За добавките, въглехидратите, стероидите и ЧЕРВАТА!

06.12.07
16:32

Здравейте!
Наскоро се сблъсках с проблем, който на повечето от нас билдерите е безинтересен и изглежда маловажен. Свързан е с режима ни на хранене и всичко, което приемаме през стомашно-чревния тракт. Всеизвестно е, че антибиотиците например са вредни когато се употребяват редовно (също както и стероидите) и сега ще разкрия еин от тези аспекти, който е свързан и с тоновете въглехидрати и други вещества, които създават рай за една гъбична “инфекция” наречена кандидоза. Предизвиква се от увеличеното ниво на иначе естествената за червата ни Candida Albicans. 
Факт е, че антибиотиците унищожават не само лошите но и добрите бактерии. И много често след курс на лечение пациентите се оплакват от подуване на стомаха, разройство и други неприятни явления. Това е защото лекарите ни не ни предупреждават за тази опасност, а за нея предупреждават дори листовките на антибиотиците. Какво общо има това с бодибилдинга? Ами ето следните фактори, които причиняват експлозивно размножаване на Candida в червата:
-антибиотици
-стероиди
-големи количества захари (сладки, гейнъри)
-продукти с мая (дрожди) -хляб, тестени изделия, кроасани...
-алкохол
-добре познатата ни “Бирена мая”
и други видове храна . Да ви звучи познато това със многото въглехидрати?
Съветвам всички, които имат някакви оплаквания свързани със стомаха или червата да се поинтересуват дали са прекалявали наскоро с този тип храни и/или медикаменти. Ако изпитвате невероятен апетит за сладко, ако забележите смущения в ходенето до тоалетната, което не ви позволява да се храните както трябва да се храни един билдер, ии просто ако сте любопитни се поинтересувайте поне в интернет за това, което ви казвам. Аз съм изчел стотици сайтове на английски, руски и български. Лечението е продължително и включва строга диета, пробиотици (или много кисело мляко) и разбира се противогъбичен антибиотик като Нистатин, Фунголон и други. (Нистатин е най-лекият, а Фунголон най-силният). Абсолютна забрана за гореизброените храни. Въглехидратите си набавяйте чрез ориз, картофи, содени питки вместо обикновен хляб, защото в него има мая, забравете алкохола, наблегнете на храни богати на белтъчини, забравете за сладки, соленки, кроасанчета, пасти, торти, натурални сокове и всичко, в което има захар! Търпението и упоритостта ще се отплатят и след това ще може да си хапвате пак нормално и да се върнете към обичайния си тренировъчен режим.
Много се надявам да съм полезен на някого или поне да ви информирам за още една опасност, която дебне нас, хората, които обичат да живеят този живот, който искат!

И ПОМНЕТЕ: КИСЕЛОТО МЛЯКО Е ЗДРАВЕ!
Забравете Данон, На Баба, На Дедо и други такива с много шарени кутийки. За най-сигурно си търсете Елби във Фантастико, аз само това консумирам, защото от този завод всички останали си взимат живата култура Lactobacillus.

06.12.07
17:39

Интересни неща...Ние сме билдери и може би опастността представляват стероидите,тъйкато:
1.Не консумирам сладки неща
2.Не пия алкохол
3.Не ям бял хляб
4.Не пия бирена мая

Нито кроасани ям,нито торти,нито пасти...Въглехидратите само от ориз и картофи и пълнозърнест хляб.

Забравих да кажа,че консумирам и прясно и кисело мляко.

Мнението беше редактирано от Финдо на 06.12.07 17:42.

06.12.07
19:44

Ами то билдарите по принцип не се тъпчат с бял хляб и кроасани(или поне аз не го правя)
стероиди не взимам
явно няма опасност :)

07.12.07
07:38

Това е чудесно!
Все пак имах предвид главно гейнърите и стероидите. Аз не харесвам концепцията на стероидите но гейнъри съм пил по 400-500 грама на ден, тъй като съм абсолютен ектоморф и имам нужда от много, много калории. Много калории има само в мазнините и сладките. За ориза вече имаше тема някъде, когато свариш 200 грама в сух вид то става половин тенджера. Което е приблизително 670 калории и 140 грама въглехидрати. За съжаление не мога да изям половин тенджера наведнъж, защото размерите на стомаха на човек 68кг са много кофти бариера. Но както и да е, хубаво е, че има билдери, а не само говеда, които се тъпчат със всичко, до което се докопат и разчитат на Naposim или Дека да постигнат целите си и пренебрегат “досадната” тема за правилното хранене. Аз лично познавам доста такива...

ИВ

07.12.07
07:56

Моля, обърнете внимание на това тук : оставете го това Елби мелби не съм го чувал
http://www.bnap.org/?p=89

07.12.07
12:16

казано от Кобра на 07.12.07, 07:38:

Това е чудесно!
Все пак имах предвид главно гейнърите и стероидите. Аз не харесвам концепцията на стероидите но гейнъри съм пил по 400-500 грама на ден, тъй като съм абсолютен ектоморф и имам нужда от много, много калории. Много калории има само в мазнините и сладките. За ориза вече имаше тема някъде, когато свариш 200 грама в сух вид то става половин тенджера. Което е приблизително 670 калории и 140 грама въглехидрати. За съжаление не мога да изям половин тенджера наведнъж, защото размерите на стомаха на човек 68кг са много кофти бариера. Но както и да е, хубаво е, че има билдери, а не само говеда, които се тъпчат със всичко, до което се докопат и разчитат на Naposim или Дека да постигнат целите си и пренебрегат “досадната” тема за правилното хранене. Аз лично познавам доста такива...

Тва,че взимат стероиди не означава,че не трябва да ядат както трябва...

08.12.07
09:38

Даже тъкмо обратното, Финдо! Винаги съм възприемал стероидите като огромна отговорност що се отнася до хранителен и тренировъчен режим! Тук няма 2 мнения! Факт е обаче, че много момчета нямат “волята на културиста” и мислят че зоба ги освобождава от тия задължения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1