Проблем с връщането на килограми

07.12.07
19:23

Здравейте!
Проблемът ми е в това, че не мога да си върна килограмите които бях. Тренирам от близо година и половина като може би единствено първия месец съм бил под 70 кг(ръка към 36 см). Следващата половин година постепенно ту качвах, ту спадах, но никога под 70 кг (нормално към 72) и под 37см ръка. Единствените добавки които съм взимал за тази година и половина стаж са креатин и глутамин, като креатина съм го пил общо 2 пъти (единия само него,а другия с глутамин). Първият път когато взимах креатина ръката ми порасна с близо 1.5см и силата ми доста се качи (бях към75 кг), но сравнително бързо след като го спрях паднах отново на 72 кг,ръка вече 37.5 и силата малко падна. След това ми се наложи за малко да спра фитнеса, но това не ми се отрази сериозно. Февруари месец (тази година) направих втори цикъл с креатин и глутамин от които станах пак към 75 кг, 38 см ръка + малко сила. Тогава обаче не задържах толкова вода колкото първия път и погрешно на очакванията ми не загубих нищо, нито от масата нито от силата. След като свърших с тези добавки почнах да карам само на ядене. Лятото си ходех пак както обичайно 3 пъти в седмицата на фитнес, ядях мюсли на закуска,след това ходех да тренирам като изобщо не съм се мъчил да си подобрявам постиженията(по скоро за кеф),след тренировка си правя един шейк с банани,орехи,кисело мляко и мед и другите ми 2 яденета обикновено бяха варени яйца и извара. И отново учудващо за мене започнах да качвам по малко. Стигнах 76-77 кг и 38.5 ръка, и така дойде повратния момент в който си докарах травма на кръста(която още не съм оправил), спрях да тренирам,наложи ми се да замина за провинцията,разболях се и спрях изобщо да ям за няколко дена. Та прибрах се септември и си викам чакай да се измеря да видя колко съм паднал и кантара закова на 72,37 ръка (обичайното). И аз си викам добре щом е само толкова бързо ще си върна топ формата :) . Започнах отново фитнеса и да се храня подобно на лятото , само че този път вместо да качвам започнах да свалям. Паднах на 68( и нещо) кг и на 36см ръка. Пробвах да си открия грешката. Вкарах повече въглехидрати в диетата, смених си програмата и нещата лека полека потръгнаха. Качих не повече от 1 кг маса и по половин сант. на ръцете, и отново закучи. Тъй като почти цялото време от както тренирам бях в по- добра форма, а сега след година и половина съм на същото ниво на което почнах, очаквах че лесно ще си върна изгубеното. Но не стана така и сега започвам да се отчайвам. Просто не виждам защо след като в момента се храня по-добре от лятото и си тренирам с програмата с която качих най-много не мога да си върна формата. Та ако някой от вас  може да ми подскаже какво да направя бих му бил много благодарен. Между другото висок съм 181-2 см и в момента тренирам по програма: първи ден - гърди,рамо; втори ден- гръб,трицепс; трети ден - крака бицепс; Избрал съм я така, зашото рамото ми върви добре и няма нужда от по специално внимание. И още нещо да спомена- не мога да си позволя всеки ден да ям пилешко месо.

07.12.07
20:01

Щом вървиш назад нещо наистина куца.Като гледам тука във форума наблягат на един път натоварване в седмица на мускулна група.Пробвай да натоварваш мускула по два пъти в седмицата.Дай малко повече инфо за програмата ти,колко серии и колко повторения.Да не би да претренираш?

07.12.07
20:20

Ми за програмата не мога да дам много инфо, зашото я сменям на 3 седмици (само упражненията). За големите МГ правя по 10-12 серии, а за малките- 9. Обикновено за дадено упражнение правя една загряваща и 2-3 работни серии (някои на пирамида, някои не). Повторенията в последно време за повечето упражнения са  от 8-12 , защото така усещам че по добре се натоварват мускулите.

ZO

11.12.07
10:00

Аз бях със същия проблем и мисля,че успях да го преодолея.Как стана-изкарах един силов цикъл,почнах да правя сериите с повече тежест и прогреса продължи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1