10.12.07
21:04
здравейте
тренирам вече около година в залата, а преди това съм висял по разни лостове.
През последните 2 месеца използвах програмата 6 по 6, има я в нета и ми помогна доста-от 59 килограма съм станал 66 без никакви добавки, но с много мляко-към 1 литър на ден, всяка вечер извара и през деня пилешки филета и прочие.
Сега съм решил да си купя хранителни добавки за да кача още килограми.
Въпросът ми е
Необходими ли са ми протеини, след като в менюто ми има 200гр филе- 46гр, протеин, 1 литър мляко- 20гр, 300гр. океанска бяла риба- 60 грама и извара
това напълно покрива нуждата ми от протеини за деня
Не е ли по удачно да си купя креатин и аминокиселини, при положение че въглехидрати си имам-гейнер не ми трябва, а протеините са ми достатъчни
Лично аз с 2 ръце гласувам за протеина, закъде без една качествена суроватка преди и след тренировка. Ако имаш пари обаче взимай и 3-те.
10.12.07
21:55
И аз така. А и колко общо белтък ти се връзва за килограм телесно тегло че сега не ми се смята и търси?
11.12.07
10:02
казано от kikidelucia на 10.12.07, 21:04:
здравейте
тренирам вече около година в залата, а преди това съм висял по разни лостове.
През последните 2 месеца използвах програмата 6 по 6, има я в нета и ми помогна доста-от 59 килограма съм станал 66 без никакви добавки, но с много мляко-към 1 литър на ден, всяка вечер извара и през деня пилешки филета и прочие.
Сега съм решил да си купя хранителни добавки за да кача още килограми.
Въпросът ми е
Необходими ли са ми протеини, след като в менюто ми има 200гр филе- 46гр, протеин, 1 литър мляко- 20гр, 300гр. океанска бяла риба- 60 грама и извара
това напълно покрива нуждата ми от протеини за деня
Не е ли по удачно да си купя креатин и аминокиселини, при положение че въглехидрати си имам-гейнер не ми трябва, а протеините са ми достатъчни
Най-добре и трите работи ;-)
11.12.07
10:42
естествено то сичко е хубаво да си купиш
но 66 кила съм и приемам над 150 грама протеин
защо ми е допълнително
нали уж това е добавка която е към храната за да си компенсираш нужните
еми аз нали си ги набавям
Намали от количеството на храната щом протеина ти е много и си вземи хубав суроватъчен протеин и си го пий след тренировка, защото след тренировка ти е нужен бързо усвоим протеин(а също и преди), какъвто е суроватъчния и каквито не са протеините от каквато и да било твърда храна.Ако имаш финансова възможност вземи си и протеин, и ВССА, и креатин (за по-доброто му усвояване прибави глутамин и таурин).Разрови се във форума и ще откриеш доста неща за тия добавки.
11.12.07
17:25
проблемът е че нямам финансова възможност за всичко това
месото и млякото ми излизат по 180 лв на месец
знам че ще мога с по малко месо и мляко иако си купя протеин
но
1. аминокиселините се усвояват много по бързо от протеините. тоест веднага след тренировката
2. преди година ми стана нещо и не мога да ям яйца, повръщам гир и когато си купих протеин на ултимат нютришън само повръщах, та се притеснявам да не стане пак така. А протеинът си беше от добрите и му нямаше нищо защото един приятел го пи после
3. щом ще ме съветвате да ям по малко месо и мляко и да си копувам протеин, бихте ли ми казали някакъв режим
за сега съм на този
сутрин- овесени ядки, корнфлейкс, стафиди, прясно мляко
2. на даскало кисело мляко и 2 банана
3. у нас оризец или картофки със пилешко филе
4. черен хляб със сирене или пак ориз със сирене и 1 чаша мляко
след фитнес 2 банана и мед
5. малко по късно -картофи на фурна с пилешко фире и мляко
6. бяла риба и малко макаронки
7. извара
как да го променя
щото
не искам хем да давам 180 лева за месо и мляко
и 100 за протеини
защото ако продължга да спазвама този режим и си купя протеини които пия по 2 пъти дневно това означава към 300гр протеин
а това отива в канализацията
мерси предварително
аз ще те посъветвам да си ядеш както досега и си вземи ВСАА+креатин.
аминките преди и след тренировка, а креатина - сигурно си знаеш
1.Тоя корнфлейкс го хвърляш в коша.На която и фирма да е всичките са боклуци.Като прочетеш съдаржанието ще ти стане ясно за кво става въпрос-захар,консерванти и сякакви други боклуци.
