помощ за начинаещ с добавките

08.12.07
19:40

Двоумя се яко и ако може да ми помогнете да взема решение.
15 години и 5 месеца
1.90 см
горе долу 65 кг.

Както забелязвате съм висок и слаб. Тренирам от 3 месеца активно в зала, иначе се занимавам  с фитнес и културизъм от около 1 година и имам претенции, че разбирам от това нещо.  От малък съм виоск но последните две години дръпнах доста и станах 1.90. Така ми е перфектно но килограмите взеха да изостават. Храня се добре но килограмите се качват много трудно.
Когато бях на 14 отидох при личния си лекар и го питах дали мога да пия суроватъчен протеин или гейнер. Лекарката, която принципно е голям пич, така да се каже ми каза в прав текст, че съм още малък.
Сега година и половина по късно съм си харесал един гейнер Mega Mas на Universal и възнамерявам пак да я посетя за да се кунсултирам. Чета, че от него се качвали доста добри килограми и не е особено скъп -1.5 кг 29 лв. Но някъкси от вътре ме гложди въпроса, “ами ако наистина не ми се отрази правилно на развитието (нали съм в пубертета), ако има странични ефекти?”
Ако може да ми кажете какви вредни влияния би могло да има тази хранителна добавка върхо едно здраво 15 годишно момче, което просто има нужда от килограми и на какъв принцип действа, както и какви резултати ще има примерно за 1 месец.
За момента съм решил да си купя една кутия и да я пробвам за около един месец да видя как се чувствам има ли резултат и т.н. и след това да реша дали да почна да пия по често.

С две думи ако може да ми отговорите на следните въпроси.

1. На какъв принцип действа Гейнера и Суроватката.
2. Каква е основната разлика, между Гейнера и Суроватъчния протейн.
3. Какви вредни влияни би могло да има.
4. Ранна възраст ли са 15 години за приемането в омерени количества на супер елементи.
5. Кави резултати бих постигнал, ако пия редовно гейнера и редовно ходя на трен примерно за един месец (колко килограма).

08.12.07
19:52

1.Гейнара и суроватката са си добавки ... действат като хранителни добавки ... няма да усетиш сила или нещот от сорта ...
2.Основоната разлика е че суроватката е богата на белтъчини(протеини), а гейнара е богат на въглехидрати ...
3.Няма вредни влияния ...
4.Ми може би е малко рано .... може да изчакаш още 1 година като си направиш и хранителен режим ..
5.резултатите зависят от това как тренираш,как се храниш и т.н.

08.12.07
19:54

казано от avirex на 08.12.07, 19:40:

Двоумя се яко и ако може да ми помогнете да взема решение.
15 години и 5 месеца
1.90 см
горе долу 65 кг.

Както забелязвате съм висок и слаб. Тренирам от 3 месеца активно в зала, иначе се занимавам  с фитнес и културизъм от около 1 година и имам претенции, че разбирам от това нещо.  От малък съм виоск но последните две години дръпнах доста и станах 1.90. Така ми е перфектно но килограмите взеха да изостават. Храня се добре но килограмите се качват много трудно.
Когато бях на 14 отидох при личния си лекар и го питах дали мога да пия суроватъчен протеин или гейнер. Лекарката, която принципно е голям пич, така да се каже ми каза в прав текст, че съм още малък.
Сега година и половина по късно съм си харесал един гейнер Mega Mas на Universal и възнамерявам пак да я посетя за да се кунсултирам. Чета, че от него се качвали доста добри килограми и не е особено скъп -1.5 кг 29 лв. Но някъкси от вътре ме гложди въпроса, “ами ако наистина не ми се отрази правилно на развитието (нали съм в пубертета), ако има странични ефекти?”
Ако може да ми кажете какви вредни влияния би могло да има тази хранителна добавка върхо едно здраво 15 годишно момче, което просто има нужда от килограми и на какъв принцип действа, както и какви резултати ще има примерно за 1 месец.
За момента съм решил да си купя една кутия и да я пробвам за около един месец да видя как се чувствам има ли резултат и т.н. и след това да реша дали да почна да пия по често.

С две думи ако може да ми отговорите на следните въпроси.

1. На какъв принцип действа Гейнера и Суроватката.
2. Каква е основната разлика, между Гейнера и Суроватъчния протейн.
3. Какви вредни влияни би могло да има.
4. Ранна възраст ли са 15 години за приемането в омерени количества на супер елементи.
5. Кави резултати бих постигнал, ако пия редовно гейнера и редовно ходя на трен примерно за един месец (колко килограма).

Разликата е,че гейнера съдържа голяма концентрация на комплексни въглехидрати.Аз бих избрал протеина,тъйкато той по-трудно се набавя от храната.Принципно никви вредни влияния не трябва да получиш,тъйкато самите добавки са безвредни.Не мога да кажа,че ти е време.
За резултата никой с точност не може да ти каже,тъйкато зависи от много неща.

ЕДИТ:Гледам,ваското ме изпреварил :Д

Мнението беше редактирано от Финдо на 08.12.07 19:55.

MO

08.12.07
20:33

Ха какво разбираш под супер елементи?  Еми не знам дали тоя гейнер можеш да го пиеш постоянно.. най-много да станеш дебел той съдържа много въглехидрати! За постоянно по добре да си вземеш един суроватъчен протеин и да си го пиеш и си жевееш спокоино! :D

08.12.07
20:54

казано от Mothefucker на 08.12.07, 20:33:

Ха какво разбираш под супер елементи?  Еми не знам дали тоя гейнер можеш да го пиеш постоянно.. най-много да станеш дебел той съдържа много въглехидрати! За постоянно по добре да си вземеш един суроватъчен протеин и да си го пиеш и си жевееш спокоино! :D

Прочете ли съотношението ръст гилограми?

09.12.07
19:15

Пфу забрайх да го поправа че са каа суп-елементи  :-)
От гейнара само не може да надебелее .... иначе и за мен по-добрия вариант е протеина ...
OFF: Финдо  ;-P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1