12.12.07
09:02
Здравейте,нов съм в форума и искам да попитам да ми дадете съвет за покачване на килограми,най-вече искам да кача в ръцете и в гърдите и гърба,но на първо място слагам ръцете защото са ми супер слаби на 18 години съм и бицепса ми е 31см.Искам да попитам понеже все още хофдя на училище и нямам време много да се храня да ми направите една обикновена програма с която да кача -5-6 кг за месец-2.
Ходя на фитнес от 4- месеца и качих 5 кг обаче не качвам повече,станах 60тка и не мърдам.а искам да стана поне 65кг за месец 2.
Сутрин закусвам така:
3-4 Яйца Големи
1 Банан
30-40гр Гейнер
Обяд:
Може някакви сандвичи с месо.
СЛедобед: Пак сандвичи
Вечер Вечеря някаква...
Моля дайте съвет какво да ям за да има наистина смисъл :)
Предварително благодаря надявам се да помогнете Вие сте специалисти :)
12.12.07
12:35
Братле никой няма да седне и да ти направи програма ей така!Да ти дам един съвет - отдели ден-два и хубаво се разрови в “Хранителни режими за покачване на тегло” виж какви диети има, виж какви храни трябва да ядеш (ориз,картофи,овесени ядки,к. мляко,пилешко,яйца,извара........),направи си една диета която мислиш че ще можеш да спазваш и я напиши тука пък след това ще я обсъдим “тук има доста знаещи хоре все пак” :)
Аз лично така направих.Ето я и моята диета ако ти е от полза: ВВД(високо въглехидратна диета) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29388/
Тъй като не я критикуваха много мисля че е сравнително добра ;-)
12.12.07
17:05
Ами ок аз смятам да се храня така,само искам да ми кажете понеже ходя на даскало какво да си купувам от даскалото за да качвам кг ,иначе така ще се храня:
Сутрин 8:30
4 Яйца
Салам
Прясно мляко 1 чаша
Може банан
Гейнер 30гр.
Обяд 12:00
Сандвичи с пилешко месо
Следобед: 16:00 пак някакви сандвичи може дюнер или пица квото има.
вечер: 19:30 Картофи,месо нещо от сорта :)
Добра ли е диетата ?
Мнението беше редактирано от Technogym на 12.12.07 17:06.
Диетата ти не е от най-хубавите. Храни се повече. С тези сандвичи и без ядене на вечеря нищо не можеш да постигнеш. Като ходиш на даскалко си купувай поне по 1 кисело мляко. Аз нямам изграден хранителен режим, но горе долу потдържам един стереотип на хранене.
Сутрин 6:30 преди даскало 2-3 филийки с маргарин и сирене придружени със една чаша мляко с какао и зависи от това което има в хладилника - сушеница, варени яйца, маслини също хапвам.
Голямо междучасие 9:50 едно кисело мляко и по желание козунак или няколко кроасана.
След даскало задължително ръгам нещо сладко защото енергията не ми стига.
Обяд 1:30 МАНДЖА каквато има най-често с месо, няколко филии хляб, сирене, кисело мляко (по някой път) и половин буркан компот. :)
До 4 часа задължително съм ръгнал някоя друга ябълка или друг плод.
Следобедна закуска 5:30 - 2 ябълки, и почти същото като сутрешната закуска по-горе.
Вечеря 8:30 - 9:00 МАНДЖА като на обяд или някаква друга, малко кисело мляко, сирене, туршия, и квот друго нямеря.
Смятам след нова година да увелича приема на Белтъчини + гейнер + креатин.
Странното е, че не вдигам маса. Какъв може да е проблема???
12.12.07
19:26
казано от Technogym на 12.12.07, 09:02:
да кача -5-6 кг за месец-2.
30-40гр Гейнер
Толкова лесно не се дигат 5 кила за 1 месец, а гейнера как така 30 грама като гейнера се пие по 200 грама по 2-3 пъти на ден...
