За фибрите и ALA (алфа-липоева к-на)

01.12.07
18:08

Здр-те.
Доста изчетох от този супер форум,за което БЛАГОДАРЯ.
Имам няколко въпроса,доста се чудех къде,в коя тема да ги пусна и понеже ненамерих реших тук да го направя,дано не ме ругаете.
На 26 години съм,практикувам от 14 години фитнес-аеробно.Преди 5 години заболях от Остър-гломеролонефрит в последствие и Инсулинов диабет.Сега тренирам,за да лекувам диабета,не физически резултати.Това бе накратко.
Забелязох,че тук сред нас (форума) има лица,които значт невероятно много неща и бих ги помолил за съвет:

Въпроса ми е по повод Фибрите и Алфа-липоевата  к-на.
Дали при постоянното им приемане дори и на един от двата продукта,ще имам някакви увреждания в последствие на тези 2 продукта.Целта ми е да намаля до минимум инсулина,не да постигна физически резултати.

ИСКАМ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМ И ДА СЪМ ПЪРВИЯ НАПРАВИЛ ТОВА ПОСТИЖЕНИЕ,имам амбицията и достатъчно хъс,но ми липсват знания.

Поздрави и БЛАГОДАРЯ на всички.

Темата беше редактирана от Дамян на 01.12.07 19:31.

ИВ

01.12.07
18:35

Явно не съм достатъчно ковпетентен по въпроса и май не го разбрах, но...

Фолиена киселина - 400 mcg(микрограма) - 100 % дневна доза. Прием на 800 mcg би бил оптимален прием за едно денонощие.

Фибри - гледай да доставаш поне... 5-8 грама фибри на едно хранене. Лененото семе е идеален избор.

01.12.07
19:18

Мерси колега.Но има и друго.Дали е препоръчително при моят вид заболяване.
Малко се обърках и аз,много съм отвеян,но става дума за ALA (Алфа липоева к-на),не дотолкова за фолиева,понеже фолиевата неиграе роля при разграждането на въглехидратите.
Алфа-липоевата,тя ме интересува и нейните варианти за прием и от къде да си я набавя.Предпочитам да не е интернет.На коя фирма да бъде и.т.н.

П.П. Доста Ви обърках май.Ма и аз съм един,само се вълнувам

Мнението беше редактирано от Дамян на 01.12.07 19:29.

ИВ

01.12.07
19:32

Обикновенният прием на АЛА се равнява на 50-100 милиграма дневно.

Дози от порядъка на 600 милиграма и отгоре се използват за лечение на диабетна невропатия без появата на сериозни странични ефекти ;).

01.12.07
19:35

казано от Nosferatu на 01.12.07, 19:32:

Дози от порядъка на 600 милиграма и отгоре се използват за лечение на диабетна невропатия без появата на сериозни странични ефекти ;).

Знам,че я препоръчват при неинсулиновия диабет(ALA),тоест на хапчета.А как стой въпроса със инсулиновия вид ?

П.П.  На коя фирма да опитам този продукт,да си закупя ?

ИВ

01.12.07
19:37

Българска фирма - “АдиФарм”

Чуждестранна  - “Syntrax Innovations” - има представяне в раздела за Производители/Вносители..

ИВ

01.12.07
19:43

казано от Дамян на 01.12.07, 19:35:

казано от Nosferatu на 01.12.07, 19:32:

Знам,че я препоръчват при неинсулиновия диабет(ALA),тоест на хапчета.А как стой въпроса със инсулиновия вид ?

Незнам дали съм ти разбрал въпросът пак, но :

АЛА е доказала свойствата си при намаляване на инсулиновата резистентност.

01.12.07
19:45

Да,тя кара панкреаса да отделя по-качествен инсулин,но тук някъде  бях чел,че я препоръчват на 100% при диабет,който е без инсулин, например с хапчета.

02.12.07
20:00

Ако това са всичките мнения,значи цяла България е нямала интернет през събота и неделя

Мнението беше редактирано от Дамян на 02.12.07 20:00.

02.12.07
22:46

Фибрите под каква форма ще ги набавяш?
Конкретно за тях - понеже не ги усвояваш (тоест минават си директно към дебелото черво) няма начин да ти влияят на инсулина.
Липоевата киселина не съм я пробвал и нямам мнение за нея.

03.12.07
21:26

Съмнявам се,че с липоева киселина ще можеш да излекуваш диабет.Информацията ми за нея е,че понижава холестерина в кръвта и има детоксично действие.Под названието алфа-липоева киселина се прилага в доза 3-4 пъти дневно за профилактика и лечение на атеросклероза ,при хепатит,цироза на черния дроб и др.При диабетна полиневропатия се прилага под форма на венозни инфузии в доза 6оо мг дневно в курсове по 10 дни.Липоевата киселина е витаминоподобно съединение.

04.12.07
11:58

Не ,че щях да спра инсулина,ма както и да е.
Значи,не ми върши работа като цяло и немога да я ползвам

04.12.07
12:13

Що се предаваш?
Пробвай - явно друг тука не е пробвал и на теб се пада честта да ни ограмотиш по въпроса.
Намали инсулина и виж да ли Алфа-та ще ти обере негативния ефект от намаляването.
Или просто започни да я пиеш и виж дали ще получиш траен спад в кръвната захар.
Няма да си първия, който прави “невъзможни” според сегашната наука неща.
Хубаво е да си записваш подробно какво правиш за да можеш после да направиш точни изводи.
И споделяй как върви експеримента - най-малкото ще получиш морална подкрепа.
Успех!

04.12.07
13:23

Мерси за което Мите,дет викаш АЛА едва ли ще ми навреди, в нормални количества.
А и утре влизам в болницата за профилактични прегледи и ще съм в София.Мисля,че ще поспоря с доктора на тази тема

Мнението беше редактирано от Дамян на 04.12.07 15:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1