Не растът мамка им !

Темата е заключена.

01.12.07
13:19

Предложете някаква програма за гърди, за напреднали. Или цялостна програма с концентрация върху гърдите. Сега ги тренирам три пъти на две седмици. Правя 4 упр. по 3 серии с по 6 повторения с максимална тежест. Задалжително след тренировка два дни имам болезнена мускулна треска а на третия и четвъртия отшумява. Сега си купих глутамин и добри витамини, а на скоро приклучих една кутия суроватачен протеин.
Гърдите ми изостават - помагайте !!!

Хайде следващият път да измислиш по - добро име на темата си за да не я делвам !
ASTOR

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:18.

01.12.07
13:25

Може ли да има толкова много теми за гърди и ти пак да питаш?
сигурно неска прочетох около 10 такива теми.
Иска се толкова малко усилие да потърсиш не знам от къде намираш сили да ходиш на фитнес след като те мързи
да прочетеш 2 реда

01.12.07
13:47

Прочетох темите за гърди. И не само новите. Не намерих отговор на моите въпроси и за това пуснах нова тема.

01.12.07
16:03

ми как да растът .... напрай си упражненията 4 по 4 серии и не дигай с максимални килограми ....повторенията минимум 8

Мнението беше редактирано от vaskotoo на 01.12.07 16:03.

01.12.07
17:47

Тренираш 1 път на седмица, 3х4.2 базови + 1 изолиращо/ препоръчвам флайс или кофи, въпреки че и кофите са много добри /.Тежко.. 8-10 повторения, може и до 6 да слезеш.Дъмбели/Щанги да се редуват.Флайсът му давай разнообразие - всеки път от различен вид лег.Разнообразявай и първото упражнение, редувай го с второто.Вдигай правилно без да се силиш.Яж качествена храна и ще има прогрес.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 04.12.07 13:27.

01.12.07
19:37

казано от mastarpan на 01.12.07, 13:19:

Предложете някаква програма за гърди, за напреднали. Или цялостна програма с концентрация върху гърдите. Сега ги тренирам три пъти на две седмици. Правя 4 упр. по 3 серии с по 6 повторения с максимална тежест. Задалжително след тренировка два дни имам болезнена мускулна треска а на третия и четвъртия отшумява. Сега си купих глутамин и добри витамини, а на скоро приклучих една кутия суроватачен протеин.

...купи си следващата кутия суроватъчен протеин. Не знам какъв то е стажа...казваш “за напреднали”, опитай с обратна пирамида или дропсерии, минимални почивки - ок.30 сек. , а може и суперсерии тласкане-флайс. Можеш да тренираш гърдите и 2 пъти седмично - първия път - тласкане и флайс от полулег, другия ден - хоризонтален лег и флайс от обратен лег... все различни “техники”. Всъщност можеш да си караш и на нормалната пирамида. Също така само с добавки няма да стане, трябва добър хранителен режим.

01.12.07
20:45

Проблема може да е от няколко фактора:
-нечисто изпълнение (прехвърляш на рамо или трицепс);
-претрениране или лошо възстановяване;
-адаптация на мускула към настоящата тренировка;
-приоритетно трениране на други мускулни групи;
Значи при всички положения си промени тренировката като се стремиш да обхванеш и четирите фактора.
Тоест задължително да е първа тренировка в сплита, да правиш най-напред едно изолирано упражнение за гърди (флайс или Пек-дек), да си разделиш тренировката за гърди на 2 части и да ги редуваш (например горни/долни или тежка/лека тренировка). Като си разделиш гърдите на 2 се получава двоен обем на работа без да претренираш защото имат повече време за почивка. Например ако правиш трен през 4 дни горните ще се падне да ги тренираш през 8 дни и ще са се възстановили напълно. Намали си обема на тренировките за другите мускулни групи. Събирай сили само за гърдите. Ако правиш разделение горни/долни прави по 2 тежки упражнения след като си минал едно изолиращо и завършвай с още едно изпомпващо упражнение. Ако тренираш тежка/лека при тежката пак си сложи отпред едно изолирано последвано от 3 тежки упражн., а при леката 2 или 3 изолирани + 2 или 1 с лост, но с малка тежест.
Обмисли и си напиши програмата за 2 месеца напред и я следвай - успеха ще дойде!