Както каза един пич преди мен никой няма да седне да ти направи режима! Започни малко по малко да четеш форума и да се образоваш :) влезни във хранителни режими за покачване на тегло има стотици теми като твоята, извади това което е според възможностите ти ... наблягай на изварата, пилешкото, картофи,ориз и т.н. ти си от банкя, хващаш 42 до метростанцията разхождаш се малко нагоре до Биллата и си купуваш пилешко - там е най-оферта 4лв килограма! Не се притеснявай че срока им изтича след 3-4 дена, като се замрази може да стои и 1 година затова като го купиш, направо във фризера!
13.12.07
06:01
Е добре де то в гейнера има мерителна лъжичка която мисля че е 60гр,аз си правя една от нея и го изпивам когато не съм на трен,а когато съм на трен пия по 2 пъти гейнера. Преди трен 1 час и след трен веднага като изляза от залата!
13.12.07
06:10
Motherfucker - дай и на мен от това пилешко.И тука има доста баири(била) ама такоа пилешко нема :) .
Technogym- признай си че нищо не си чел из форума.Закуската ти е добре.В даскало яж кисело мляко и някакви обикновенни бисквити.Махаи ги тия сандвичи за обяд и вкараи ориз с пилешко.Това за 16 часа дюнера земи напрао го изтрий, аз примерно по това време ям 100гр макарони и 50 гр сирене (примерно).Вечерята картофи/леща/грах/боб с пилешко или някакво др. месо да не е мазно само.И преди лягане извара с малко кисело мляко (ако ти харесва на вкус).Аз така като ги броя маи станаха 6 яденията м?На 18 си бе човек време е да направиш нещо за себе си :coolsmile:
13.12.07
09:04
За киселото мляко може ли да си купувам от тези за пиене които са на Данон с ягода например,иначе ориз няма как да си взимма от училище има само сандвчи кфц и макдоналдс.В банкя няма много магазини покраи училището ми.
моля дайте съвет ;)
13.12.07
09:58
Относно Данон- имам приятел които работи в една компания за кисели млека и др. млечни продукти и ми е казвал че това Данон-чето е абсолютен химикал в смисал че няма нищо общо с истинското мляко, т.е. правят го от боклуци(просто казано).Е вярно на вкус го докарват ама не е моят вкус и за това си мухам обикновенно 3.6 масленост :) .
Ако искаш Данон си взимаи (ама да не е за пиене поне треа да си е гъсто) но на мен лично не ми харесва.Е за ориза пък... ти кога се пребираш от даскало ???Ако второто ти ядене е към 10:30 например то следващото спокойно може да е към 13:30 паузата ще е 3 часа- аз мисля че ще ти е достатъчно...Все пак кажи до кога си на учлище.
13.12.07
14:58
казано от Andick на 13.12.07, 06:10:
Motherfucker - дай и на мен от това пилешко.И тука има доста баири(била) ама такоа пилешко нема :) .
Напротив пич има аз преди един месец ходих и си купих 3 кг, сега може да няма защото заради нова година да е поскъпнало но просто 100% съм сигорен попитай някой от персонала им, даже аз като ходих и беше свършило бяха останали 10тина пилета :) много е изгодно!
13.12.07
15:22
Motherfucker ами да може и да отида само дето ме делят 500-600 километра ама някои ден ше стане :lol:
13.12.07
15:39
Следобед съм на училище... :( и съм с бърз метаболизъм тоест трудно качвам кг :(
Мнението беше редактирано от Technogym на 13.12.07 15:39.
