти през последните 3 години, с хранителни добавки умората няма да я пребориш. Може временно да не я усещаш, което само по себе си е бомба със закъснител и при мен на два пъти избухна, но подробности ще опиша скоро (може да си пусна и аз един дневник, колкото и странен да изглежда той :)).
Опиши си хранителния режим, както те посъветва tbby, тъй като той е в основата на проблем от такъв характер.
казано от ASTOR на 30.11.07, 16:59:
Да не претренираш ? Как е въстановяването ? По колко часа на денонощие спиш ?
Без да отговориш на тези въпроси не може да очакваш качествен отговор.
За спането си писал, че е 7 часа /което е недостатъчно, естествено, че ще си уморен. Повечето мъже не са много издръжливи на умора и явно ти се отразява./ Под въстановяване се има предвид предимно хранене. Какво ядеш?
Важно е да се уточни, защото това събуджане уморен от само себе си не е нормално.
Сори за главните букви! За храната - ами не ям месо, яица и риба (от детската градина насам)! И за това гледам да компенсирам с много млечни продукти - прясно мляко (1 л на ден) кисело (две кофички минимум)... а иначе зърнени култури и зеленчуци са ми основното препитание... Та след тренировката хапвам кофичка кисело мляко защото знам че е вредно да се яде много преди лягане... За енергия хапвам и мед (не чак толкова често но от скоро ще почна!).
възможно ли е тая умора да е от храната , защото не се чуствам гладен (огладнея ли сядам и ям )?
Не ядеш яйца,месо,риба с години и физическата ти активност е по-висока от 30 минути стоене прав...какво очакваш - да имаш енергия ли? Къде в природата има голямо и силно животно, което се храни със зърнени култури ? Или почни да консумираш храна или ограничи движението до минимум - това са единствените решения според мен.
Мнението беше редактирано от G33K на 01.12.07 17:45.
Храненето е най важно ( чувал си го някъде нали ? :) ) . Пробвай да спиш повечко , можеш да си легнеш по рано например .Добави минерали и витамини ( може да ти липса някои в дневното меню) .
казано от G33K на 01.12.07, 17:40:
Не ядеш яйца,месо,риба с години и физическата ти активност е по-висока от 30 минути стоене прав...какво очакваш - да имаш енергия ли? Къде в природата има голямо и силно животно, което се храни със зърнени култури ? Или почни да консумираш храна или ограничи движението до минимум - това са единствените решения според мен.
Хмм , сещам се за някои доста големи и силни пък не знам дали са месоядни - кон , слон и бизон(особено това е страшно силно животно) пък май се водят тревопасни ?
казано от GH0$T на 01.12.07, 17:59:
Храненето е най важно ( чувал си го някъде нали ? :) ) . Пробвай да спиш повечко , можеш да си легнеш по рано например .Добави минерали и витамини ( може да ти липса някои в дневното меню) .
казано от G33K на 01.12.07, 17:40:
Хмм , сещам се за някои доста големи и силни пък не знам дали са месоядни - кон , слон и бизон(особено това е страшно силно животно) пък май се водят тревопасни ?
Абе има тревопасни силни животни, но това е защото те са пригодени да разграждат някои определени продукти до молекулите на въглехидрати, протеини и т.н.
Е, така или иначе ние това не го можем. Нито имаме множество стомаси, нито преживяме, а и не можем да си позволим да изхвърляме големи количества метан, какъвто е случая с кравите например. /последното си е относително казано пърдене :)/
Към автора на темата: Така че приятел или забравяш за сериозна физическа активност или започваш да консумираш повече бавни въглехидрати и месни продукти. Като на първо време опитай просто да консумираш повече риба, сирене и евентуално яйца и нещо друго.
П.П. Надявам се, че когато вашите са вземи решението да не ядеш тези храни са се консултурали с многжество лекари и самите те са навътре в биологията, защото в противен случай за мен такива хора са ПРЕСТЪПНИЦИ. Престъпление от незнание не е по-малко такова.
Когато детето расте, то има нужда от множество вещества, които ако не си ги набави от животиснки продукти, няма от къде да го направи. Нищо не е взаимозаменяемо в прородата, ако нещо беше такова, то нямаше да съществува.
Късмет
Мнението беше редактирано от tpd на 02.12.07 08:05.
