06.12.07
13:21
значи вапроса ми е следния имали някакав проблем ако правя раменна преса зад врат и разтваряне на рацете в страни с дъмбели в една тренировка защото чета в саита че и 2те натоварват главно средната част на рамото и се чуда да не стане някакво претрениране
Прави упражненията с умерени тежести, които ти позволяват абсолютно правилно изпълнение на движението, защото изсилваш ли се, лесно се претренират. Иначе започвай с пресите и после разтварянето.
Защо когато правя раменна преса зад врат бутам 20 8 пъти и на когато сложа 30 -40 немога и един път при положение че от лежанката си вдигам солидни килограми за моя триседмичен стаж. мхм тази мисъл ми се върти и немога да стигна до решение.
Мда... и аз първата седмица се чудех защо не правя серии с 200кг, но и досега не съм стигнал до отговор ;) Потренирай малко.. направи поне половин година стаж и ще видиш как ще скочи и силата.
казано от efir на 06.12.07, 19:18:
Защо когато правя раменна преса зад врат бутам 20 8 пъти и на когато сложа 30 -40 немога и един път при положение че от лежанката си вдигам солидни килограми за моя триседмичен стаж. мхм тази мисъл ми се върти и немога да стигна до решение.
Не става от раз. :)
При бутането от лег, освен рамото и трицепсите, солиден тласък дават и гърдите. ( неслучайно, това е упражнение за гърди ;) )
Би било странно, ако правиш раменна преса с повече килограми, отколкото слагаш на лег.
06.12.07
20:46
Аз ще използвам темата да попитам, може ли някой да ми каже (понеже съм начинаещ тренирам от 2 месеца някъде) как е бил в началото с щангата зад глава за задното рамо ,защото аз го правя с 20 кг и ми е трудничко...
06.12.07
21:18
казано от С7АЛК3Р на 06.12.07, 20:30:
Би било странно, ако правиш раменна преса с повече килограми, отколкото слагаш на лег.
Раменната преса незнам, но ми се е случвало да видя момчета, които правят бицепсово сгъване с повече килограми, отколкото вдигане от лег :-) (техниката на изпълнение не я коментирам)
06.12.07
21:23
Няма проблем да ги правиш и двете. Даже е по - полезно така.
06.12.07
21:42
ами разтварянето с дъмбели в страни може ли да го правя парво с една рака като с другата сам се хванал за нещо и после с другата незнам как се казва тоя начин имаше си маи некво име
06.12.07
21:51
Можеш. Редувай ги.
07.12.07
10:44
питам дали може щото се чуда да не би едната ръка да получава по голяма почивка от другата пак ми е удобно като правя така парво с едната после с другата имам опора и мога да дигна повече килограми
казано от asdfghjkl11 на 07.12.07, 10:44:
питам дали може щото се чуда да не би едната ръка да получава по голяма почивка от другата пак ми е удобно като правя така парво с едната после с другата имам опора и мога да дигна повече килограми
И правиш повече чийтинг. ;-) Спокойно, няма проблем. За почивката не се притеснявай. Колко повече почивка получава едната ръка - няколко секунди (максимум 5-6). Щом ти е по-удобно прави така докато свикнеш, а после пробвай едновременно с двете. По-трудно е, защото трябва да разпределяш вниманието си между двете ръце, за да повдигаш равномерно.
казано от Adolf Hitler на 06.12.07, 20:52:
Че лоста не е ли 20кг?
аз го правя на смит машина с 2 диска по 10 .
07.12.07
18:25
мхм значи нема проблем да правя парво с едната после другата наистина така ми е по добре сасредоточавам се по добре и дигам повече мерси на всички ако има хора с още мнения да казват няма да са излишни ;)