02.12.07
09:59

Кажи колко време си тренирал сериозно, колко вдигаш от лега и дали наистина изостават или просто искаш да акцентираш върху тях, защото ако гърдите изостават най - вероятно всички бутащи групи изостават.

02.12.07
11:22

Митака101, препоръчваш му да тренира 2пъти седмично гърди ли? За какъв период ако е така?

02.12.07
11:38

Все си мисля, че с една съобразена тренировка на седмица ще извлече повече отколкото от 2.Това, което предлага Митака е за хора със стаж, при които изоставането на гърди е явно, а не при хора които мислят че имат малки гърди, защото за два месеца не са направили гърди като на Шварценегер.
ПС - Така и не разбрахме колко стаж има автора?И как се храниш?А целият ти сплит?

02.12.07
12:16

Митака101, препоръчваш му да тренира 2пъти седмично гърди ли? За какъв период ако е така?

От два до 6 месеца. После омръзва и трябва да се смени. Пак повтарям - товарят се различни сектори на мускула или се редуват тежка/лека тренировка.
Пробвал съм го лично аз в по-тежък вариант, в тренировка за изоставащи гръб и рамене и действа.
Мои клиенти са дърпали на гърди конкретно по схемата горни/долни.
Мои клиенти са дърпали напред, но не конкретно за гърди по схемата тежка/лека трен. в седмицата.
И двата метода работят.
Повече нямам какво да кажа по темата.

02.12.07
15:31

@mitaka101
Може ли да ти задам няколко въпроса на лично отностно програмата за гърди да не спамя темата на човека?

02.12.07
17:33

Намали си сериите наполовина само с тези упражнения които усещаш най-добре и им прави масажи между сериите. Не е смешно работи.

03.12.07
18:33

Пич, не си внимавал много в часовете по биология май....
Значи сигурно няма да се изразя максимално точно но надявам се да ме разбереш
аз не съм някой голям фитнесджия...но мускулна треска можеш да имаш само до 3 седмици максимум
след като си почнал да тренираш даден мускул!!! цаката на разстежът е да тренираш докато ти умалее мускула и още малко но да не достигнеш до претренираност....щото това влияе много лошо на нервната ти система а да не говорим че не ти донася разстеж на мускула. трябва да се тренира с нормална тежест така че да можеш да направиш 6 нормални повторения и последните 2 с повече напан....
тези твойте мускулни трески за които говориш всъщност са от това че си си “изпържил” нервната система и тя трябва да се възстанови а не защото си направил добра тренировка ;) ...
Може да има много не съгласни с това, но това ми го казал учител по биология и то доста признат учител... :) така че ако искате вярвайте ;) това е от мен

04.12.07
07:55

Стажа ми е две години и два-три месеца вече, без прекъсване. Понеже питате от лежанка правя 3 по 6 с 90-95 кг. Не смея да сложа още килограми защото едното рамо ме боли, но тези кг ме натоварват достатачно, тъй като последните повторения ги правя с голям зор и понякога не успявам без помощ. Флайса го правя с два дъмбела по 20кг. След това кросоувър и кофички с тежест.  Висок съм 193см тежа 94кг. Ръка 40см. , процент на мазнини 14% (според една програма в нета).
Проблема ми не е в това, че не мога да натоваря гърдите максимално - напротив. Изцеждам ги максимално с тази програма с която съм сега. Проблема е болезнената мускулна треска и в това че няма растеж. Което можеби второто е следствие на първото.
А иначе изоставането не е толкова фрапиращо, но ще се харесвам доста повече с малко по големи гърди.

