08.12.07
07:57
Вчера се оказа, че някой ми е изял закуската за след тренировка и единственото, което намерих беше извара и мед! Лично на мен ми хареса. После видях тази рецепта : http://www.bb-team.org/recipes/1220/
Ако добавя или заменя нещо с мед ? Как ще се променят нещата? Искам протеините да са повече от въглехидратите, а мазнините да са малко. Във фитнеса ми казаха, че меда е добра алтернатива на сладкото защото организма си взима каквото му трябва и изхърля останалото.
Мерси предварително
08.12.07
11:42
Не мога да разбера как хем сички викат как мазнини + прост ваглехидрат е много кофти !! А в тая рецепта освен извара и мед се предлага и добавяне на бадеми !!и пак има прост ваглехидрат + мазнина ( макар да е ненаситена )
08.12.07
16:54
Не съм навътре с храненето, така че ще може ли малко по-подробно ?
08.12.07
18:21
Еми според в саита сам чел как не бива да се комбинират прости ваглехидрати и мазнини таи като от простите ваглехидрати скача инсулина и мазнините се качват директно !!!
08.12.07
20:22
Значи комбинацията не е добра. ОК мерси много. А ще може ли да ми кажеш ли да е добре така : Преди тренировка - извара, след нея - кисело мляко с лъжица мед, или само мед .
08.12.07
20:58
Не !! След тренировка може тогава ти трябва барз ваглехидрат !!!Аз знам че комбинацията на мазнини + прости ваглехидрати не е добра ама самите мазнини са в бадемите ама са ненаситени (може би комбинацията на наситени мазнини + прости ваглехидрати е кофтито ) !!Нека некои по запознат отговори 4е аз савсем се обарках !!
10.12.07
22:36
Аз лично след тренировка освен хранителните добавки вземам 50 грама мед , ако нямам мед вземам нещо сладко - например вафла Боровец или Кит Кат- това е веднага след тренировка.
Като се прибера в нас, хапвам или 150 - 170 грама чисто месо - пилешко , телешко или 200 грама извара, комбинирам с бавен въглехидрат - кафяв ориз.
11.12.07
08:39
Ти знаеш ли 4е комбинирането на извара и месо в 1 хранене усложнява усвояването на протеина !!
Не става дума за скачането на инсулина ... Мазнините забавят усвояването на въглехидратите, което не ти е нужно след тренировка... От тази гледна точка, рецептата не е подходяща.
Медът е супер, аз съм чувал, за хора, които си го слагат в протеиновите шейкчета, които пият след тренировка. Съдейки по това, което се случва в този форум, най-удачният вариант ми се струва първо да хапваш меда, а след известно време по-бързо усвояем белтък. Да ме поправи някой, ако греша ;)
11.12.07
15:12
казано от ivo_the_monster на 11.12.07, 08:39:
Ти знаеш ли 4е комбинирането на извара и месо в 1 хранене усложнява усвояването на протеина !!
Чети по-добре ;)
Написах 150-170 грама месо ИЛИ заменям месото с извара.
Месо и извара не съм съчетавал и не мисля да го правя,отврат е :)
11.12.07
15:44
СОРИ не видях кво си написал !!
Corleone,
изобщо не е гадно да се забърка с филета, пушени меса и т.н., напротив - доста добре се овкусява.
Ivo,
я сподели защо месо + извара усложнява усвояването на протеина? :)
11.12.07
20:54
Въпрос на лично мнение, на теб може да ти е вкусно , но на мен не ми е - пробвал съм :)
12.12.07
08:01
Еми идеята е че изварата е казеинов протеин които се усвоява мн бавно а месото се усвоява барзо и като ги приемем заедно затрудняваме организма
По приницп ли говориш за по-бързо и по-бавно усвоимите протеини? В млякото например има и казеинов и суроватъчен протеин. Доколкото знам има и комплексни протеинови пудри, които също съдържат и двата вида протеин :)
До колкото аз схванах нещата авторът на поста пита дали е удачен приема на извара с мед след тренирвка. Бързия въглехидрат е добре дошъл, но не и бавния белтък (изварата).
12.12.07
17:24
НЗ ама са ми казвали че приемането на млечни продукти заедно с месо не е оферта !!По добре да са в различни хранения !!
както и пиенето на обикновен протеин на прах + мляко .... защото усвояването става по-бавно, а не че не е оферта ;)
12.12.07
19:16
след тренировка маи трябва по барзо усвояване