Въпрос отностно коремните преси...

SN

06.12.07
21:24

Не претендирам, че имам големи познания, затова въпросът ми може да изглежда и малко глупав, но все пак... На 18 години съм, 69 кг, 184 см, тренирам от година и полвина. Преди 3 месеца реших да постегна малко корема и започнах да правя лицеви упори всяка вечер, и коремни преси през вечер. Отностно коремните: 6 разлинични упражнения, с минимални почивки, понякога едно след друго. Та въпросът ми е - да ли не натоварвам  коремните мускули излишно, или пак да ги претренирвам ? Резултата - определено го има (видимо има разлика), но на скоро се замислих, пък да не се пресатарам вече... все пак хората правят 2-3 пъти седмично по 1-2 серии.

ПС - Наясно съм че хранителния режим има голяма роля и тн. , но това не въпросът ми.

Темата беше редактирана от Snotty на 06.12.07 21:26.

Моя корем само така го пооправих това лято. Може малко да смениш техниката. Имам предвид сега да започнеш да го тренираш с тежести например за да добие пресата дълбок и масивен вид.

SN

06.12.07
22:03

казано от Георги Гайдов на 06.12.07, 21:26:

Моя корем само така го пооправих това лято. Може малко да смениш техниката. Имам предвид сега да започнеш да го тренираш с тежести например за да добие пресата дълбок и масивен вид.

Не то не е че няма резултат... просто 6 x 20 почти без почивки, през ден...чудех се да ли не прекалявам. Отностно техниката, може би няма да е зле от време на време да правя корема и в залата, въпреки че аз го правя вечер преди лягане и просто ми е по удобно у нас (като време и място).

06.12.07
23:57

Аз не виждам смисъл в това което правиш, но така тренират мнозина и е нещо общоприето...

18.12.07
21:11

Напредналите и състезателите понякога тренират корема дори и в минути не в серии и повторения. Примерно днеска има 20 мин корем ;)
Но иначе не правиш нищо грешно , корем мн. трудно се претренирва проблема е, че като се тренира много и свиква. Трябва да се подменят упражненията да се добавят по-трудни или да се тренира с тежести както каза колегата.Но упражненията се стяга а формата по друг начин идва .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1