13.12.07
18:37
Направих си нова програма и се надявам да успея да я спазя,тя е следната:
Сутрин
08:30
2- Сандвича с пилешко роле,кашкавал,маионеза,подпракви
1 чаша прясно мляко
1 чаша Гейнер
1 Банан или яйца
Обяд 12-12:30
Месо или Хлебчета между които има пилешко месо
1 чаша мляко
Картофи варени
16:00
Следобедна закуска
може пица или някакъв сандвич-> тогава съм на училище
Вечер- 19:00-19:30
Месо ориз или картофи
Добра ли е тази програма и за 1 месец колко кг мога да кача ако я спазвам горе-долу :)
13.12.07
19:09
казано от Technogym на 13.12.07, 18:37:
Направих си нова програма и се надявам да успея да я спазя,тя е следната:
Сутрин
08:302- Сандвича с пилешко роле,кашкавал,маионеза,подпракви
1 чаша прясно мляко
1 чаша Гейнер
1 Банан или яйцаОбяд 12-12:30
Месо или Хлебчета между които има пилешко месо
1 чаша мляко
Картофи варени16:00
Следобедна закуска
може пица или някакъв сандвич-> тогава съм на училищеВечер- 19:00-19:30
Месо ориз или картофиДобра ли е тази програма и за 1 месец колко кг мога да кача ако я спазвам горе-долу :)
Хубава е само че сутринта сложи някви овесени ядки или мюсли,защото е по-евтино - 4 лв кг и ще ти стигне за 2-3 седмици.. яж по 80-100 грама и винаги го яж с прясно мляко,защото с кисело не е полезно! За килограмите никой няма да ти каже колко ще кажиш ,ясно е че при всеки е различен, то сички така в началото искат да разберат колко ще дигнат и т.н. а и преди лягане можеш да хапваш извара...
14.12.07
06:01
Днеска ще ям без овесени ядки защото нямам но утрее другиден ще си купя и почвам да качвам че аз бях 55 кг и като почнах да тренирам за 1месец качих 5кг и станах 60-61 ама са нещо се застоях на тия кг и не мърдам...
60 килограма е много относително дали си слаб или пълен.На ръст 160-162 см стоят по един начин,а при 180 см по друг.Бицепс 31 не е зле за 61 кг.Хванал си вярната посока.Трябва упоритост и търпение.Резултатите бавно идват при по-слабите хора и трудно се задържат.
14.12.07
08:15
Висок съм 1,79-180 някъде и бицепса ми е 31 см като съм го стегнал при отпусната ръка ми е 27см а когато го загрея и го стегна сгъна ръката ми е 32-33см...
14.12.07
09:03
Technogym спазвай си диетката така и като имаш възможност вкарваи повече от тия храни който горе споменахме.Аз ти гарантирам че успех ще има ако си постоянен, защото и аз съм със същия метаболизъм като теб......За един месец трябва да знаеш че повече от 2-3 килограма мускулна маса не можеш да качиш....Аз съм 72 кг на 186 см (малко е да ) но като се съблечеш релефа друго казва, така че “Яж, спи по 6-8 часа и гледай да не се ядосваш много” оказва много голямо влияние...Аз съм почти сигурен че ако издържиш един месец после няма отказване - резултатите са на лице.
А и между другото имам един приятел който в даскало ядеше- консерви,к. млека,разни негови си храни които си носеше от къщи) и много му се смееха от начало ама ела го виж сега -голям е леко казано. Това е от мен другото зависи от теб ;-)
Technogym,висок си,а растеж на височина и ширина едновременно става трудно.Общо взето сме в една категория.Вярно сега съм 72 кг на 172 ръст,но бях много години 55-58-60 кг.На 16 бях 58 със зимни дрехи и все с тия килограми оттогава.Миналата година прибавих 8-10 килограма и увеличих малко обиколките.Обърни внимание и на гръдната обиколка.Сигурно не е много голяма,а след 20-25 години много трудно се променя.Казвам го от личен опит.И с въздух не стигам до 100.Широкия гръден кош дава друга визия.Един голям белодробен и кислороден капацитет позволява максимални натоварвания на всички мускулни групи.
14.12.07
18:25
Значи на мене гръдната обиколка в момента ми е 96-97см като си стегна яко гърба става 101см. бедрото ми е 46см.
@Andick релеф наистина имам и то доста добър,но така като си гледам ръцете само те ми изглеждат слабички... :(
15.12.07
07:30
казано от Technogym на 14.12.07, 18:25:
Значи на мене гръдната обиколка в момента ми е 96-97см като си стегна яко гърба става 101см. бедрото ми е 46см.
