09.12.07
13:27
здравейте, опитвам се да смъкна малко килограми. проблемът ми е, че нямам почти никакво свободно време. бачкане от сутрин до вечер, а когато се прибера съм толкова скапан, че направо лягам и почти веднага заспивам пред телевизора. работата ми е свързана само и единствено с умствен и никакъв физически труд, което усложнява нещата.
пробвал съм с различни диети, но основният ми проблем е чувстото на глад, както и това, че когато човек е свикнал на определен режим, промяната направо се отразява като спиране на наркотик. молбата ми към вас е, ако някой отдели време да ме посъветва към какви храни да се насоча, които хем да засищат, хем да не се качва от тях, както и евентуално къде мога да си намеря заместители на захарта, някакви подсладители без калории. от къде мога да си купя такива неща.предварително ви благодаря.
p.s. също така никога не съм ползвал така наречените фет бърнъри. в случай че мога да отделям време за някакви физически упражнения, само в почивните дни. подходящи ли са за през останалото време, когато не се тренира или винаги трябва да се взимат заедно с тренировки. ако някой може да ми препоръча нещо конкретно. цената не е проблем. по-важно за мен е да е нещо наистина качествено, а не както четох преди малко на едно място във форума да се оплакват от некачествени продукти.
Темата беше редактирана от BarbaDad на 09.12.07 13:31.
09.12.07
14:31
За съжаление не мога да кажа много за стратегии около храненето без тренировка, тъй като нямам никакъв опит при така поставените обстоятелства. Единствено бих могъл да кажа, че когато изпитвам глад, а съм между хранения, прибягвам до ябълки, моркови или краставици. Морковите особено изискват доста повече дъвчене и мен поне ме спасяват до следващата храносмилателна спирка през деня.
Напоследък се шуми много за стевията като подсладител, който да не вреди. Макар да няма изследвания, които еднозначно да доказват това, май се оказва, че е предпочитан избор пред други подсладители.
09.12.07
15:13
казано от BarbaDad на 09.12.07, 13:27:
здравейте, опитвам се да смъкна малко килограми. проблемът ми е, че нямам почти никакво свободно време. бачкане от сутрин до вечер, а когато се прибера съм толкова скапан, че направо лягам и почти веднага заспивам пред телевизора. работата ми е свързана само и единствено с умствен и никакъв физически труд, което усложнява нещата.
пробвал съм с различни диети, но основният ми проблем е чувстото на глад, както и това, че когато човек е свикнал на определен режим, промяната направо се отразява като спиране на наркотик. молбата ми към вас е, ако някой отдели време да ме посъветва към какви храни да се насоча, които хем да засищат, хем да не се качва от тях, както и евентуално къде мога да си намеря заместители на захарта, някакви подсладители без калории. от къде мога да си купя такива неща.предварително ви благодаря.p.s. също така никога не съм ползвал така наречените фет бърнъри. в случай че мога да отделям време за някакви физически упражнения, само в почивните дни. подходящи ли са за през останалото време, когато не се тренира или винаги трябва да се взимат заедно с тренировки. ако някой може да ми препоръча нещо конкретно. цената не е проблем. по-важно за мен е да е нещо наистина качествено, а не както четох преди малко на едно място във форума да се оплакват от некачествени продукти.
Ще започна от подсладителите, можеш да ги купиш от диетичен магазин или аз съм виждал във фантастикото до нашето училище има точно пред касите такъв рафт със неща за диабетици и има подсладители, но по-добре от диетичен магазин защото продавачката ще те посъветва кое да ползваш.
Ако можеш и кажи колко кг искаш да свалиш... Ако искаш да отслабнеш ти трябва НВД (ниско въглехидратна диета) пусни едно търсене горе в дясно във форума и ще откриеш доста неща! Съмнявам се че не можеш да отделяш по 20 мин сутрин за тичане...
Ето ти една страхотна програма за кардио http://www.bb-team.org/articles/1588/ Ако не си разбрал ще ти обясня - всяка седмица увеличаваш времето например 1вата седмица 1 минута ходиш 1 тичаш , 1 ходиш 1 тичаш и така 7 пъти всяка седмица увеличаваш докато не стигнеш до 40 мин.
Тичане + НВД + Фет бърнър = УСПЕХ
Препоръчвам ти тези фет бърнъри:
http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=351
syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27
Казват че горното (синтракс) + syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=27 било добро но наистина трябват бая пари :) Toва е от мен
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 09.12.07 15:14.
мерси за бързите отговори. по принцип искам да сваля не повече от 10 до 15 кг. аз съм 180 см и вече наближавам 100-те а съм на няма и 30 години, което взе да ме притеснява.
никога не съм използвал такива фет бърнъри, защото доколкото знам имат и кофеин в тях, а аз никога не съм пил кафе и вероятно няма да приема кофеина така, както човек, който е свикнал да пие кафе всеки ден.
не пия алкохол, никога не съм и пушил, но нервите си успокоявам с ядене :) проблема ми е, че въпреки че не полагам физически усилия през деня, работата ми е доста напрегната, а това също изморява адски и в края на деня понякога се чувствам като парцал само от психическа умора.
тази комбинация
Fyre + Spyce изглежда интересна. ако някой е пробвал, нека да драсне 2-3 реда. в сайта им пише, че не се отразяват на сърцето, но все пак кой производител би написал нещо лошо за собствената си стока
казано от Adolf Hitler на 09.12.07, 20:28:
Ами дядо ми като диабетик пиеше захарин...........Продава се на прахчета....(1 г. захарин замества 500 г обикновенна захар)
“няколко проучвания през 70-те години свързват захарина с рак в лабораторни животни. Върху опаковките на сладкиши и диетични напитки в САЩ има предупреждение: “Употребата на този продукт може да бъде опасна за вашето здраве, тъй като съдържа захарин...” Въпреки това, захаринът може да бъде открит в голямо разнообразие от продукти: детски сокове, сладоледи, чипс, сладкиши, напитки и др.
Ацесулфам К – тестовете показват, че тази добавка причинява рак в животните, което показва, че може да повиши рака при хората”
Дай им на американците да доказват от какво може да се разболееш от рак... Със сигурност подсладителите не са най-полезното нещо на света, но ако са толкова вредни, едва ли щяха да се продават свободно. Търси Аспартам или Кола Лайт в търсачката има доста теми по този въпрос.
това за американците е вярно. скоро четох някъде, че според някакви изследвания грйпфрутът бил първия научно доказан плод, чиято употреба доказано допринасяла за някои видове рак. но на нас като читатели нищо не ни пречи да се съобразяваме донякъде с това, което четем, нали :)
казано от Flask на 10.12.07, 11:38:
Дай им на американците да доказват от какво може да се разболееш от рак... Със сигурност подсладителите не са най-полезното нещо на света, но ако са толкова вредни, едва ли щяха да се продават свободно. Търси Аспартам или Кола Лайт в търсачката има доста теми по този въпрос.
ахахахахах
човек,недей да говориш глупости .От аспартам се дебелее 3 пъти повече от обикновената захар. Захарта е по-малкото зло от аспартама и колата ,защото тя си е просто една рафинирана гадна захар ,докато другите са наш****и с химикали и разни други неусвояеми глупости. Ама всеки сам си решава кво да прави де...