Малтодекстрин - три въпроса

10.12.07
19:43

Доста почетох за това нещо,но все още не ми е съвсем ясно и имам няколко въпроса.Ще се радвам ако някой може да ми разясни.

1.Това е бавен въглехидрат така ли?ВЪпреки това ГИ-то му е 105.Значи всъщност доста повишава захарта в кръвта.Това не е ли опасно,при положение,че се пие като добавка 2-3 пъти на ден.

2.Четох,обаче че ДЕ-то му(Декстрозен еквивалент) е доста по-нисък от този на чистата декстроза(100) и е от 6 до 22.Това още повече ме обърка.

3.Някой мжое ли да ми даде таблица за инсулиновия индекс и по-специално на малтодекстрина.

Мерси.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:58.

11.12.07
06:42

vatchev,
прочети това:
http://www.bb-team.org/articles/1601
и това:
http://www.bb-team.org/faq/675/
:)

11.12.07
19:49

Мерси за линкчетата колега,но първото нещо което направих беше да прерова сайта ;)
Иначе едната статия не я бях прочел,защото има наистина малко за малтодекстрина.

Ако Ви трябва източник за попълване на гликогенните нива след тренировка, спрете се на глюкоза. Най-добрите източници са малтозата (малц) и малтодекстрина. Една молекула малтодекстрин за много кратко време се разпада до четири молекули глюкоза.

Ето това по дяволите ме питеснява.Чета тука един гейнър имал само малтодекстроза.Производителя пише,че бил изцяло съставен от бавни въглехидрати.А статиите си пишат,че малтодекстрина е подходящ за следтренировъчено заредане)когато се плющят бързи) и се разграждал много бързо на глюкоза...как да им повярвам о_О

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1