И аз се присъединявам към горните постове! Ти просто не ядеш-какво очакваш? Имаше един период лятото ,в който ядях месо примерно 2 пъти в месеца , защото нямах време да си го приготвям и въобще бях СМАЗАНА ,не знаех къде се намирам ,понеже ходех всеки ден по 2 пъти на тренировка ,между тренировките ходех на работа.Деня ми започваше в 7 сутринта и свършваше в 11 вечерта ,като в банята почти заспивах. Ок,ама не бих се чувствала толкова зле ,ако се хранех нормално . Бях като теб - на млечни ,салатки ,плодове и .... “пълнозърнест” хляб . Съня ми беше разбит - към 3 часа през нощта се будех и не можех да заспя повече ,през деня бях преуморена .
Какво искам да кажа с това? Че всичко идва от храната - и съня , и постиженията както в тренировките ,така и във всичко.
Предлагам ти да започнеш да ядеш ХРАНА ( месо,яйца,мазно ) и ще забравиш за проблема.
Всъщност ти си решаваш де. Но съм сигурна ,че ако не сега- то след време,ВСЕ НЯКОГА ще се убедиш ,че в месото ,яйцата и т.н. няма нищо лошо ( това е тенденция сред вегетарианците ,които след дълги лишения накрая се убеждават колко тъпо е било това )
виж сега - не знам кое наричаш тъпо... аз съм вегетарианец от детската градина и не го правя щото съм растаман или няква такава глупост... и не смятам изобщо че е глупаво! не искам да коментирам предимства и недостатъци на вегетарианството...
просто питам от липса на въглехидрати ли става цялата работа (щотот ако е така , има много начини освен месото и яйцата човек да се снабди с тях...)
Не се плаши за това което ще ти кажа.НО:
Приемането на твърде много млечни продукти не е полезно за организма.Води до заболяване и то трайно
Трябва ти енергия,защото ти изразходваш трърде много,а не я възтановяваш напълно,а млечните прдукти не правят това.
Жен-шен,би ти дал възтановяване,но неразчитай само на него.
казано от dka на 02.12.07, 20:00:
виж сега - не знам кое наричаш тъпо... аз съм вегетарианец от детската градина и не го правя щото съм растаман или няква такава глупост... и не смятам изобщо че е глупаво! не искам да коментирам предимства и недостатъци на вегетарианството...
просто питам от липса на въглехидрати ли става цялата работа (щотот ако е така , има много начини освен месото и яйцата човек да се снабди с тях...)
Да не кажем, че с месо и яйца изобщо не става снабдяване с въглехидрати :) Но ако ще и 6000 калории от въглехидрати да приемаш пак няма да е като хората работата - трябва ти животински протеин,трябват ти животински мазнини и т.н. неща които вегетарианството изключва.
Рзабрахме,че си вегетарианец.Но прясното мляко е една водица.Млечни храни са още:сиренето,кашкавала,извара,сметана и др.Можеш тях поне да консумираш
казано от dka на 02.12.07, 20:00:
не е от липса на въглехидрати,а от липса на качествени протеини и мазини.И точно там е работата ,че освен с месото ,МАСЛОТО ,яйцата,РИБАТА , нз по др начин как можеш да си ги набавиш.
От чисто любопитство питам-не за да се заяждам- защо си станал вегетарианец? И през всичките тия години как си издържал? Не си ли хапвал поне малко месце ,венъж? За рожден ден поне :D :P
Мнението беше редактирано от тайна. на 03.12.07 16:44.
Колега, явно си имаш някакви разбирания и си е твое право, но най-напред мисли за здравето си! Ако си непреклонен по отношение на месо, яйца и риба веднага си купи някакви аминокиселини, както и микроелементи - желязо, калий и т.н. за да не свършиш накрая в болницата.
Значи - просто не моа понасям месо яица и риба... Кфи ли не каде ли не съм опитвал - иде ми да повърна (както е ставало) от тия храни...:(
иначе масло , сирене, мед ям и то по много... те ще свършат ли работа?
братле , кви аминокиселини точно имаш предвид че не разбирам нищо...
казано от dka на 05.12.07, 15:54:
Значи - просто не моа понасям месо яица и риба... Кфи ли не каде ли не съм опитвал - иде ми да повърна (както е ставало) от тия храни...:(
иначе масло , сирене, мед ям и то по много... те ще свършат ли работа?
братле , кви аминокиселини точно имаш предвид че не разбирам нищо...
Не е добро решение това, като оставим меда че става за след тренировка.