04.12.07
17:44
Здравйте? Преди около 25 дена(08.11) си взех 1кг суроватка(май с повечко лактоза)+ 1кг креатин монохидрат за 30лв. Взимах ги по 2пъти дневно в дни на транировка(кикбокс и правех малко фитнесче) и по 1 път в оснаналите (съответно по към 30 и 5г. дозата). Малко след края на зареждането с креатина(4х5г/ден) от тъпотия реших да взема дозата(30+5г) с прясно мляко(много ми се допи) и най-вероятно от това( сигурномного голямо и концентрирано количество белтъци е трябвало да обработят бъбреците и са се задръстили може би) почнаха да ме болят бъбреците(перманентна несилна болка-дори и след изпикаване не намаляваше). Веднага след това спрях да ги прочистя; След като уж прочистих бъбреците прочетох подробно статията в сайта(”Креатинът-повелителят на силата и експлозивността” или нещо подобно), в която пишеше че креатинът, произведен от тиоурея(какъвто най-вероятно е моя за 15лв/килото) при по-дълъг период на вземане можел да доведе до алергии, нарушена бъбречна функция и дори рак и понеже родът ми е предразположен към алергии и рак доста се уплаших и замислих да продължа ли с добавките. Вие как бихте ме съветвали- да взимам креатина на по-големи дози, за да свърши по бързо и съответно пероида на приемане да не е толкова дълъг или ??? А протеина- да на маля дозата и не смесвам с други белтъци за да не товаря/прецаквам бъбреците???
бтв: забрави да спонема, че чувствах лека сухота в устните и устната кухина (или поне така съм си мислил/внушил)
п.с. дано не съм ви утекчил с изповедта си ;)
Мерси предварително за съвета! :)
Поздрави!
Ехаа...чудя се как хората си купуват някакви промишлени количества добавки за никакви пари и после се чудят аджеба що ги боли тва и онова..ама поне е интересно някой друг като си играе със здравето..
Моето мнение е СПРИ да ги пиеш и направо ги хвърляй тези неща!
Как ти беше приемът на вода през това време?Още повече ,че говориш и за сухота в устата,ме кара да си мисля,че не пиеш достатъчно вода.Това е особено важно при приемът на добавки, и най-вече при креатина,понеже ако водата липсва доста повече натоварваш бъбреците.Насилвай се да пиеш повече вода.3-4 литра на ден ти е минимума.Друг е въпросът за качеството на въпросните добавки.
казано от vatchev на 04.12.07, 17:57:
Ехаа...чудя се как хората си купуват някакви промишлени количества добавки за никакви пари и после се чудят аджеба що ги боли тва и онова..ама поне е интересно някой друг като си играе със здравето..
Моето мнение е СПРИ да ги пиеш и направо ги хвърляй тези неща!
Ок, и аз така мисля че ще е най-добре за здравето. А в статията за креатина ми е чудно какво са имали впредвид под “продължителен пероид”- 1 година или нещо от сорта ?
@Jay_C, за водата- яко пиене и пикаене, както би трябвало да бъде. А добавките са насипни, от чували- знам че звучи доста съмнително, но тогава се чуствствах убит от тренировки,дори и след дълга почивка...
Мнението беше редактирано от tucson на 04.12.07 18:42.
казано от vaskotoo на 04.12.07, 19:05:
1кг креатин-30лв :grrr: .... само за пример 200гр нутрим е кам 22лв .....
както написах в 1вия пост- 30лв ми излезе по кило от 2те, което разбира се говори още по лошо за качеството :-/
казано от tucson на 04.12.07, 19:12:
казано от vaskotoo на 04.12.07, 19:05:
1кг креатин-30лв :grrr: .... само за пример 200гр нутрим е кам 22лв .....
както написах в 1вия пост- 30лв ми излезе по кило от 2те, което разбира се говори още по лошо за качеството :-/
Моя грешка .... ми както са писали по горе фърляй ги човек ... тва с бъбреците е нормално ... недей да пийш щот мноо лошо става ...
казано от Финдо на 05.12.07, 14:13:
Евтиното излиза скъпо...
Защо го пиеш въпреки,че знаеш,че са ментета?
Защото познавам 2ма от от тренировките, които ги пият (същите протеин и креатин) и се позарибих. Казаха ми че са чисти и т.н.; Подлъгах се защото се хвалеха кака били по-жизнени и пълни с енергия през целия ден/и заради ниската цена, а аз бях убит от доста месеци тренировки 5пъти седмично(по кикбокс). Колебая се , защото имам съмнение, че тия болки може да не са от креатина, а може и да са- още да не са се прочистили бъбреците. Ма сега ще се отърва от тях.. А може би защото не съм го вземал с въглехидрати и нагладно през зареждащия период и изобщо?(даже 1вия път с айран)
А можете ли да предложите нещо(начин/метод) за качествено прочистване ?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от tucson на 05.12.07 17:51.
Това е китайски креатин и уей-протеин 65%. Китайския креатин (пакетират го някои български “производители” и пишат, че е тяхно “производство”) е с чистота 99% - тоест 1% е някакъв отпадък от производството. Какъв? Никой не може да ти каже. И ако си мислиш, че 1% е малко - сметни го от 10гр колко е, а това ти е дневната доза. За сравнение на Оптимум (например) креатина е с чистота 99,98%.
Втори гаден фактор - когато креатина се овлажни става на креатиНИн - неусвояемо съединение, което товари бъбреците.
Гадното на купуването от чували е, че ако не купуваш цял чувал може да е седял отворен дълго време и да се е прецакал креатина. Може и да не е - въпрос на късмет.
Имам едно момче в залата получи проблеми на черния дроб от креатин и протеин на Нутрим. Не от зоб.
На никого не препоръчвам да експериментира със здравето си с хранителни добавки с неустановено качество.
Лично аз ползвам креатин на Оптимум. Лично за себе си съм установил, че 3 грама от него след тренировка са ми достатъчни. Без зареждане, без прием в почивните дни. Тежа 96кг и не съм много дебел. Никога не съм имал проблеми с бъбреци, черен дроб и други карантии. Изпил съм за последните 6 години около 3 килограма креатин на Оптимум.
Изхвърляй боклуците и пий по 5-6 литра вода на ден да поотмиеш помиите.
Сауна с допълнително наливане с течности също очиства.
Всички боклуци влезнали в кръвообращението се изхвърлят само с потта и урината.
В твоя случай наблегни на потта.
А за тонус и възстановяване си вземи качествен креатин и добра витаминна комбинация. Амино киселини и глутамин също са добре дошли. Но не “български” - такива просто няма.
Как с епознава този КреатиНИн, щото моя креатин(чувалния- не разбрах дали е румънско производство или само го вземат от румъния на едро) си изглежда съвсем като нормален такъв, а ме боляха бъбреци и черен дроб от него. Мисля че предостатъчно пих вода, пиках и се потих(от кикбокса). А какви пари е този креатин на Оптимум?
08.12.07
15:01
казано от tucson на 08.12.07, 13:06:
Как с епознава този КреатиНИн, щото моя креатин(чувалния- не разбрах дали е румънско производство или само го вземат от румъния на едро) си изглежда съвсем като нормален такъв, а ме боляха бъбреци и черен дроб от него. Мисля че предостатъчно пих вода, пиках и се потих(от кикбокса). А какви пари е този креатин на Оптимум?
За вас няма нит сайтове нито нищо.... всичко на готово.... ама айде и тоя път.. креатина им е 30 лв 300 грама