ТЮ

04.12.07
09:07

казано от RedWalker на 01.12.07, 17:47:

кофите не са много добри

може ли да те помоля да се обосновеш? Кофите са супер!

04.12.07
11:01

Моят съвет е да опиташ предизтощаваща тренировка и да не правиш повече от две работни серии на упражнение, най-много 6 работни серии на тренировка. Дай си повече почивка, примерно денят след гърдите може да го оставиш почивен, както и поне един ден преди тренировката недей да правиш нищо. Аз бих опитал следния вариант-суперсерия флайс с изтласкване с дъмбели и накрая кофички с тежест, изпълнени бавно за максимално разтягане.  Между сериите разтягане, както и след тренировката. Много е вереоятно да претренираш досега, защото си надъхан да оправиш изоставаща мускулна група, вдигаш тежко, не усещаш кога си минал прага на растежа и затова имаш толкова време мускулна треска.

04.12.07
13:26

казано от Тютчев на 04.12.07, 09:07:

казано от RedWalker на 01.12.07, 17:47:

кофите не са много добри

може ли да те помоля да се обосновеш? Кофите са супер!

Правописна грешка просто.. това “не” не трябва да е там.Разбирасе, че кофите са много добри.Сега ще редактирам поста..

04.12.07
22:15

казано от mastarpan на 04.12.07, 07:55:

Стажа ми е две години и два-три месеца вече, без прекъсване. Понеже питате от лежанка правя 3 по 6 с 90-95 кг. Не смея да сложа още килограми защото едното рамо ме боли, но тези кг ме натоварват достатачно, тъй като последните повторения ги правя с голям зор и понякога не успявам без помощ. Флайса го правя с два дъмбела по 20кг. След това кросоувър и кофички с тежест.  Висок съм 193см тежа 94кг. Ръка 40см. , процент на мазнини 14% (според една програма в нета).
Проблема ми не е в това, че не мога да натоваря гърдите максимално - напротив. Изцеждам ги максимално с тази програма с която съм сега. Проблема е болезнената мускулна треска и в това че няма растеж. Което можеби второто е следствие на първото.
А иначе изоставането не е толкова фрапиращо, но ще се харесвам доста повече с малко по големи гърди.

Растенето идва от яденето но предполагам вече го знаеш, колкото до тренировката за маса на гърдите можеш да използваш 10х10 , това е схема при която взимаш тежест с която можеш да направиш 14-15 повторения предполагам при теб ще е 75 - 80 кг и правиш 10 серии по 10 повторения, не повече и не по малко - за 2-3 месеца по тази схема би трябвало да налееш в гърдите ако се храниш добре.

05.12.07
07:04

Alkorin 10 серии с по 10 повторения само от лежанка ли? А други упр. да правя ли. Другите съгласни ли сте с мнението на Alkorin ?

05.12.07
10:37

Всеки начин, по който можеш да изненадаш мускулите си е  добър и ще ги накара да се адаптират към него, т.е. да порастнат. Пробвай всичко, още на втората-третата тренировка ще усетиш дали дава резултат.

05.12.07
11:47

казано от mastarpan на 05.12.07, 07:04:

Alkorin 10 серии с по 10 повторения само от лежанка ли? А други упр. да правя ли. Другите съгласни ли сте с мнението на Alkorin ?

На лежанката, отделно може да вкараш 1 упражнение за горни гърди и едни кофички.

05.12.07
15:05

Благодаря за съветите.

05.12.07
18:10

Абсолютно същия проблем се получава и при мен.След тренировка за гърди имам ден или два болезнена мускулна треска на гърдите, след това още 2 дни отшумява.Първо правих на лежанката 4 серии с по 10 повторения,полулег на наклонена лежанка,флаис и кофички.Сега правя на лежанката пирамида, полулег с дъмбели ,флаис и кофички или с дъмбели на пеика с обратен наклон.Все още не съм усетил промяна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1