05.12.07
14:40
Здравейте ! Искам да ви попитам нещо,на което никога не съм можел да си отговоря.В сряда ми се пада по програма да тренирам рамо + 15-20 минути кардио, ако искам да не качвам мазнини след тренировка към киселото мляко, да взимам ли и бърз въглехидрат ?Знам че след кардио като взимам бърз въглехидарт се обезсмисля ефекта му , но рамото трябва да се възстанови чрез въглехидрат ?
Взимай след тренировка декстроза или мед, ако само това са ти бързите въглехидрати за деня няма да се омазниш, но зависи и какви мазнини взимаш и т.н.
Това са ми бързите въглехидрати за целия ден, а относно мазнините - фъстъци и риба.
То цялото ти следтренировъчно хранене не е как трябва.Бързия въглехидрат е задължителен,освен ако не си на НВД.Киселото мляко има протеин,но не от този,който ти е нужен след тренировка.Суроватъчен протеин ще бъде екстра,в отношение като храна-яйчните белтъци са супер.Киселото мляко е добре,но в други части на деня,но не и след тренировка.Ти явно не чистиш в момента?Тогава какъв ти е смисъла да правиш кардио?
05.12.07
16:57
Съветвам те да не правиш кардио на този етап, сега качвай, ако после се омазниш - ще чистиш.
05.12.07
18:46
Мое да прави кардио за да качва по чисто !! Освен това кардиото е полезно за здравето и подобрява капацитета на дробовете !!Винаги е хубаво кам анаеробната (силовата ) да има и аеробна !!Според мен трябва да се сачетават!!
Не съм особен капацитет относно темата за възтановяване след силов тренировка, но относно кардио + бърз въглехидрат веднага след това не ми се струва разумно. Защо не изместиш кардиото в “почивните” дни?
И от това няма смисъл-да ги мести.Иначе ако иска да си развива дробовете,да си го прави.
А Иво влезна в бисерите.
Приетия бърз въглехидрат веднага след силовата тренировка няма да се трансформира в мазнина, а ще попълни изчерпания гликоген. Трябва да се внимава в останалите приеми на въглехидрати през деня, като по възможност да се изключат направо бързите. Също така замени фъстъците с други източници на мазнина - ленено масло, фъстъчено масло, орехи.
Благодаря на всички.Всеки ден правя по 1 мускулна група и нямам почивни дни, освен неделята.Иначе за млякото, 4-5 месеца съм ял така и виждам резултати, на този етап не мисля да променям.
Между другото, самото кисело мляко също е бърз въхлехидрат, лактозата е бърз. въгл.
06.12.07
18:13
Определено не е така !!!Таи като бактериите в киселото мляко ядат лактозата !!!
Също така замени фъстъците с други източници на мазнина - ленено масло, фъстъчено масло, орехи.
били пояснил заради мен, защо да го направи това?
06.12.07
23:40
Между другото, самото кисело мляко също е бърз въхлехидрат, лактозата е бърз. въгл.
Това важи за прясното мляко, но не и за киселото.
07.12.07
16:38
Чрез храносмилането и метаболизма въглехидрате се разграждат на мулекули глюкоза,който непосредствено се използват за енергия или се складират като гликоген ;) . Добре е да приемаш бързи въглехидрати след тренировка :)