13.12.07
07:06
Преди седмица разтегнах връзки на глезена за 2-ри път и спуках кост.Сега съм в гипс до коляното.Не мога да стягам мускула,а да не говорим за разджижването на целия крак като цяло... опасявам се мускула да не отслабне частично...и ако стане така какво да правя?В интернет прерових много форуми и сайтове за спорт и здраве,но не видях нищо за радвижването след травма...моля ако тук има някой който е имал подобен проблем или е наясно как да поступя след това моля да пише!Благодаря предварително!
Аз си счупих крака преди около 4 год. Опита, който мога да споделя е, че самолечението и много погрешна статегия, трябват си специализирани процедури. Освен това като цяло за напред трябва да имаш спец. отношение към нараненото място. Но задължително трябва да има раздвижване и то сериозно. Прекаленото щадене може да доведе до по=лоши последици от дори от самата контузия!
благодаря мн за отговора! а къде мога да се допитам за тази рехабилитация?лекарите от пирогов ще ме уведомят ли след като ми махнат гипса или сама трябва да потърся помощ?
Отиди в някоя реномирана фитнес зала и попитай, но ако попиташ лекарите и те би трябвало да могат да те насочат.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.12.07 13:10.
Попитай лекарите като ти махат гипса, 100 процента ще те насочат правилно, няма смисъл да гупиш време сам да търсиш. Но от опит знам, че сериозно раздвижване трябва и докато си в гипс. Не в обездвиженото място а по принцип.
03.01.08
21:32
и парички си сабери ,че ... се пак здраве ти желая и аз съм на един хал ся...