04.12.07
20:19
Здравейте,
С жена ми искаме да направим 4-ти член на семейството,
но се притесняваме, че от употребата на хранителни
добавки може да са се натрупали токсини или бог знае
още какво в организмите ни.
Аз например от доста време съм на Но-иксплоуд,
100% Whey на Оптимум, Трибулус на Оптимум
и Еленов корен.
Съпругата ми консумира здравата Л-карнитин.
Според вас някои от тези продукти може ли да се отрази
на бъдещия плод?
Темата беше редактирана от Marccus на 04.12.07 20:46.
05.12.07
00:05
Наи добре се консултираите с лекар.
Категорично - няма никакъв проблем! Л-карнитин се препоръчва вече и за бременни жени, тъй като тонизира сърцевия мускул! Не се плашете. Повод за притеснения не би трябвало да има и заради трибестана.
Токсин се натрупва от прекомерна злоупотреба от храни, добавки, не вярвам във Ващия случай да има такива натрупвания.
05.12.07
06:21
Не виждам как това, че ти (Pepper) консумираш достатъчно протеин за ден и подобряваш качеството на сперматозоидите си ползвайки трибулус ще повлияе на бебето Ви, освен косвено положително. Не мисля, че л-карнитина би бил проблем за родилката, но дозата следва да се определи от консултант по хранене и кърмене.
Добро утро,
най-вече ме притеснява бустъра, за който си говорихме, че е възможно
да понижава нивото на тестостерона, също и неестествения напомпващ
ефект.
05.12.07
06:59
Буустъра няма да навреди на плода. Щото плода още не е направен, нали? Пък от него до плода има доста клетъчни деления. Другото - в плода ти внасяш само ДНК. Майката ще го храни. Спираш буустъра и си сигурен за ДНК-то си. Отпусни се :) ! Вземи си лецитин, есенциални мастни киселини и НАД и ги пий 2-3 седмици преди голямата седмица. Тренирай често с акцент върху тонизиращия ефект в тоя период, ще рече на 60-68% от макс. с къси серии и кратки тренировки.
Значи,не знам какво съдържат Но иксплоуд и Уей на оптимум. Затова не мога нищо да кажа за тях.Трибулус подобрявал оплодителната способност.Обаче как действа на ембриона не се знае.За еленов корен и карнитин също не се знае.Ако се спрат след 3-4 седмици ще се изчистят.Да не се забравят и другите вредни вещества.Цигарите и при двамата са вредни в тоя случай.Алкохола може да повреди ДНК-то при мъжа и се родят деца с нервни и психични увреждания.
Има и полезни вещества.На жените се препоръчва преди и през бременността да вземат фолиева киселина в определена доза.При липсата и,се получавали някои вродени увреждания на детето.Бременните жени да се пазят от рубеола.Тая болест има силно увреждащо действие.Може да родят деца без ръце или крака.Или без части от някой крайник.Активният херпес може да повреди зрението на новороденото
05.12.07
15:45
Моето мнение ако те интересува: спри ги.
Всичките.
Няма гаранция какво точно съдържат, как действат при алергии и дали наистина действието им е толкова гарантирано безопасно. За тея продукти обикновено има само маркетингова информация - те са зверска световна индустрия, аз изследване на вредните ефекти още не съм видял, а смело мога да твърдя, че даже яденето на много месо може да има вреден ефект(който обаче е изследван) а какво остава за храни, които не са естествени поне от гледна точка на ензми, водно съдържание, концентрация и т.н.
Л-карнитина не би следвало да е вреден като псевдовитамин, но при условие, че се доказа, че болшинството витамини в аптеките, плод на частично изкуствен синтез не отговарят като верига на истинските, а само по съдържание и в следствие на това могат да имат даже обратен ефект, не знам дали величието на Л-карнитина е гарантирано.
Има време да вземаш добавки.
Толкоз поне докато забременее жената можете да изтраете. То даже според мен от постоянното приемане на добавки най - добрия ефект, който можеш да очакваш, е плацебо.
05.12.07
16:56
“Плацебо ефект” е категорията, която е подходяща за абсолютно всяка хранителна добавка. :)