2.Щом не можеш да ядеш яйца лошо ,т.к. те са отличен източник на протеин и са сравнително евтини- 10 броя размер L за 2 лева,което си е 50-60 грама протеин.Незнам защо повръщаш от тях-да не е защото са варени.И на мен ми се гади от варени яйца ,ям ги всеки ден така, защото не ми се бъркат омлети.Пробвай да си направиш някакъв омлет- когато ми се занимава го правя така:бъркам 5-6 белтъка и един жълтък с малко сиренце и слагам на тефлоновия тиган без мазнина-става доста вкусно.Опитай се да ги включиш по някакъв начин в менюто си,т.к. те са по-евтини и от рибата и от пилешкото, така че ще си намалиш доста разходите ако замениш яйцата в 1 от храненията си с пилешкото или рибата.
3.Струва ми се че пиеш много мляко.На закуска пиеш 0,5 л. и край с него за деня.За 1,60-1,80 лева литър мляко си взимаш 30 гр. протеин , а не 20 -за 2лева си взимаш 0.5 кг. извара и получаваш 100гр. протеин .Виж каква разлика-3 пъти повече протеин на горе долу една и съща цена.Така че най-добре махни млякото от хранения 4 и 5 и си го пий само сутринта- 1 мляко за 2 дена.От хранене 4 махни и сиренето и сложи 150 грама извара(сиренето в най-добрия случай 30% масленост и все пак ти си прецени .Ето ти и една тема за това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29532/).
Други те хранения са добри.
За добавките щом си решил- ВССА сутрин на гладно и веднага след тренировка са перфектни.За протеина щом си повръщал от него не рискувай да си взимаш - можеш да си хвърлиш парите на вятъра.
Нормално 2-3 грама аминокиселини(говоря за течни,капсули или на прах, защото тия големите хапове май се разграждат доста бавно) да се разградят по- бързо от 30 грама протеин(усвоява се най-много до 30 минути ако го пиеш с вода ).Но в суроватъчния протеин има ВССА и много други аминокиселини(макар и в по-малки количества), така че ако трябва да избирам между двете тoва ще е суроватката.
11.12.07
22:00
казано от kikidelucia на 11.12.07, 10:42:
естествено то сичко е хубаво да си купиш
но 66 кила съм и приемам над 150 грама протеин
защо ми е допълнително
нали уж това е добавка която е към храната за да си компенсираш нужните
еми аз нали си ги набавям
По - малко от 2.5 гр. на кг. ти се падат така че недей да казваш, че е много.
12.12.07
17:12
ако ям по този начин и си купя бцаа и креатин на оптимум
няма ли да има добър ефект
щото аз и без добавки си качвам
ама искам малко по бързо
12.12.07
17:39
Ще има.
12.12.07
21:08
сега ми хрумна нещо
може ли в дните когато тренирам- тоест 4 пъти в седмицана да пия суроватка само след тренировката
а в останалите да си ям по нормалния начин
12.12.07
21:31
След като дневната дажба на протеин е достатъчна, не мисля че ще е нужен и протеин на пудра, въпреки че една суроватка след тренировка си е идеална, заради бързото разграждане.
По-добре БЦАА и креатин преди и след тренировка. За креатина може да го пиеш както си пише по указанията, със зареждаща доза 5 дена и след това по 5гр. на ден или по другия вариант направо по 5гр. преди и след тренировка.
Можеш, но все пак имай 1 на ум, че е хубаво по възможност и 1 доза преди тренировката.
12.12.07
21:33
някой ще ми каже ли
какъв точно суроватъчен протеин да си взема- мисля да е на оптимум но искам да ми кажете по конкретно кой е най добър
цената не е важна тъй като ще го пия само 1 път през трениеровъчните дни
интересува ме и каква да е марката на аминокиселините и креатина и съответно ако може конкретно какви
между другото суроватката не съдържа ли бцаа
13.12.07
10:32
http://www.bodybuilding.com/store/opt/pro.html
http://www.bodybuilding.com/store/opt/liquid2222.html
http://www.bodybuilding.com/store/abb/crea.html
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.12.07 10:36.
13.12.07
11:09
мерси много
от този сайт ли да си ги поръчам или от нутришън
13.12.07
12:54
реших да е от втория
само че имам проблем при поръчването
Card number: това номерът отпред ли е - 4 поредици по 4 цифри или този отзад който е с още 3 цифри
Card Security Code: тва пин кода ли ми е
Bank’s Telephone Number пиша номера който е отзад на картата
ако някой си е поръчвал от този сяйт бих се радвал да ми пише
защото спешно трябвада си ги поръчам
скайпът ми е
kiki_dim
mersi