@Andick релеф наистина имам и то доста добър,но така като си гледам ръцете само те ми изглеждат слабички... :(
Добре ли е според вас гръдната ми обиколка ? за тия кг и тоя ръст,за гръб на машината правя с 50-55кг .
Ами да.За ектоморф е много добра,изненадваш ме.Сега съм с тия размери 97 и 99-99,5см с въздух.Януари бях за малко 102 обаче не се задържа.Добра е защото с такава обиколка започваш.Аз преди фитнеса бях 86-88см,много слаба работа.Задъхвам се на по-тежка серия.За бицепса не се притеснявай. Лесно се качва до 37.Оттам нагоре е мъка.Обаче краката ти също са слаби.Нямат 50 или 48 см поне.Зависи колко е прасеца.Ако е по-малък от стегнатия ти бицепс,значи имаш слаби крака.Тренирай малко и тях.На тоя ръст е лесно да станеш 75-80 килограма.Но момчетата са писали за храненето.Давай ядене на корем и растежа сам идва.
15.12.07
09:06
прасеца ми е 35мисля че беше или 37 нещо такова маи беше...трябва да видя пак...
15.12.07
09:44
Technogym яденето е едно на ръка ама де не вземеш да тренираш само бицепс,гърди,гръб,рамо. Имаи в предвид че не може да направиш ръка 37 (примерно) а бедрото ти да е 46.Наблягаи на краката както наблягаш на ръцете.
Е,значи ръцете ти изостават.Прав си.Идеалното е обиколките на бицепс,прасец и врат да са еднакви.За повече маса помагат и витамини с микроелементи. Много съм доволен от Суправит(калций,магнезий,цинк+Д3+Ц).Заражда ме с енергия като креатина при някои.Вдига и килограмите.Но без здраво ядене нищо не става разбира се.Храната освен калорична трябва да е обемна.Тогава има добро храносмилане и по-пълно усвояване.След ядене тъпчи и плодове,ябълки и каквото намериш там.
15.12.07
10:15
Опсс преди малко излугах,прасеца ми е 34см,гърба като го стегна е 101см бедрото ми е 46см бицепса ми е 31см като го загрея 33см.преди да почна да тренирам беше 28см. и аз бях 55кг сега съм 60кг Добре ли е ????
Мнението беше редактирано от Technogym на 16.12.07 06:38.
20.12.07
06:02
здравейте отново,до преди 7дни бях болен и сега вече съм добре и не се храних въобще бях болен 6дни и много малко ядох дане казвам почти нищо и забелязвам че съм отслабнал доста сега бедрото ми е не 46см а 42-41см някъде абе доста съм стопил,моля за помощ.
Кажете ми как най-бързо да кача килограмите отново много ви моля помогнете много съм разтревожен... :(
Абе младежо,какво става с теб?От какво боледува?Да не те е тръшнала чумата,че си тъй отслабнал?5 сантима на бедрото?Направо си се стопил,умната ей.
21.12.07
07:15
Ами истината е че 5кг съм отслабнал сега съм 55-56кг :( много ме е яд,можеш ли да ми кажеш за колко горе доло ще мога да ги възвърна пак тия килограми ??
Смятам за 2 седмици.И аз карах настинка.Загубих килограм и след 10-15 дни си го върнах.По обиколката на бедрото може да се определи приблизително теглото.Здраво ядене трябва и добра програма.
21.12.07
07:58
Значи чикаш за 2 седмици ако спазвам тази програма по горе която казахте че е добра,ще мога да си възвърна килограмите и да кача повече дори нали така ?
Еми да.До седмица болестта се изчиства.Апетита се възстановява и килограмите също.Може да питаш и за тренировъчната програма.Добре ли си я съставил.Момчетата тук са много печени,всичко знаят.Като фитнестреньори са.
21.12.07
08:49
ами започвам да се храня както преди да се разболея се надявам до седмица 2 да ги възвърна килограмите... :)