02.12.07
19:49
Знам,че е добре след тренировка да се приемат аминокиселини,но ме интересува и за другите ;)
Темата беше редактирана от jogabonito на 03.12.07 17:19.
Съжелявам на Off-а,но от по горе изброените на абслолютно нищо ненаблягам и неупотребявам в повече.
Предполагам,повечето ще кажете `ми закакво пиша`,ми защото мисля,че не само въглехидрати....... се приемат след тренировка,особено ако сте пред фаза - маса
Мнението беше редактирано от Дамян на 02.12.07 20:04.
Не може да се обсъди този въпрос чрез анкета. Не е добре формулиран въпроса - омешал си хранителните добавки с храната. Задължително след тренировка е суроватъчен протеин (ако има и аминокиселини, които присъстват в анкетата - тях също). Но това са хранителни добавки. Ако говорим за храна - нейният ред е ок.1.30ч. след тренировката, като е добре да има бързи въглехидрати (ориз, картофи) + белтъчини (пилешко, риба...).
02.12.07
22:16
Еми не е правилно формулиран въпроса.
След тренировка е хубаво да се приемат бързи въглехидрати + лесноусвояем протеин. Мазнините не са препоръчителни, защото забавят бързото разграждане на хранителните вещества...Е поне това знам аз, от това което съм чел :)
След тренировка още в залата гълтам едно Сарру, а като се прибера плюскам всичко да не изпусна нещо важно :lol:
03.12.07
17:17
Аз знам,че след тренировка е най-добре да се поглъщат амино киселини,защото след всяко по-тежко физическо натоварване се късат мускулни влакна и амино киселините спомагат за възвръщането им ;) ,за това след тренировка гледам да ям въглехидрати и повече аминокиселини.Иначе не ми е ясно защо не е правилно формулиран въпроса?Ако нещо има за добавяне или промяна казвайте ;)
03.12.07
21:31
Сложни въглехидрати най - често. Въпреки, че след малко ще ударя един омлет. Според зависи.
03.12.07
22:14
Аз лично “хапвам” 30 грама протеин,5 аминокиселини,5 гр.глутамин , 2 гр Креатин и една вафла Боровец , ммм - много ги обичам ;)
04.12.07
07:01
Ако хапна аминокиселините, чисто и просто ще си ги повърна, тъй като вкусът им е всеизвестен. :) Но по принцип:
1. Веднага след тренировка - аминокиселини, мед, протеинов шейк (понякога)
2. Следтренировъчно хранене - или е микс от яйца и извара, или е подходящо месо (редувам през дните). Въглехидратите идват от варени / печени картофи, хляб от онзи “за животни” или царевица / грах.
Намерих някакъв странен боб в консерви с 20гр въглехидрати на 100, та ще му дойде ред скоро да го проуча.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.12.07 07:02.
04.12.07
07:41
Аз след тренировка вкарвам свинска пържола със задушени зеленчуци ;)
Понякога се случва да е бутче, но преобладава свинското.
Мазнинки яко :)
30 гр суроватъчен протеин + малко креатин + нещо сладичко или плодове, ако имам под ръка
Ами накратко:
Веднага след тренировка - 30-40 г. глюкоза на прах
След един душ - доза суроватъчен изолат
1 час след това - сандвич от ръжен земел с телешко филе
Около 2 часа по-късно - вечеря, обикновенно е бъркоч от извара, телешко/свинско филе, кис. краставички, маслини и малко смляно ленено семе
:)
04.12.07
14:51
1. Задължително прост въглехидрат - залагам на декстрозата.
- Ако не приемам суплементи
1. Извара, веднага що ме прибера.
2. Час и половина след това - месо с ориз/картофи
- Ако приемам суплементи
1. глутамин и аминокиселини заедно с декстрозата
2. след около 30 мин - протеинов шейк
3. час, час и половина след това - месо с ориз/картофи
В най-добрия случай - 5-6 яйца с много масло и нещо свинско...в най-лошия - каквото има в магазина (случва се да бързам :) )
непосредствено след тренировка пия суроватъчен протеин и аминокиселини(ако има) и 15-20 минути след това хапвам 1 банан с мед
казано от Perfanov на 05.12.07, 06:09:
непосредствено след тренировка пия суроватъчен протеин и аминокиселини(ако има) и 15-20 минути след това хапвам 1 банан с мед
А трябва да е обратното.Непосредствено след тренировката мед+банан за да вдигнеш нивото на гликогена,което ще спомогне за по-доброто усвояване на протеина.
06.12.07
17:57
След тренировка 2 дози протеин с 5гр. кретаин и около( 5оомл Gatorate 30гр въглехидрати ).Един 4ас по късно наблягам на 200гр сладки сварени картови с около 200 гр пилешки гърди с салата или броколи с 10гр Олио