02.12.07
19:50
Здравейте. Програмата ми е направена така, че в петък се пада да тренирам рамо+крака. Последната седмица за пръв път реших да обърна внимание на прасците. Обикновено досега се концентрирах върху рамената и бедрата и осъзнах че прасците сериозно изостават. Тъй като беше първа тренировка, умишлено не използвах големи тежести и направих само едно упражнение за прасците в 3 серии и много повторения. По-късно петък вечерта бях на дискотека кадето танцувахме дълго и явно допълнително съм натоварил краката, зашото вчера(събота) имах силна мускулна треска в подбедрицата. Проблемът се появи днес(неделя) - още със събуждането левият прасец ме болеше много. Така съм цял ден - проблемът е само на левия прасец. Доколкото разбирам докато пипам мускула, той е леко свит. Това ми пречи да ходя нормално, тъй като не мога да свия докрай крака в коляното и трябва да куцам.. Ако до утре не отмине мисля да отида на лекар. Въпросът ми е дали вие също сте имали подобни проблеми и какво ще ме посъветвате относно сегашната травма и като цяло за прасците. Пак повтарям че тренирах със сравнително малки тежести и даже не усещах голямо натоварване по време на самата тренировка.
03.12.07
05:58
Аз съм имал подобен проблем от скачането на въже. Оказа се твърде силна за моите разбирания мускулна треска и отшумя след 1-2 дни. Тренировка за крака + танци е лоша комбинация, историята го е доказала, а вярвам, че и мнозина във форума ще го потвърдят от личен опит.
Ще ти мине бързо! Прасеца е изрод - ще го изненадаш не повече от няколко пъти. След това той теб . . .
03.12.07
21:44
Май се оказахте прави :) доста бързо се оправих и сега болката вече е сравнително слаба.. само за 24 часа се промени положението. Днес бях принуден да ходя дълго по улицата понеже имах работа за вършене, и искам-неискам трябваше да го направя и краката се радвжихиха 1-2 часа куцах в началото и после отмина. Бях доста притеснен снощи и днес сутринта защото почти не бях в състояние да ходя. Мерси за отговорите ;)
Уха, трен за крака и после направо става мазало. Аз един път излизах с приятелка... по едно време едвам се сдържах да не се разквича от крампите в квадрицепса и прасците... незнам как съм се оправял, че като я удари съчмата да се разхождаме пеш и то... :) 5 километра.
С прасците често може да се случи така.