10.12.07
06:01
Какъв е ефекта от изпълняването на дадено упражнение до отказ? Какви са разликите при между този подход и правенето на краен брой повторения?
Поздрави
10.12.07
12:15
Има такава тема във форума, потърси я.
12.12.07
10:32
цитат от бате Арнолд:”всяка серия от повторения до отказ”
няма кво да говорим повече
12.12.07
13:16
Ама хич не съм съгласен с тебе...
Не знам защо изобщо някой се сравнява с професионални билдъри, както и защо ползват хората техни програми и т.н.
Че те са в друго измерения тия хора, при тях химията е друга :)
Бате Арни е казал: “Всяка серия се прави до отказ и две повторения отгоре”! :-) Но tbby е прав. Те са профите и няма как да се сравняваме с тях. Като цяло, сериите до отказ си имат своето място в тренировките. Стресират мускула, но още повече стресират нервната система. Така че изборът е ваш. Аз лично правя до отказ кофички, набирания и още едно-две упражнения. Поздрави!
12.12.07
15:28
А ако не правиш до отказ, как ще разбереш кога серията ти е свършила? Как ще накараш мускулите да се адаптират(порастнат), ако не ги доведеш до пълно изтощение? Разбира се, това изисква адекватна почивка и цялостно възстановяване, може би повече от колкото при една обикновена, по-лека тренировка, но пък си струва.
:) Като изключим коремни преси и загрявката, правя всички серии до отказ от както се помня. Мн мразя да правя коремни преси и за тва така :cheese:
Няма да изкажа някакво крайно мнение за или против, само ще споделя, че понякога правя до отказ последна серия при някой упражнения. Също така имам познати, които от подобен отказ в края на тренирвката с леки килограми са се контузвали (не тежко).
12.12.07
18:10
абе бате арни ще ти кажа че тренира 3 пъти в седмицата гърдите и гърба и то в една тренировка, ако искаш пробвай.... :)
Лично мнение и принцип в моите тренировки:
ако с дадена тежест можеш да направиш двойка (тоест третото е отказ) - правиш единица;
ако с дадена тежест правиш четворка (пето = отказ) - правиш тройка;
ако правиш седмица (осмо = отказ) - правиш петица;
ако правиш повече от осмица - натоварваш така,че да влезеш в горните категории :)
Мнението беше редактирано от G33K на 12.12.07 19:07.